Generální partner
Světlý režim
22. květen 2009

Karviná hraje s Duklou, nastoupí Damiano

Již kulatých 10 kol neprohráli fotbalisté MFK OKD Karviná ve II. lize. V jarním bodovém tažení hodlají pokračovat i v sobotním utkání proti pražské Dukle.

„Nebude to jednoduché. Dukla má ve svém středu řadu bývalých skvělých ligových fotbalistů, vlastně je schopna sestavit z nich celou jedenáctku. Když se jen podíváme na jména jako gólman Vorel či Svoboda, hráči Novotný, Gedeon, Kulvajt, Zelenka, Bláha. Ti hráči v první lize prostě něco dokázali. Nám navíc budou scházet vykartovaní Opic s Milosavljevem, dva jarní tahouni našeho týmu a střelci poloviny našich branek,“ prohlásil 24 hodin před zápasem trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Dukla na jaře bojovala o možnost postupu do první ligy. Teoreticky na něj ještě může dosáhnout, ale fotbalový realista už ví, že je to spíš utopie. Podobně na věc nahlížejí určitě i v Dukle. Svědčí o tom fakt, že trenér Günter Bittengel už začal dávat šanci mladým hráčům, aby se pomalu, ale jistě zapracovávali do sestavy.

Hodlá něco podobného pro zbývající tři kola učinit i kouč Kalvoda? „Ano, nad několika našimi hráči stejně visí hrozba čtvrté žluté karty, takže hráči širšího kádru dostanou šanci. Už teď nastoupí místo Opice Argentinec Damiano, do sestavy se vrací Ficek, který nehrál na Slovácku. Na lavičce budou Tchami, Látal i Diviš, v průběhu zápasu by se měli dostat na hřiště. Rozhodnu se ale až podle průběhu utkání,“ podotkl Kalvoda.

Slabiny ve hře Dukly se hledají těžce. Je to kompaktní a vyvážený tým, kterému když se poskytne dostatek prostoru, obtížně se odděluje od míče. „Kombinačně je na tom Dukla opravdu výborně. Zkušení hráči vědí, jak se na hřišti v různých situacích mají chovat. Musím přiznat, že tam nějaké slabiny ani nevidím,“ přiznal Kalvoda.

Snad jen menší motivace, když už není o co pořádného bojovat, by mohla Karviné hrát do karet. Navíc tým trenéra Kalvody patří k nejlepším celkům jara, zatímco Dukla spadla do průměru a ze hřišť soupeřů si na jaře přivezla jen tři body za tři remízy. Jen v posledních dvou kolech jich Karviná uhrála venku šest a doma neztrácí. Na jaře neprohrála ani s prvními třemi týmy soutěže.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905