Generální partner
Světlý režim
23. květen 2011

Devatenáctka nadělovala. Kroměříži vstřelila sedm branek

Dorostenecká a žákovská družstva si o víkendu otevřela na svých hřištích střelnici. Devatenáctka zásluhou pěti branek Legierského zdolala Kroměříž 7:0. Osmnáctka byla v souboji s Lokomotivou Petrovice ještě o jeden gól úspěšnější. Sedmnáctka nastřílela Kroměříži pět branek a áčková mladší přípravka se proti Havířovu trefila do brány dokonce šestnáctkrát.

RSM Hodonín – MFK OKD Karviná U19 3:2

.

MFK OKD Karviná U19 - SK Hanácká Slavia Kroměříž 7:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 22., 55., 61., 66. a 71. Legierski, 13. Škorič, 70. Kovařík

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina (45. Dočekal) - Maryniok, Marek, Stanowski (45. Blaho), Kupczak - Gorniok, Legierski, Škorič, Kostka (65. Egri) - Kovařík, Kurušta

V tomto utkání jsme soupeře přehráli především produktivitou v pokutovém území, kde jsme byli dostatečně důrazní a přesní. V prvním poločase jsme měli mírnou převahu a Kroměříž nás dostávala pod tlak díky defenzivnějšímu pojetí hry některých hráčů. V druhém poločase jsme tento nedostatek odbourali a protivníka nepustili do vyloženější šance. My jsme naopak rozehráli v určitých sekvencích utkání kombinační koncert krátkých a dlouhých přihrávek se zakončením. Po předvedené hře v druhém poločase to byla zasloužená výhra.

.

MFK OKD Karviná U18 - TJ Lokomotiva Petrovice 8:0 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 34. a 58. Galocz, 10. Bartoň, 15. Nowak, 33. Lukosz, 55. Ochodek, 73. Owczarzy, 85. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Ochodek (55. Owczarzy), Mleziva, Dančík, Kaša (60. Třaskalík) - Bartoň, Lukosz, Galocz, Egri - Nowak, Skoč (50. Bizoň)

Zápas s papírově horším soupeřem jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. Po celé utkání jsme byli rychlejší, důraznější a fotbalovější. Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale proměnili jsme jen osm z nich. Hodně brankových příležitostí vytvářeli záložníci, kteří zatáhli míč podél lajny téměř až k brankové čáře a poté přízemní přihrávkou našli spoluhráče v šestnáctce. Petrovice se na naší polovinu dostávaly jen sporadicky. Druhý poločas obě mužstva odehrála ve volnějším tempu, takže hra postrádala ten správný náboj. Nicméně nám se podařilo přidat ještě čtyři branky.

.

RSM Hodonín - MFK OKD Karviná U17 2:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 27. Ryšavý, 36. Blaho

Sestava MFK OKD Karviná: Mušec - Káňa, Kloda, Hanzel, Helvín (68. Berešík) - Gizara, Blaho, Hruška, Siekiera (48. Wenglorz) - Uher, Ryšavý

Celé utkání jsme byli jasně lepším celkem, ale opět jsme nedokázali dotáhnout zápas do vítězného konce. V první půli jsme si po velmi dobrém výkonu vytvořili dvoubrankové vedení a to zásluhou Ryšavého z 27. minuty a Blaha z 36. minuty. Další tři šance zahodil dobře hrající Uher a po jedné Ryšavý s Hruškou. Ve druhé půli jsme kontrolovali vývoj až do 65. minuty, kdy jsme po chybě brankáře inkasovali laciný gól. Poté jsme začali zbytečně panikařit, nepodrželi jsme míč a navíc jsme zahodili další příležitosti ke vstřelení rozhodující branky. V posledních sekundách hry jsme dostali vyrovnávací gól hlavou po rohovém kopu soupeře. Výsledek je vzhledem k vývoji a kvalitě předvedené hry nespravedlivý. Musíme se tyto zápasy naučit vyhrávat jednoznačným rozdílem.

.

MFK OKD Karviná U17 - SK Hanácká Slavia Kroměříž 5:2 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 35. a 43. Hruška, 28. Siekiera, 36. Uher, 60. Roman

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa, Kloda, Helvín (28. Cienciala), Berešík - Hanzel, Roman, Hruška, Siekiera (48. Wenglorz) - Uher, Ryšavý (40. Gabrysiak)

Do utkání jsme neměli dobrý vstup. Nechávali jsme soupeři mnoho prostoru a sami jsme nepodrželi míč. Hosté toho využili a ujali se v 16. minutě vedení. S přibývajícím časem se náš výkon zlepšoval a během osmi minut jsme dokázali výsledek otočit. Ve 28. minutě vyrovnal střelou z dvaceti metrů Siekiera, poté se ve 35. minutě prosadil po centru Hanzela na první tyči Hruška, a obrat dokonal o minutu později po přihrávce Hrušky Uher. Ve druhé půli jsme si vytvořili spoustu vyložených šancí, ale podařilo se nám proměnit pouze dvě. Ve 43. minutě po centru Káni pohotově zakončil Hruška. A v 60. minutě po přihrávce Hrušky skóroval přesnou střelou Roman. Další příležitosti nevyužili Hruška, Hanzel, Uher a Gabrysiak.

.

FC Vysočina Jihlava - MFK OKD Karviná U15 3:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel - Malík, Leibl, Jadamík, Szkuta - Puškáč (45. Chmelař), Kamiňski (62. Reis), Moskál (53. Kurz), Molnári - Puchel (53. Tomeček), Chnúrik

Další utkání s týmem z čela tabulky opět poukázalo na nedostatky našeho týmu. V první půli jsme ještě drželi s domácími krok, ale opět přišla slabší chvilka na začátku druhého poločasu, kdy jsme zbytečně inkasovali. Před obdrženým gólem měl stoprocentní šanci Moskál, jenže při zpracování míče zahrál rukou a z protiútoku vstřelila Jihlava branku. Díky našim nepřesnostem a malému důrazu před vlastní brankou jsme pomohli soupeři ke vstřelení dalších dvou gólů. Jsem zklamaný z výkonu většiny hráčů. Pochvalu zaslouží jedině Chmiel za předvedený výkon v prvním poločase.

.

Slavia Opava - MFK OKD Karviná U14 1:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 28., 61. a 70. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva - Matějek (55. Szkutek), Ženíšek, Čermák, Budina (40. Lichtblau) - Malyjurek, Kolek (45. Mikulec), Putyera, Hilbert (36. Stallmach) - Řapek, Červený (36. Karkoschka)

.

FC Vysočina Jihlava - MFK OKD Karviná U13 1:3 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 4. a 26. Berešík, 1. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Všetička, Štěrba, Dostál, Kondziolka (40. Hujo) - Chloň (35. Michailidis), Bolec, Lingr, Zeisberger - Berešík, Egri

Pochvalu zaslouží domácí vedení, které nechalo hrát toto utkání na hlavním stadionu. Terén byl skvěle připravený, což pomohlo samotné hře. Měli jsme obavu z velkého prostoru, ale kluci to zvládli bravurně. Už v první minutě našel Berešík přesnou přihrávkou Egriho a ten suverénně proměnil. Ve čtvrté minutě si tito hráči prohodili role, Egri přihrál Berešíkovi a bylo to 0:2. Poté se hra vyrovnala, ale soupeř nebyl v našem pokutovém území důrazný. Ve 26. minutě přidal Berešík třetí branku a tím jsme definitivně zlomili odpor soupeře. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali a snažili se přidat další gól. Jelikož jsme hráli ve velkém vedru, rychle nám odcházely síly a tak po ojedinělé střele z dvaceti metrů nám dala Jihlava jediný gól utkání. Pochvalu zaslouží všichni za předvedený výkon.

.

Slavia Opava - MFK OKD Karviná U12 0:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Piecha, 15. Swaczyna

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták - Motyčka (30. Sembol), Cieslawski, Király (30. Kožusznik), Szotkowski - Hejda, Feik, Kvapil (40. Szafarczyk), Swaczyna - Macko, Piecha (40. Janík)

Utkání v Opavě bych označil za velmi těžké. Poprvé jsme hráli za velkého tepla a proti soupeři, který se řadí mezi týmy, jež šly výsledkově nahoru oproti podzimní části. Ale opravdu jen výsledkově, herní projev zůstal stále stejný. S nakopávanou, se kterou nás na podzim porazili, ,,když jsme se učili hrát fotbal", tentokrát neuspěli, a skvěle hrající kluci sbírali vysoké míče prvním dotekem a soupeři, „který nás převyšoval jedině výškou, jelikož byli všichni o rok starší" nepovolili za celé utkání vůbec nic. Tradičně musím všem jen poděkovat a pochválit je za předvedený výkon.

.

MFK OKD Karviná C starší – Jablunkov 2:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 45. Gašo, 53. Dičík

Sestava MFK OKD Karviná: Kunz - Hanák, Ženíšek, Zeisberger, Kubačák (50. Michalička) - Iliadis (50. Balicki), Putyera, Dičík, Sicha (40. Kendzior) - Witosz (35. Barčák), Gašo (45. Kielkowski)

Utkání třetího s prvním vyznělo herně jednoznačně pro náš tým. Brankově se nám však tato převaha nepodařila zcela vyjádřit. V první půli jsme kromě tří gólovek zahodili i penaltu. Ve druhém poločase jsme konečně protrhli smůlu a dali dvě branky. Navíc jsme ještě nastřelili břevno a zazdili čtyři brejkové situace. Jenže pak soupeř z ojedinělé akce snížil, a z jasného utkání bylo ke konci drama...

.

MFK OKD Karviná C mladší – Jablunkov 1:3

.

Starší přípravky:

MFK OKD Karviná A – MFK Havířov B 3:4

Branky MFK OKD Karviná A: Bielan, Seriš, Zorychta

.

Dolní Lutyně – MFK OKD Karviná B 1:6

Branky MFK OKD Karviná B: Buzek 2, Novák, Turoň, Kývala, Coufal

.

Viktoria Bohumín – MFK OKD Karviná C 4:0

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná A – MFK Havířov B 16:0

Branky MFK OKD Karviná A: Malý 4, Popov 4, Josiek 2, Lukáš 2, Tihelka, Dibala, Dawid, Palička

.

MFK OKD Karviná C - MFK OKD Karviná A 3:17

Branky MFK OKD Karviná C: Niemec, N. Michalidis, Hruška

Branky MFK OKD Karviná A: Popov 5, Malý 5, Dawid 2, Josiek 2, Tihelka, Lukáš, Lipták

.

Český Těšín – MFK OKD Karviná B 1:2

Branky MFK OKD Karviná B: Jurásek, Rohal

.

MFK Havířov A – MFK OKD Karviná C 9:1

Branka MFK OKD Karviná C: Michalidis

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905