Generální partner
Světlý režim
1. září 2011

Karel Kula: Odevzdali jsme na hřišti maximum

MFK OKD Karviná porazila ve 3. kole Ondrášovka Cupu regionálního rivala SFC Opava hladce 4:1. Po vítězném utkání nám poskytl rozhovor hlavní trenér Karviné Karel Kula.

Dnešní pohárové vítězství proti Opavě bylo poměrně hladké.

Odevzdali jsme na hřišti maximum, hráči, kteří dnes dostali příležitost, splnili, co jsem od nich čekal. Potvrdilo se mi, že máme kvalitní tým, i když sestavu prostřídáme. Ale musíme si uvědomit, že budeme vyhrávat, jen pokud bude výkon poctivý a pracovitý, protože jinak nemá cenu chodit na hřiště. I v týdnu jsem zdůrazňoval, že bez práce a dřiny se výsledky nedostaví.

Jaká panovala v klubu atmosféra po prohře na hřišti Ústí nad Labem?

Proběhly pohovory s hráči, všechno jsme si důkladně rozebrali. Bylo vidět, že si to kluci proti Opavě vzali k srdci a podali výborný výkon. Ale musíme být pořád nohama na zemi.

Asi nejvýraznější postavou dnešního zápasu byl autor hattricku Vladan Milosavljev. Souhlasíte?

Vlado potvrdil stoupající formu a dneska mu to i střelecky vyšlo. Gólové situace vyřešil velice kvalitně. Další důležitou postavou byl brankář Paleček, který chytil pokutový kop. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo za stavu 3:2. To byli takoví dva hráči, kteří vyčnívali. Ale musím pochválit i zbytek za to, že odevzdali na hřišti všechno.

Proč musel kapitán René Bolf střídat?

Renda cítil, že ho tahá sval, tak jsme nechtěli riskovat zranění a radši jsme ho vystřídali. Museli jsme poměnit sestavu. Na stopera se stáhl Hrtánek a na pravého beka šel Jursa. V takovém složení jsme nikdy nehráli, ale kluci to zvládli ve spolupráci s výborným Palečkem na jedničku.

V osmifinále Ondrášovka Cupu narazíme na Teplice. Těšíte se vzájemné měření sil s prvoligovým týmem?

Jsem rád, že opět v Karviné přivítáme ligové mužstvo. Naši fanoušci si to zaslouží, navíc hráči mají příležitost ověřit si svou výkonnost proti ligovému celku. Věřím, že v utkání nepropadneme a uděláme dobré jméno karvinskému fotbalu.

Rozhovory Rozhovory
st 21.8. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - David Planka

David Planka je jednou z nových tváří v karvinském dresu. Mládežnický reprezentant a střední záložník dorazil v létě z pražské Slavie. Do Karviné chtěl kvůli trenérovi Hyskému, kterého znal z Vlašimi, i z rodinných důvodů…

čt 18.7. | redakce

Nový kapitán Jaroslav Svozil: Je příjemné, když vám spoluhráči věří!

Kabina si určila kapitána - stal se jím stoper Jaroslav Svozil. Jeho zástupci budou spoluhráči z obrany Jiří Fleišman a Douglas Bergqvist. Před startem sezóny hovořil právě nový kapitán MFK...

po 1.7. | redakce

Rajmund Mikuš: EURO vyhraje Španělsko

Slovenský (spíš) záložník rozhodl sobotní duel ve Stonavě proti GKS Tychy. Po utkání mluvil o prvním týdnu přípravy, novém trenérském týmu, dovolené i evropském šampionátu.

so 22.6. | redakce

VIDEO: První rozhovor s novým koučem Martinem Hyským

Patnáctiminutové interview před zahájením letní přípravy s trenérem Martinem Hyským. Probráno bylo plno témat...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 10:15
MFK Karviná B
TJ Unie Hlubina
×
Dnes v 10:15
MFK Karviná B
TJ Unie Hlubina