Generální partner
Světlý režim
15. srpen 2011

Dorostenci i žáci odstartovali soutěžní sezónu

Prvními zápasy se rozjely soutěže mládeže. Nejstarší dorostenci U19 smolně remizovali v Břeclavi 2:2. U17 si připsala přesvědčivé vítězství nad Znojmem 3:0. Proti stejnému soupeři si vedli hůře dorostenci U16, kteří prohráli 1:2. Žáci sehráli proti ostravskému Baníku čtyři utkání, ale pouze kluci z U15 bodovali.

MSK Břeclav – MFK OKD Karviná U19 2:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná U19: 16. Hanzel, 85. Fulnek

Sestava MFK OKD Karviná U19: Klečka – Káňa, Stanowski, Maryniok, Taraba – Hanzel (66. Gorniok), Roman (85. Blaho), Marek, Kurušta (51. Lišaník) – Fulnek, Ryšavý (89. Egri)

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "Po nervózní destiminutovce jsme se "dostali do hry" a měli jsme po celý zápas jasnou převahu. S naším herním projevem jsem byl také spokojen, bohužel jsme nebyli efektivní v zakončování. Ve 40. minutě druhého poločasu jsme se po krásné spolupráci Fulnek, Ryšavý dostali opět do vedení a zdálo se, že si odvezeme tři body.

Bohužel jsme nebyli dostatečně koncentrovaní při standardní situaci soupeře a v 93. minutě jsme podruhé inkasovali. Vzhledem k tomu, že jsme se při prvním mistrovském utkání venku prezentovali kvalitní nátlakovou hrou s pěkným přechodem do útoku, nejsme nějak výrazně zklamání. Chlapcům děkuji za kus kvalitně odvedené práce."

MFK OKD Karviná U17 – 1.SC Znojmo 3:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná U17: 22. Puchel, 29. Uher, 52. Procházka

Sestava MFK OKD Karviná U17: Pecha – Šlampiak (70. Šipula, Badura, Kloda, Berešík (60. Frisch) – Procházka, Šimák, Siekiera (40. Wenglorz), Puchel – Moskál (50. Gabrysiak), Uher

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Během celého utkání jsme byli lepším celkem a soupeře jsme nepustili do jediné šance. V úvodu zápasu jsme se díky nepřesnostem v přechodové fázi nedostali do souvislejšího tlaku a branku soupeře jsme ohrožovali pouze střelami ze střední vzdálenosti. Ve 22. minutě po pasu Siekiery zakončil přesnou střelou k pravé tyči Puchel a dostal nás do vedení 1:0. První gól nás uklidnil, zpřesnili jsme kombinaci a vytvářeli si více brankových příležitostí. Ve 29. minutě se prosadil přes dva hráče Procházka, přesně našel Uhera a ten pohotově zvýšil na 2:0.

Ve druhé půli jsme v 52. minutě po rychlém protiútoku zvýšili Procházkou na 3:0 a utkání definitivně rozhodli. Bohužel jsme se nevyvarovali mnoha nepřesnostem, které ovlivnily náš celkový herní projev. Do dalších utkání musíme nastoupit sebevědoměji a tyto jednoduché ztráty eliminovat."

MFK OKD Karviná U16 – 1.SC Znojmo 1:2 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná U16: 64. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná U16: Pastornický – Jadamík (39. Kurz), Malík, Ceremuga, Szkuta – Tomeček (65. Moskál), Molnári, Duda, Strolhalm – Reis (67. Witosz), Chnúrik.

Hodnocení trenéra Petra Gibaly: "První poločas jsme nezačali špatně, v prvních deseti minutách jsme si vytvořili tlak, ze kterého vyústila branková příležitost Chnúrika, který po centru Tomečka, zakončil do protipohybu gólmana, který to bravurně vyrazil na roh. Poté nás soupeř začal přehrávat a vytvářel si více střeleckých příležitostí. My jsme často kontrovali přes pravou stranu, kde Tomeček několikrát slušně odcentroval, ale nedokázali jsme dobře zakončit. Prví gól soupeře padl po chybě Pastornického a nedůslednosti Chnúrika.

Ve druhém poločase jsme soupeře často zavřeli na jejich polovině, ale slabá produktivita z toho nic nevytěžila. Jen jednou se dokázal prosadit v pokutovém území Chnúrik a z otočky vyrovnal. Soupeř nás trápil především v osobních soubojích a rychlým přechodem do útoku. Pět minut pře koncem jsme vytvořili taktickou chybu, při rychle zahraném rohu na krátko, kdy poslední hráč si nepokryl soupeře na půlicí čáře, který následně utekl a vstřelil gól. Závěrečný tlak nám již nic nepřinesl."

MFK OKD Karviná U15 - FC Baník Ostrava 0:0

Sestava MFK OKD Karviná U15: Mušec – Matějek, Ženíšek, Stallmach, Budina – Malyjurek, Mareček, Čermák, Řápek, Lichtblau – Kubiena (58. Karkoschka)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "V prvním mistrovském utkání jsme hostili jednoho z nejtěžších soupeřů a po kvalitním výkonu celého mužstva jsme uhráli zaslouženou remízu.

V prvním poločase jsme měli dvě gólové šance, ale ani Kubiena a ani Ženíšek je bohužel neproměnili. Soupeře jsme do žádné ani nepustili. V druhém poločase byli hosté už aktivnější, ale výsledkem bylo jen pár závarů před naší brankou, které obrana v čele s brankářem Mušcem vyřešila.

Všichni kluci za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu a zvláště bych vyzdvihl výkony Mušce a Marečka, kteří byli velkými oporami mužstva."

MFK OKD Karviná U14 – FC Baník Ostrava 0:4 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa (70. Jóba) – Všetička (36. Hujo), Michailidis, Dostál, Zeisberger (55. Bolec) – Ligocký (65. Popek), Lingr, Štěrba, Břevčinský, Kondziolka – Egri.

Hodnocení trenéra Martina Špičky: "Výsledek je samozřejmě nelichotivý, ale pro nás je to výsledek opravdu dobrý. Po reorganizaci soutěže má v této kategorii Baník nadstandardní tým, který bude soupeřům rozdávat dvouciferné výsledky. My s ním uhráli bezbrankový poločas. Kluky musím pochválit, snažili se a ostudu rozhodně neudělali. Odehráli vydařený zápas."

FC Baník Ostrava – MFK OKD Karviná U13 25:3 (11:2)

Branky MFK OKD Karviná U13: 15. a 25. Cieslawski, 45. Janík

I. Sestava MFK OKD Karviná U13: Kula – Motyčka, Cieslawski, Szotkowski – Hejda, Kvapil, Sembol – Hruška (30. Vrba)

II. Sestava MFK OKD Karviná U13: Lipták – Király, Piecha, Egermajer (30. Szafarczyk)– Feik, Macko, Swaczyna – Janík (30. Kočíšek).

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "Po skvělých výsledcích v přípravě jsme odjížděli do Ostravy s odhodláním udělat další výsledek, který by potvrdil naši skvělou formu. Poprvé za mého působení u tohoto ročníku jsme měli možnost hrát proti Baníku Ostrava a musím říct, že nám soupeř otevřel oči a dal novou motivaci.

Přehráli nás ve všech herních činostech a jelikož systém této soutěže nám velí postavit vše co má ruce a nohy, tak proti dvaadvaceti kvalitním hráčům, kteří minulou sezónu byli mistry republiky, našich čtrnáct nestačilo, a proto se zrodil tento divoký a zasloužený výsledek."

FC Baník Ostrava U12 - MFK OKD Karviná U12 24:4 (9:1)

Branky MFK OKD Karviná U12: 7. Soušek, 10. Vlachovský, 34. Bielan, 41. Brzózka

I. Sestava MFK OKD Karviná U12: Noworyta - Kniezek (30. Szczygiel), Soušek, Waśniowski - Mrózek, Madej, Zorychta - Kretek.

II. sestava MFK OKD Karviná U12: Kux - Vlachovský, Mynář, Bielan - Ostáš (3O. Seriš), Bijok, Kaczmarczy - Brzózka

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "V prvním utkání nás čekal jeden z nejlepších soupeřů v soutěži. Nový systém dal za pravdu, že bude padat hodně branek a hlavně budou hrát všichni hráči. Naši kluci předvedli, co v nich je a nemusí se stydět za předvedený výkon. Soupeř byl jak silovější, tak lepší na míči a hlavně rychlejší."

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo