Generální partner
Světlý režim
12. srpen 2011

Trenér Kula: Bohemians? Těžký soupeř

Jeden z nejnáročnějších protivníků v soutěži čeká ve druhém kole II. ligy fotbalisty Karviné. V sobotním dopoledni se utkají s týmem Bohemians Praha.

Pražané v minulém ročníku doslova ovládli ČFL, ale s týmem, jaký měli k dispozici, se to dalo i očekávat. „Ten tým je tvořen ze samých zkušených borců. Bohemians nemůžeme ani považovat za nováčka, je to tým, který udržel hráče pohromadě od svého sestupu z první ligy a to je jeho velká výhoda. Pro nás bude velkou motivací proti tak kvalitnímu soupeři uspět,“ podotýká trenér Karviné Karel Kula.

Karvinští vstupují do hry necelé tři dny po svém pohárovém postupu přes HFK Olomouc. „Kluci si po postupu přes Olomouc zvedli trochu sebevědomí a hlavně náladu. Ta se oproti začátku týdne významně změnila. K lepšímu samozřejmě. Také únava se po úspěšném výsledku vstřebává daleko lépe než kdybychom měli prohrát,“ upozornil Kula.

Karviná si vítězným penaltovým rozstřelem s Hanáky zajistila postup do 3. kola, kde ji čeká Opava. „Její zápas s Třincem jsem viděl, dopadl stejně jako ten náš (2:2) a Opava pak postoupila na penalty. Také ona vedla a Třince srovnával, byl to kvalitní zápas. Jak se na další kolo poháru těším? Bude to derby, takže kulisa by tomu měla odpovídat. Hrát by se mělo v Opavě, ale nemyslím, že by soupeř měl být favoritem. Kádr má slušný, ale ne více než má třeba HFK Olomouc. Pro nás bude velkou výzvou zahrát si opět s nějakým ligovým soupeřem. V poháru se nám navíc obvykle daří, takže budeme chtít uspět i proti Opavě,“ vrátil se k pohárovému postupu v týdnu Karel Kula.

Pak už se ale zase plně věnoval aktuálnímu souboji s Bohemians. „Pražané budou doma bezpochyby hrát podobně, jako hráli v Jihlavě. Žádné bezhlavé útočení či presink po celém hřišti. Mají v týmu zkušené borce, kteří si sami určují, jak má tempo hry vypadat. Pozor si musíme dát na celý tým, ale hlavně na záložníka Macháčka, který často posílá přesnými dloubáčky balony za obranu,“ varuje Kula.

Bohemians disponují na druhou ligu velkou kvalitou kádru. Jména jako Winter, Huňa, Flachbart či Drsek jsou fanouškům dostatečně známá. „Ano, jsou to všechno kvalitní hráči s mnoha zkušenostmi z první ligy. Pro nás bude velkou motivací zahrát si proti nim. Budeme chtít podat dostatečně kvalitní výkon na to, abychom odčinili náš nezdar proti Čáslavi,“ informoval Kula.

Stejně jako silné stránky má Bohemka i ty slabší, například při bránění standardních situací. Recept na překonání její obrany může nabídnout divizní Roudnice nad Labem, která Klokany vypoklonkovala už v prvním kole pohárové soutěže.

„Musíme se připravit na kompaktní tým, který je třeba překonat důrazem a přesností. Soupeř hrál v Jihlavě pozorně zezadu, občas přidal, občas ubral, hru si řídil opravdu mistrně. Ve druhém poločase ji kouskoval, takže Jihlavu vůbec nepustil do tlaku. Nesmíme dovolit, aby šel do vedení, proto je třeba ke každému míči přistupovat maximálně koncentrovaně,“ zakončil Kula.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo