Generální partner
Světlý režim
12. září 2011

Nejmladší žáci si zastříleli proti Hlučínu

Jako každý týden Vám přinášíme výsledkový servis mládeže MFK OKD Karviná. Uplynulý víkend byl pro naše dorostence i žáky opět úspěšný.

MFK OKD Karviná U19 - Tescoma Zlín 4:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná U19: 30. a 61. Legierski, 39. Puškáč, 50. Stanowski.

Sestava MFK OKD Karviná U19: Dočekal - Káňa, Stanowski, Maryniok, Taraba - Fulnek, Roman (71. Marek), Puškáč (86. Blaho), Gorniok (58. Lišaník) - Kurušta (81. Ryšavý), Legierski (84. Maljar)

"Hodnocení trenéra Zdeňka Jelínka: Do 70. minuty jsme předváděli výborný výkon. Hráli jsme ve vysokém tempu, dobře jsme kombinovali, pouze jsme nebyli dostatečně produktivní. Naše nesoustředěnost umožnila soupeři skórovat, od této chvíle jsme se nedostali do hry."

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U17 8:1

Sestava MFK OKD Karviná U17: Pecha - Šlampiak (46. Onderka), Frisch (17. Badura), Kloda, Berešík - Procházka (70. Derík), Šimák, Hruška (58. Siekiera), Puchel - Uher (60. Gabrysiak), Moskál

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Utkání ovlivnila chyba nekoncentrovaného Frische hned ve druhé sekundě, po které jsme inkasovali první gól a tím nastartovali soupeře k vysokému vítězství. Vzápětí soupeř po zbytečné ruce našeho obránce kopal pokutový kop, který Pecha zneškodnil a dalších pár minut na to nastřelili domácí břevno. Od 15. minuty jsme začali hru vyrovnávat, ale vypracované gólové šance jsme neproměnili. Naopak ještě do poločasu soupeř dvakrát skóroval."

"V úvodu druhé půle jsme se dostali do dvou příležitostí, ale opět jsme je neproměnili. Za stavu 4:1 jsme se chtěli změnami v sestavě pokusit o zvrat, ale ne všichni střídající hráči splnili očekávání."

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U16 3:1(3:0)

Branka MFK OKD Karviná U16: 53. Duda

Sestava MFK OKD Karviná U16: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Strohalm, Molnári, Duda, Ceremuga - Reis, Chnúrik

Hodnocení trenéra Petra Gibaly: "Mužstvo odehrálo dva rozdílné poločasy. V prvním dějství jsme měli ze silného protivníka zbytečný respekt a nestačili mu ve všech herních činnostech. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu 0:3. Po poločasovém "zemětřesení" v kabině byli hráči po změně stran více než vyrovnaným soupeřem ostravskému Baníku. Zlepšil se důraz, agresivita v osobních soubojích i práci s míčem. V 53. minutě jsme se po krásně zahrané standardní situaci na přední tyč dočkali snížení, branku vsítil Duda. Druhý poločas tak skončil výhrou Karviné 1:0, celkově 3:1 pro Baník."

FC Hlučín - MFK OKD Karviná U15 1:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná U15: 31. Malyjurek, 57. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná U15: Chmiel (53. Mušec) - Matějek, Ženíšek, Stallmach, Budina - Malyjurek (63. Kolek), Mareček, Čermák, Hilbert (25. Putyera) - Řapek, Kubiena (65. Karkoschka)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "Utkání jsme začali náporem a už během prvních minut jsme měli šance, ale v koncovka byla velice špatná. Šance jsme si vytvářeli i nadále, ale hráči je trestuhodně zahazovali, a tak přišel trest ve 23. minutě, když po ojedinělém útoku a chybě naší obrany se dostali domácí do vedení. Skóre jsme dokázali do poločasu srovnat, to se krásně v 31. minutě trefil Malyjurek po přihrávce Řapka.

"Druhý poločas přinesl stejný obrázek hry jako v prvním, jen s tím rozdílem, že soupeře jsme už do žádné šance nepustili a naopak jsme dokázali po dalších promarněných šancích alesoň jednu proměnit. Domácího brankáře prostřelil Řapek po přihrávce Marečka v 57. minutě. Vítězství je zasloužené, ale mohlo být daleko vyšší."

FC Hlučín - MFK OKD Karviná U14 0:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná U14: 7. 37. a 42. Egri

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa - Všetička, Michailidis, Dostál, Hujo - Chloň (36. Bolec), Štěrba (37. Zeisberger), Poštulka, Břevčinský - Lingr, Egri

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Dalším utkáním v sezoně byl zápas v Hlučíně. Chyběli nám čtyři hráči základní sestavy, ale hráči, kteří je nahradili, se svých úloh ujali velice dobře. Díky nasazení, bojovnosti a aktivní hře v obraně i v útoku jsme odehráli kvalitní utkání a zaslouženě vyhráli. Protože jsme věděli, že Hlučín má kvalitní tým, který inkasoval jen jednu branku a sám 25 branek vstřelil, chtěli jsme soupeře atakovat už při rozehrávce na jejich polovině, vytvářet tlak na hráče s míčem, a tím je nutit k chybám. Nám to mělo umožnit získávání míčů v prostorách blízko soupeřovy brány a tím zvýšení šance na vstřelení gólu."

"To se nám po většinu zápasu dařilo. Prvním momentem této snahy byl gól v 7. minutě utkání. Brevčinský po odebrání míče soupeři poslal pas na Egriho, ten si jej zpracoval, obešel v rychlosti tři protihráče, udělal kličku i gólmanovi a do prázdné brány vstřelil první gól. Celý poločas jsme hráli aktivně a vytvářeli si šance, které jsme bohužel nevyužili k navýšení náskoku. Navíc jsme soupeře nepustili do jediné střelecké pozice."

"Do druhého poločasu jsme vstoupili se změněnou taktikou, protože nás první poločas stál hodně sil a na lavičce seděli jen dva hráči do pole. Obranu jsme více zatáhli do střední části hřiště s občasným napadáním v blízkosti soupeřovy brány. Přesto se nám úspěšně dařilo narušovat rozehrávku soupeře. Výsledkem bylo vstřelení druhé branky ve 37. minutě. U soupeřovy šestnáctky jsme získali míč. Egri přihrál Poštulkovi, ten mu míč vrátil do pokutového území a Egri vstřelil gól. Třetí branka padla ve 42. minutě. Míč po rohu soupeře brankář Ciupa stáhl do své náruče, bleskově dlouhým výkopem našel připraveného Egriho, který si poradil s obránci na zádech, uvolnil se a přesnou střelou zkompletoval hattrick. Do konce utkání jsme měli ještě několik slibných příležitostí, ale branka se z nich nepadla."

"Kluky musím pochválit především za předvedenou hru, což je výsledkem jejich výborné práce v tréninku od počátku letní přípravy. Jsem moc rád, že se potvrdila kvalita i těch hráčů, kteří dříve nedostávali tolik příležitostí jako jiní a velmi dobře obstáli proti tak silnému soupeři, kterým mužstvo Hlučína bezesporu je."

MFK OKD Karviná - FC Hlučín 13:7 (4:4)

Branky MFK OKD Karviná U13 I: 38. Hruška, 42. Piecha, 48. Swaczyna, 52. Király

Branky MFK OKD Karviná U13 II: 5., 20. a 38. Pawlowicz, 34. a 42. Sembol, 17. Szotkowski, 25. Kvapil, 44. Feik, 52. Cieslawski

Sestava MFK OKD Karviná U13 I: Lipták - Vrba, Piecha, Király - Kožusznik, Macko, Swaczyna - Janík (30. Hruška)

Sestava MFK OKD Karviná U13 II: Szafarczyk - Motyčka (30. Egermajer), Cieslawski, Szotkowski - Pawlowicz, Kvapil, Feik - Sembol

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "Po dvou utkáních, kdy jsme nemohli být spokojeni s hrou, kterou jsme předvedli, se kluci dnes konečně našli a pohlednou kombinační hrou a důrazným presingem jsme soupeře po celé utkání dostávali pod tlak. Z toho pramenily jeho chyby, které jsme ještě první poločas mnohdy nedokázali využít."

"Druhý poločas kluci zklidnili finální fázi a konečný stav 13:7 je po skvělém kolektivním výkonu zasloužený. Dnes za nás konečně mohla nastoupit polská posila Arek Pawlowicz a můžu konstatovat, že pro tým dnes byl velice platný. Pochvalu si ale zaslouží všichni."

MFK OKD Karviná - FC Hlučín 29:10 (11:3)

Branky MFK OKD Karviná U12 I: 31. 40. 42. 44. 50. a 52. Ostáš, 2. 12. a 15. Bielan, 5. 19. a 29. Seriš, 10. 53. a 53. Soušek, 33. Wasniowski, 46. Vlachovský, 58. Kaczmarczyk

Branky MFK OKD Karviná U12 II: 1. 28. 30. a 49. Kretek, 17. a 56. Kniezek, 34. a 38. Mrózek, 60. Bijok

Sestava MFK OKD Karviná U12 I: Kux - Vlachovský, Ponča (30. Wasniowski), Bielan (30. Marek) - Soušek, Seriš, Kaczmarczyk - Ostáš

Sestava MFK OKD Karviná U12 II: Noworyta - Dobeš (30. Mrózek), Mynář, Urban - Zorychta, Bijok, Kretek - Brzózka (30. Kniezek)

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "V tomto utkání nás čekal soupeř, který v minulosti patřil mezi ty kvalitní mužstva. Naši kluci si dobře zastříleli díky výkonu soupeře. Velká snaha o docíleni co největšího počtu vstřelených gólů nás v defenzivě stála obdržené branky, které byly moc laciné a při větší koncentraci na obranu jsme nemuseli tolik inkasovat. Všichní si zaslouží pochvalu za předvedený výkon."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905