Generální partner
Světlý režim
25. květen 2009

Bude stačit U19 závěrečný finiš?

Již jen tři kola chybí do konce Moravskoslezské dorostenecké ligy. A naše devatenáctka se stále drží na sestupové 15. příčce. V posledních třech kolech zajíždí do Frýdku – Místku a po té ji čekají dva domácí zápasy (s Baníkem B a Šardicemi). Po těchto zápasech se uvidí, zda to bude stačit na záchranu. Přinášíme vám výsledkový servis dorostu a mládeže.

MFK OKD Karviná U19 – FC Tescoma Zlín 4:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Baláž, 56. Mozol, 65. Janík, 83. Koutný

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Káňa, Sznapka, Němec,Žebrok (89.Holub) - Večeřa, Škuta, Mozol (80.Puškáč), Janík (68.Koutný) - Baláž (60.Kubiena), Dworok (55.Kratka)

V prvním poločase bylo utkání vyrovnané, kdy jsme proměnili jednu ze tří vyložených brankových příležitostí. Gól jsme dali po samostatné akci Škuty, který našel nabíhajícího Večeřu a ten odcentroval na první tyč, kde se důrazem prosadil Baláž. V druhém poločase jsme byli herně lepší a svou převahu jsme zúročili třemi góly (Janík, Koutný, Mozol)

MFK OKD Karviná U18 – TJ ČSAD Havířov 4:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 34. Sznapka, 36. Zielonka, 68. Beránek, 87. Pištěk

Sestava MFK OKD Karviná: Stach (90.Kotrla) - Zielonka, Němec (51.Papuga), Sznapka, Holub - Koutný (70. Pištěk), Puškáč, Zahatlan, Graňák (78. Beilner) - Poštulka, Beránek (71. Wojaczek)

V prvním poločase se hrál důrazný fotbal plný osobních soubojů. Utkání jsme rozhodli po standartních situacích Zahatlana, kdy se po jeho rohových kopech postupně prosadili Sznapka a Zielonka. Ve druhém poločase jsme se ještě herně zlepšili. Soupeře jsme přehrávali a nepustili do žádné vážnější šance.Gólově se prosadili Beránek a Pištěk. Zasloužené vítězství našeho mužstva.

MFK OKD Karviná U17 – FC Tescoma Zlín 1:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 47. Jurygáček

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Sznapka, Stanowski, Štrba (21.Varga), Žídek (21.Slanina) - Ochodek (59.Otisk), Mleziva, Stračánek, Seget - Jurygáček, Marek (51.Kaša)

Přístup některých hráčů v úvodních minutách ovlivnil celé utkání. Soupeř se dostal do vedení a měl ještě dvě velké šance. Postupně jsme se více dostávali do hry a srovnali jsme z penalty. Ale vítězný gól se nám vstřelit nepodařilo. Spoustu akcí jsme nedohráli do koncovky, chyběl důraz, pohyb a prohrávali jsme osobní souboje ve středu hřiště.

MFK OKD Karviná U16 – TJ ČSAD Havířov 4:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 64. a 66. Maljar, 43. Doležal, 67. Otisk

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Maryniok, Šiška, Kupczak, Varga - Třaskalík, Nowak, Maljar, Galocz - Skoč (50.Otisk), Doležal (50.Slanina)

Utkání, ve kterém jsme soupeře přehráli ve všech herních činnostech. V 1. poločase jsme si vytvořili 4 gólové příležitosti, kdy hráči byli osamoceni před brankářem, ale nedokázali je proměnit. V druhém poločase jsme už prolomili obranný val soupeře a opětovně z několika čistých brankových příležitostí jsme vstřelili zasloužené góly. Soupeř v závěru utkání po chybě našich obránců snížil na konečný stav 4:1.

Šardice – MFK OKD Karviná U15 1:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrnák - Káňa, Toman, Dančík Petr, Malatínský (44. Ryšavý) – Helvín (36. Hanzel), Vlček, Blaho, Helis (50. Hampl) - Legierski, Gizara

I přes bodovou ztrátu můžeme říci,že utkání splnilo svůj účel. Předváděli jsme líbivou kombinační hru, ale opětovně nám vázlo zakončení. Příkladem byla především skvěle sehraná standartní situace, na jejímž konci byl Vlček a Pavel Hanzel, který ze tří metrů neusměrnil zpětnou přihrávku od Blaha do prázdné branky soupeře... Soupeř využil jediného pochybení naší obrany k zisku důležitých bodů. Chtěl bych pochválit z našich hráčů především brankáře Pastrňáka a útočníka Gizaru.

MFK OKD Karviná U14 – Dolní Benešov 3:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 15. a 41. Legierski, 70. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Malatinský, Dančík Petr, Cienciala, Kloda – Onderka (55. Sivák), Wenglorz, Gizara, Siekiera (65. Iliadis) – Kurušta, Legierski

Toto utkání bylo pro nás velmi těžké. Za nepříznivého stavu 1:2, kdy se nám příliš herně nedařilo, jsme byli trpělivý a počkali si na své šance. Zápas rozhodli větší individuality na naší straně. Musím kluky pochválit za morální vlastnosti.

Šardice – MFK OKD Karviná U13 0:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: Puchel, Moskál

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Molnári, Jadamík, Szkuta - Hubáček, Puškáč, Leibl, Chmelař - Puchel, Moskal

Střídání: Chmelař – Tomeček

Už ve 2.minutě utekl Puchel a dal na 0:1. Potom jsme měli další dvě vyložené šance, ale ani Jadamík a ani Moskal své příležitosti nevyužili. Ve druhém poločase domácí zariskovali, hráli na tři útočníky a dostali nás tím pod mírný tlak. Přesto si vytvořili jen jedinou vážnější akci, kterou zneškodnil Pastornický. V závěru jsme si vytvořily tlak my a 5 minut před koncem dal po nacvičeném signálu gól Moskal.Navíc další vyloženou šanci neproměnil Hubáček. Pro diváka to moc pěkný fotbal nebyl, ale 3 body a bojovnost se cenní.

MFK OKD Karviná U12 – Dolní Benešov 5:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: Řapek 2, Kielkowski 2, Šiška

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle - Šiška, Čermák, Lichtblau, Hilbert - Szkutek, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Michalička

Střídající hráči: Molnári, Kielkowski, Klimša, Němeček

Začátek utkání nám vůbec nevyšel a soupeř šel do vedení 2:0. Až za tohoto stavu začali kluci hrát a výsledkem byl obrat ve skóre. V druhém poločase už hráli jen naši hráči a soupeře k ničemu nepustili.

MFK OKD Karviná C mladší - Český Těšín 1:3 (0:2)

Branka MFK OKD Karviná: Konopka

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Kendzior, Zeisberger, Hanák, Petyniak - Svoboda, Bouřa, Iliadis, Kurilla - Gašo, Ščuka

Střídající hráč: Konopka

I přes prohru musím kluky pochválit, hlavně za druhý poločas. Nejlepšími hráči byli Patrik Zeisberger, který si poslední zápasy udržuje vysokou výkonnost a gólman ml. žáků ,,B´´ Patrik Němeček, který svými zákroky zmařil mnoho dalších tutovek soupeře.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905