Generální partner
Světlý režim
11. srpen 2011

Legierski: Věřím, že šanci pod trenérem Kulou dostanu

Polák Jakub Legierski patří k největším talentům karvinského fotbalu. Šikovný útočník před nadcházející sezónou poskytl rozhovor našim oficiálním internetovým stránkám.

Letos budete hájit barvy polské U19. Kdy vás čeká první reprezentační sraz?

Ještě stoprocentně nevím, jestli budu (směje se), ale trenér mi říkal, že na další reprezentační zápas mě pozve. Nedávno jsem měl jet do Norska, ale nemoc mi to neumožnila.

V létě jste absolvoval kompletní přípravu s áčkem Karviné. Věříte, že jste si svými výkony řekl o větší prostor v druholigových zápasech?

Vůbec nevím, snažil jsem se hrát dobře, někdy to vycházelo, někdy zase ne. Věřím, že šanci dostanu, trenér mě podrží a budu hrát. Ale zatím netuším, jak to se mnou bude. Rozhodnou asi mé výkony v dorostu a rezervě, ale také aktuální počet zdravých útočníků.

Cítíte, že vás tréninky pod koučem Kulou a velká konkurence A týmu posunují dál?

Každý trénink posunuje fotbalistu dopředu, ale co se týče vaší otázky, tak ano, jsem rád za každý trénink s A týmem, jenom snaha prosadit se v takové konkurenci mě může dostat nahoru.

Jste také oporou staršího dorostu pod trenérem Korytářem. Za U19 jste odehrál přípravná utkání proti polským Gliwicím a Katowicím, jak se vám dařilo?

S Gliwicemi jsme vyhráli 3:1, hrál jsem normálně, myslím, že nejhorší to nebylo, na jeden gol jsem přihrál. S Katowicemi jsem byl efektivnější, vsítil jsem dvě branky.

Dorostenci v přípravě ještě nenašli přemožitele, podle všeho se tam sešel silný tým, souhlasíte?

Přitom neměli lehké soupeře, byl jsem na třech zápasech, ve dvou jsem hrál. Mají dobrou partu, líbí se mi Jakub Fulnek, dobře se jevil i Adam Taraba. Uvidíme, jak to bude vypadat v lize, podle mě bude U19 bojovat o nejvyšší příčky.

Jak se vám spolupracuje s dorosteneckým trenérem Radomírem Korytářem?

Pod trenérem Korytářem jsem absolvoval pouze několik tréninků a dva zápasy, takže ho moc neznám, ale je vidět, že je to zkušený kouč. Líbí se mi, jak se vzájemně doplňují s trenérem Jelínkem. Je to dobrá dvojice, určitě mají mužstvu co dát, vím to z vlastní zkušenosti, protože pan Jelínek mě trénoval dva a půl roku a dal mi hodně.

Vypadá to, že vás čeká náročná soutěžní sezóna. Jste v kádru druholigového áčka, oporou staršího dorostu a nastoupit můžete i za rezervní tým. Navíc vás čekají v průběhu sezóny reprezentační zápasy. Jste na takovou porci utkání připraven?

Jsem v takovém postavení, že sám nevím, kde budu hrát. Ale na to jsem si už zvykl, že chodím tam, kde je potřeba. Já osobně jsem rád, že můžu týmu pomoct. Reprezentačních srazů mě čeká hodně, je možné, že jezdit také na srazy U18, kde věkově patřím. Vše se uvidí podle toho, jak se mi bude dařit v polské U19, kterou čeká v Turecku kvalifikace o mistrovství Evropy. Chtěl bych se tam dostat, ale zatím má všechno čas.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo