Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2011

Ve středu bitva Karviné s Opavou!

Los 3. kola Ondrášovka Cupu proti sobě svedl atraktivní dvojici Karviné s Opavou. Fanoušci MFK OKD tak mají ve středu 31. srpna možnost užít si jedno krajské derby navíc a pomoci karvinským hráčům k postupu do dalšího kola české pohárové soutěže. V něm už mohou číhat ligové Teplice!

Pohárový svátek, a sice prestižní derby s opavským SFC, by mohlo mít pořádný náboj. Opava v minulé sezoně absentovala ve druhé lize, jelikož z ní před rokem spadla, ale na jaře si už bez problémů zajistila návrat do soutěže a je to tak dobře, protože krajských týmů není v soutěži mnoho. Karviná má s Opavou mírně negativní bilanci. Za dva roky svého působení ve druhé lize se s opavskými kolegy střetli Karvinští čtyřikrát a vyhráli jen jednou. Nyní v poháru mají možnosti si bilanci napravit.

„Budeme především napravovat naše nepovedené vystoupení v Ústí nad Labem. Doufám, že fanoušci přijdou a my se jim odvděčíme kvalitním výkonem a postupem,“ poznamenal trenér Karel Kula. Jeho tým neodstartoval do nové sezony druhé ligy zrovna ideálně, ale v domácím poháru se Karviné obvykle daří a téměř vždy dokráčí k nějakému atraktivnímu souboji s prvoligovým účastníkem.

„Teď máme možnost utkat se s Teplicemi, pokud postoupí, ale v cestě nám stojí velmi silný protivník z Opavy. Ten se navíc ani nedá brát jako nováček soutěže, zázemí klubu, jeho fanouškovská podpora a tradice řadí Opavu mezi obvyklé účastníky soutěže,“ je si Kula dobře vědom toho, že Opava nepřijede do Karviné jako vyjukaný tým, nýbrž naopak řádně sebevědomý s cílem postoupit.

Opavanům se úvod II. ligy pro změnu vydařil a ze čtyř kol nasbírali 10 bodů. V tabulce jsou první. „Opava se tady určitě bude chtít ukázat, ale my potřebujeme kvalitní výsledek. Do utkání dáme všechno. Případný postup by nás mohl nakopnout,“ čeká Kula na nějakou úspěšnou zápasovou sérii. Trenéři MFK OKD dají v pohárovém utkání příležitost hráčům z lavičky. „Zahrají si ti, kteří zatím tolik šancí nedostali, například Ondra Ficek. To je navíc Opavák, takže bude mít patřičnou motivaci,“ vysvětluje Kula.

V záloze má i další alternativy ve středu pole, například s Gondou či Hrtánkem. „Možná, že Hrtánek by si mohl vyzkoušet i pozici obránce. Zápas je pro nás ideální možností vyzkoušet si hráče na různých postech sestavy,“ objasňuje Kula.

Tomu se v týdnu do týmu připojil dlouhodobě zraněný Peter Mráz. „Ve čtvrtek s námi začne trénovat naplno,“ doplnil Kula. Mráz se v létě potýkal s natrženým lýtkem, navíc mu situaci komplikovala krevní sraženina, takže dost dlouho chyběl. Místo něj na stoperu zaskakovali Motyčka a letní posila Cverna. Ten si po boku zkušeného Bolfa nejspíš zahraje i proti Opavě.

V případě průběžného příznivého výsledku by se své šance mohli dočkat i dorostenci. „Kluci potřebují ostrý zápas. Uvidíme, co nám utkání s Opavou přinese, každopádně jej budeme chtít zvládnout stylem, jakým jsme se prezentovali na Bohemce a proti Třinci. Je třeba zápas poctivě odmakat na víc než obvyklých sto procent. Dlužíme divákům omluvu,“ zakončil Karel Kula.

Zápas MFK OKD Karviná s – SFC Opava se hraje ve středu 31. srpna od 17 hodin na Městském stadionu v Karviné-Ráji.

Dosavadní bilance MFK OKD s Opavou

Jaro 2010: MFK OKD Karviná – Opava 2:0 (0:0)

Podzim 2009: Opava – MFK OKD Karviná 3:0 (1:0)

Jaro 2009: Opava – MFK OKD Karviná 1:0 (0:0)

Podzim 2008: MFK OKD Karviná – Opava 1:1 (0:1)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905