Generální partner
Světlý režim
29. srpen 2011

U19 porazila Vyškov, hrály se i další zápasy mládeže

Starší dorost U19 navázal na vítězstí proti Jihlavě a porazil Vyškov na jeho hřišti 2:0. Zbylé dorosty hrály proti Jihlavě. Žáci se utkali s Vítkovicemi.

SK Rostex Vyškov - MFK OKD Karviná U19 0:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná U19: 36. a 71. Gorniok

Sestava MFK OKD Karviná U19 Dočekal - Taraba, Stanowski, Marek, Kupczak - Fulnek, Roman, Puškáč, Gorniok - Legierski, Lišaník

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "Do Výškova jsme jeli naplno bodovat a taky se nám to povedlo, i když utkání nebylo jednoduché. Soupeř nám hrozil ze standartních situací i proto, že hřiště bylo úzké, takže z určitých prostorů byl velmi nebezpečný. My jsme naopak měli herní převahu a vytvořili jsme si slibné brankové příležitosti, které jsme občas nedotáhli do úspěšného zakončení. Mrzí mě to, protože výsledek mohl být výraznější a někteří hráči, kteří v koncovce selhali, by si více věřili. Hráči podali disciplinovaný výkon podložený velmi dobrým herním projevem v určitých pasážích hry. Celý tým zaslouží pochvalu!"

MFK OKD Karviná U17 - FC Vysočina Jihlava 2:2 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U17: 33. Šimák, 77. Procházka

Sestava MFK OKD Karviná U17: Pecha - Šlampiak (75. Onderka), Frisch, Kloda, Berešík - Procházka, Šimák, Hruška (60. Siekiera), Puchel - Uher (77. Sivák), Moskál (55. Gabrysiak)

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Proti kvalitnímu a důrazně hrajícímu soupeři jsme sehráli vyrovnané utkání, které nakonec skončilo nerozhodným výsledkem. První poločas vyzněl z naší strany lépe. Z naší snahy, kombinačně se prosadit proti zhuštěné obraně soupeře, jsme vytěžili několik příležitostí. Nejprve šel Uher sám na brankáře, ale v rozhodující chvíli si dal míč daleko od nohy a brankáře soupeře nepřekonal. Pak stejný hráč nastřelil hlavou břevno. Ve 33. minutě jsme se brankou Šimáka z trestného kopu ujali vedení. Ještě do poločasu mohl zvýšit Kloda, který po signálu z rohu netrefil v čisté šanci míč."

"Ve druhé půli po chybě na naší pravé straně ve 42. minutě soupeř vyrovnal. Poté jsme začali ztrácet střed hřiště a dostávali se pod mírný tlak. Po nasazení "čerstvých sil" jsme hru vyrovnali. Ve slibné příležitosti se ocitl opět Uher, ale svůj průnik neproměnil. V 70. minutě jsme si po rohu soupeře dali nešťastně vlastní gól. V poslední desetiminutovce jsme se snažili nepříznivý stav změnit a vytvořili si tři možnosti. Nejprve Puchel zahrával trestný kop a jeho přesnou střelu do šibenice zneškodnil brankář soupeře. V 77. minutě vnikl po přihrávce Gabrysiaka nebojácně do pokutového území Procházka a chladnokrevně vyrovnal. V poslední minutě neproměnil snad největší šanci utkání Siekiera a z pěti metrů těsně minul branku soupeře."

MFK OKD Karviná U16 - Vysočina Jihlava

Bude doplněno.

MFK OKD Karviná U15 - FC Vítkovice 3:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná U15: 18. Řápek, 24. a 29. Kubiena

Sestava MFK OKD Karviná U15: Chmiel - Matějek, Ženíšek, Stallmach, Budina - Malyjurek (35. Mikulec), Mareček, Čermák, Lichtblau (60. Gasior) - Řapek, Kubiena (55. Karkoschka)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "Po průměrném výkonu jsme sice zvítězili, ale s celkovou hrou spokojený nejsem. Dlouhé, zbytečné vodění míče a nepřesnost v koncovce, to byly hlavní důvody, že jsme nezvítězili daleko větším rozdílem. Už jen poměr střel 21:3 v náš prospěch hovoří, jak utkání probíhalo. První gól jsme vstřelili v 18 minutě, to se výborně uvolnil na levé straně Lichtblau, přesným centrem našel před brankou volného Řapka a ten s přehledem skóroval. Druhou branku přidal po přihrávce Řapka Kubiena, když po úniku nadvakrát překonal brankáře hostí a poslední gól vstřelil opět Kubiena po úniku do kterého ho poslal Řapek. Je jen škoda, že jsme nevyužili už žádnou ze 100% šancí."

MFK OKD Karviná U14 - FC Vítkovice 9:0 (7:0)

Branky MFK OKD Karviná U14: 3. Dostál, 10. Michailidis, 14., 17.,19., a 24. Jaworski, 16. a 62. Lingr, 61. Chloň

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa - Berešík (35. Všetička), Michailidis, Dostál, Hujo (35. Bolec) - Ligocký (35. Chloň), Lingr, Štěrba (35. Poštulka), A. Jaworski (70. Zeisberger), Břevčinský - S. Jaworski.

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Domácí mistrovské utkání proti celku z Vítkovic jsme za slunečného a velmi teplého počasí zvládli velice dobře. Po většinu prvního poločasu jsme kombinovali na soupeřově polovině i díky kvalitnímu napadání. Soupeř se na naši polovinu dostal jen sporadicky."

"Rychlé vstřelení šesti branek během prvních dvaceti minut nám usnadnilo vstup do utkání. Do konce poločasu se nám podařilo navýšit skóre ještě o jednu branku. Další vyložené šance zůstaly nevyužity."

"Skóre utkání ve třetí minutě otevřel krásnou střelou z 18ti metrů pod břevno Dostál. V desáté minutě druhou branku vstřelil Michailidis, který si zpracoval na hranici šestnáctky centrovaný míč na prsa a po přesné střele zavěsil. Ve 14. minutě Berešík přihrál mezi stopery S. Jaworskému a ten po samostatném nájezdu napodruhé překonal gólmana. V 16. minutě po rohovém kopu vstřelil branku Lingr. O minutu později se S. Jaworski prosadil podruhé po přihrávce Lingra. V 19. minutě centroval Lingr a S. Jaworski si po přesné střele připsal svou třetí branku . Ve 25. minutě se prosadil A. Jaworski po přihrávce Ligotského."

"Protože bylo o utkání prakticky rozhodnuto, do druhého poločasu jsme nastupovali se změnami v sestavě. Hra byla stále v naší režii, i když kombinace mírně vázla oproti poločasu prvnímu. Přesto jsme si vytvořili dostatek gólových příležitostí. Bohužel se nám v druhém poločase podařilo vstřelit jen dvě branky. Tu první vstřelil v 61. minutě Chloň po přihrávce Brevčinského, kdy jeho první střela směřovala pouze do tyče, ale druhá střela díky jeho pohotovosti již skončila v síti. V 62. minutě si druhou branku připsal Lingr po přihrávce Chloně."

"Kluky musím pochválit za dobrý přístup po celou dobu utkání, především za rozhodnutého stavu vzhledem k slunečnému počasí, které panovalo během zápasu."

FC Vítkovice - MFK OKD Karviná U13 4:4 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná U13 I. tým: 56. Hejda, 58. Cieslawski

Branky MFK OKD Karviná U13 II. tým: 20. Macko, 57. Swaczyna

Sestava MFK OKD Karviná U13 I. tým: Kula - Motyčka, Cieslawski, Vrba - Hruška (30. Dubravná), Kvapil, Sembol - Hejda

Sestava MFK OKD Karviná U13 II. tým: Szafarczyk - Király, Feik, Kožusznik - Janík (30. Kočíšek), Macko, Swaczyna - Piecha

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "První poločas tohoto utkání jsme si opět vytvořili spoustu brankových příležitostí, ale jak už bývá zvykem v počátku této sezony, nedokážeme je využít. I když jsme měli více příležitostí, poločas jsme prohráli 2:1."

"Druhá půle byla na šance vyrovnanější, avšak soupeř potrestal dvakrát nedorozumění našich kluků a šel do tříbrankového vedení. V tu chvíli, kdy zbývalo 5 minut do konc,e asi nikdo nepředpokládal, že po tak těžkém průběhu utkání najdou kluci v sobě tolik psychických a fyzických sil, že stačí ještě vyrovnat. Ale povedlo se, a tak skončilo utkání 4:4."

FC Vítkovice - MFK OKD Karviná U12 4:2 (2:1)

Branka MFK OKD Karviná U12 I. tým: 24. Bielan

Branka MFK OKD Karviná U12 II. tým: 41. Bijok

Sestava MFK OKD Karviná U12 I. tým: Noworyta - Vlachovský, Mrózek, Bielan - Zorychta, Soušek, Kaczmarczyk (40. Sczygiel) - Ostáš

Sestava MFK OKD Karviná U12 II. tým: Kux - Madej (40. Mareš), Bijok, Waśniowski - Dobeš, Seriš, Urban (30. Franek) - Brzózka

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "Toto utkání můžu hodnotit kladně i když jsme prohráli. Převažovalo spousta dobrých akcí na obou stranách, a tak utkání bylo napínavé až do konce. Nepadalo tolik gólů jako minulé utkání, ale kluci si hlavně vytvářeli dobré příležitosti ke skórování. Mít trochu více štěstí, tak se mohl zrodit i lepší výsledek. Všem patří pochvala za předvedený výkon."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo