Generální partner
Světlý režim
4. září 2011

Karel Kula: Zasloužené vítězství

Důležité druholigové utkání proti Vlašimi Karviná zvládla na výbornou a zvítězila 3:1. Trenér MFK OKD Karviná Karel Kula byl po utkání spokojen, cenil si především toho, že hráči odevzdali na hřišti maximum.

Mužstvu se podařilo navázat na pohárový zápas s Opavou. Výkon proti Vlašimi byl velmi povedený.

To je to, co od nich chci v každém zápase. Jde vidět, že to jde. I když mají kluci za sebou těžký zápas v poháru, nikdo se nešetřil a všichni hráli na doraz. Dnes navíc bylo enormní teplo a prohrávali jsme 0:1. Ale hráli jsme na 120 procent a poctivá práce se nám vyplatila. Zápas jsme otočili a zaslouženě vyhráli.

První poločas se nevyvíjel podle představ. Vlašim se z ojedinělého útoku dostala do vedení.

Bylo to hodně deprimující, protože jsme v prvním poločase měli převahu, ale neproměnili jsme šance. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že do toho musíme dát všechno, zvýšili jsme důraz, získávali jsme odražené míče a třikrát skórovali.

Shodneme se na tom, že Karviná dnes ukázala velkou morální sílu?

Určitě. Vlašim je výborný disciplinovaný tým, otočit utkání nebylo jednoduché. Charakter týmu se projeví v situacích, kdy jde o všechno a potěšilo mě, že si hráči po prohře s Ústím vzali pohovory k srdci a nebyl nikdo, kdo by nechtěl na hřišti odevzdat maximum.

Před utkáním jste upozorňoval na útočné duo Vrťo – Strnad a právě druhý jmenovaný nám dal vedoucí branku. Jak jste celou situaci viděl?

Zkušeně si počkal na zadní tyči, je o něm známo, že má velice dobrý výběr místa v pokutovém území. Situace vznikla zbytečnou ztrátou uprostřed hřiště, kdy jsme v souboji byli laxní. Strnadovi se proti Karviné daří, minulou sezónu nám dal hattrick a prohráli jsme 1:4. Je to velice nepříjemný hráč a opět se nám ho nepodařilo přikrýt, ale ono to tak nebolí, když se vyhraje.

Proč nemohl nastoupit brankář Kafka?

Jakub Kafka přišel ráno s nateklým kolenem, zranění si přivodil na předzápasovém tréninku a přes noc mu to nateklo. Nechtěli jsme riskovat, potřebovali jsme stoprocentně připraveného gólmana. Paleček ukázal v utkání s Opavou, že je stejně dobrý brankář, proti Vlašimi taky odchytal výborné utkání. Jsem rád, že máme v týmu tak kvalitní dvojici gólmanů, na které se můžeme spolehnout. Doufám, že se Jakub dá rychle dohromady, máme na to týden, je čas na regeneraci.

Co se stalo Martinu Motyčkovi? V jednu chvíli to s ním vypadlo zle.

Má naražené žebra a vyrazil si dech. Vypadalo to hrozně, ale Martin je tvrďák a bude příští týden připraven.

Ve velkém stylu se po zranění vrátil Michal Gonda, dnes dokonce vsítil důležitý gól na 2:1. Jak hodnotíte jeho výkon?

Míša je velmi platným hráčem, těší mě, že se do toho dostal a vstřelil vítěznou branku. Hodně mu to pomůže, dlouho laboroval s kolenem a nemohl se do toho dostat. Dneska odvedl velmi dobrý výkon, ale chtěl bych pochválit všechny hráče, odvedli maximum.

Ač se dneska hrálo dopoledne, přišla velmi dobrá návštěva. To muselo tým pořádně povzbudit, že ano?

Jsem rád, že fanoušci přišli a viděli od nás bojovný a obětavý výkon, který jsme korunovali vítězství Fanouškům děkuji, bylo je slyšet a hnali nás dopředu.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo