Generální partner
Světlý režim
24. květen 2011

Pavel Vrána: Spolupráce s Latošem mi vyhovuje

Zimní posila karvinského fotbalového klubu Pavel Vrána naplňuje v jarní části sezony očekávání vedení i fanoušků a střílí góly jako na běžícím páse. Na jaře jich zaznamenal už šest a je nejlepším střelcem týmu.

Odchovanec brněnské kopané si pochvaluje především spolupráci s jiným brněnským útočníkem Zdeňkem Látalem. Po neděli hodnotil nejen výkon mužstva proti Čáslavi, ale i momentální situaci Karviné před závěrečným finišem.

Jak jste byl spokojen s výkonem a výsledkem proti Čáslavi? Byl to nejvydařenější zápas?

Myslím si, že ano. Dát pět gólů se nepodaří každý den, navíc jsme odehráli vynikající partii, soupeře jsme vlastně k ničemu nepustili a diváci byli taky spokojení, a to nás těší. Pro ně to hrajeme.

Šancí bylo jako máku...

No právě. Šancí jako máku, nula v zádech, bylo to fakt výborné. Máme z dnešního zápasu super pocity. Aktuálně vůbec zažíváme povedené období, daří se nám a rádi bychom to protáhli až do konce sezony. Bojujeme o co nejlepší umístění.

Zdá se, že Karviné se vyplácí brněnský útok?

Jó, tak to je vždy na rozhodnutí trenéra, koho zrovna do zápasu postaví. Ale za sebe mohu říct, že mi spolupráce s Latošem (Zdeněk Látal – pozn. aut.) vyhovuje. Jsme na sebe zvyklí odmala, takže nějaké návyky tam jsou.

Vy jste spolu již někdy hrávali?

Ano, jsme oba odchovanci Brna, myslím že už od žáků jsme spolu působili v Boby Brno a doplňovali se v útoku. Důležitá je samozřejmě i podpora ostatních kluků ze zálohy, kteří nám v ofenzivě pomáhají. Na hřišti se to pak promítá do celkového skóre.

Jak je pro tým důležitá další udržená nula?

Je hodně podstatná. Když je nula vzadu, tak máte jistotu minimálně bodu. Pak už záleží na nás útočnících, jestli se podaří dát nějakou tu branku. Dneska se nám to podařilo a my výrazně vyhráli.

Co byste řekl k momentální situaci v tabulce?

Je pro nás určitě dobrá. Po úspěšné sérii jsme se dotáhli téměř na kontakt s postupovými adepty a ještě s celým vrchem tabulky hrajeme, takže pokud by se nám zadařilo, může se zrodit i velké překvapení. Ale ne, raději nebudu nic přivolávat, do zbývajících kol půjdeme vždy soustředění jen na nejbližší zápas, abychom prodloužili naši úspěšnou sérii.

Teď vás čeká Žižkov.

Ano, Žižkov je právě jedním z postupových kandidátů, ale pojedeme tam zkusit něco uhrát. Jaro máme dobře rozehrané a nemusíme se nikoho příliš obávat.

Svým nedávným spoluhráčům z Dukly už jste stihl pogratulovat?

To víte, že jo, pak mi chodily zprávy ještě v brzkých ranních hodinách, takže jak vidno, kluci si to v Praze náležitě užili a přeju jim to.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo