Generální partner
Světlý režim
26. září 2011

Mládež o víkendu neporažena

Výsledkově skvělý víkend mají za sebou mládežnická družstva MFK OKD Karviná. Ani jedno z nich totiž nepoznalo hořkost porážky.

MFK OKD Karviná U19 - Sigma Olomouc 2:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná U19: 48. Legierski, 88. Puškáč

Sestava MFK OKD Karviná U19: Pecha - Káňa, Marek, Maryniok, Taraba, Gorniok - Fulnek, Roman (60. Hanzel), Puškáč, Kurušta (46. Lišaník - Legierski

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "V tomto utkání jsme hostili jeden z nejlepších týmů soutěže a v 1. poločase to bylo hodně viditelné i na hřišti. Soupeř nás předčil v individuální technice, kombinaci i v pohybu, ale největší rozdíl byl v důrazu v prostorách pokutového území. Díky naší nedůslednosti jsme dvakrát inkasovali a v útočné fázi vyšli zcela naprázdno.

"2.poločas jsme začali s odhodláním a již ve 48. minutě jsme Górniokem orazítkovali břevno. Ještě v téže minutě jsme se prosadili kolmou přihrávkou Puškáče, kterou s přehledem proměnil Legierski. Hra se vyrovnala ve všech směrech, v některých okamžicích jsme měli navrch a snad i proto dvě minuty před koncem utkání, po centru Legierského, vyrovnal nejlepší hráč na hřišti Puškáč. Celé družstvo si zaslouží velkou pochvalu za to, že nesložilo zbraně a přesvědčilo o svých kvalitách."

FC Zbrojovka Brno - MFK OKD Karviná U17 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná U17: 72. Procházka

Sestava MFK OKD Karviná U17: Mato - Šlampiak, Badura, Kloda, Berešík - Uher (72. Derík), Šimák, Siekiera (58. Wenglorz), Puchel - Moskál (78. Jasiňski), Hruška (33. Procházka, 79. Sivák)

Hodnocení trenéra Jindřicha Dohnala: "Z našeho pohledu to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli nám scházelo nasazení, pohyb a kvalita v útočné fázi. Špatně jsme vykrývali střed hřiště a nechali jsme soupeře několikrát vystřelit ze střední vzdálenosti. Tak padnul i první gól do naší sítě ve 23 minutě. Ve druhé půli jsme ve snaze o brat zvýšili aktivitu, přidali na důrazu v osobních soubojích a začali jsme soupeře přehrávat. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení Badury v 55.minutě. Po několika neproměněných šancích nakonec v 72. minutě střelou do šibenice vyrovnal Procházka. Za předvedený výkon ve druhém poločase a vyrovnání v početní nevýhodě musím hráče pochválit."

FC Zbrojovka Brno - MFK OKD Karviná U16 1:3 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U16: 44. Duda, 56. Chnúrik, 74. Strohalm

Sestava MFK OKD Karviná U16: Pastornický - Jadamík (52. Kurz), Szkuta, Leibl, Ceremuga - Chnúrik, Molnári (79. Tomeček), Kamiňski, Strohalm - Puškáč, Duda

Hodnocení trenéra Petra Gibaly: "V tomto utkání jsme předvedli koncentrovaný kolektivní výkon a to především ve druhém poločase. Soupeř byl lepší na míči a dokázal rychle kombinovat, z čehož si dokázal vytvořit převahu a několik brankových příležitosti. Jednu z nich ve 31 minutě proměnil, při těch ostatních při nás stálo štěstí nebo kvalitně chytající Pastornický. Ve druhém poločase se defenzivní činnost především naších obránců, ale i zbývajících hráčů zlepšila."

Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U15 0:6 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná U15: 11. 20. 43. a 44. Kubiena, 33. Mareček, 60. Blanik

Sestava MFK OKD Karviná U15: Chmiel - Matějek, Ženíšek, Čermák, Budina (47. Lichtblau) - Putyera (47. Mikulec), Mareček, Blanik, Hilbert (47. Malyjurek) - Řapek (55. Karkoschka), Kubiena

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "Kluci se chtěli rehabilitovat za ostudný výkon proti Uničovu a to se jim v plné míře povedlo. Výborný výkon potvrdili i střelecky. Zvláště se zaskvěl Kubiena, střelec čtyř branek. Tu první dal už v 11. minutě po přesné přihrávce Marečka, druhou přidal ve 20. mintě po výkopu Chmiela, když se prosadil přes domácího stopera, třetí gól dal Mareček po hezké přihrávce Řapka, čtvrtou branku v 43. minutě dal opět Kubiena po přihrávce Marečka a svou poslední čvrtou branku a v součtu pátou dal Kubiena hlavou v 44. minutě po krásné akci Putyery a jeho centru. Konečné skóre uzavřel z pokutového kopu za faul na Karkoschku v 60. minutě Blanik. Tentokrát si kluci zaslouží pochvalu."

Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U14 0:7 (0:7)

Branky MFK OKD Karviná U14: 5. a 27. Jaworski, 7. a 11. Poštulka, 25. a 33. Štěrba, 30. Egri

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa (35. Jóba) - Všetička (40. Zeisberger), Michailidis (35. Ligocký), Dostál, Hujo (35. Břevčinský) - Štěrba, Poštulka, Lingr, Chloň (35. Jaworski) - Jaworski, Egri (45. Berešík)

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Domácí mužstvo Třince bylo silnějším soupeřem než celek z Uničova. Na jeho kvalitě bylo znát, že se pohybuje ve vyšších patrech tabulky. Po většinu prvního poločasu jsme kontrolovali hru a v celku úspěšně kombinovali na půlce soupeře. Soupeř měl jen jedinou střelu na bránu a to byl jediný moment v utkání, kdy mohl vstřelit gól. Po chybě naší obrany šel třinecký útočník sám na bránu. Ale brankář Ciupa včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a výborným zákrokem střelu soupeře zlikvidoval a uhájil čisté konto. Kluky jsme nabádali, aby se snažili rozhodnout zápas co nejdříve. Zároveň jsme je upozorňovali na velkou přemotivovanost, která nám svazovala nohy v prvních 10ti minutách v předchozím zápase s Uničovem. Hráči si vzali naše slova k srdci a to se projevilo už v 5. minutě utkání. Po pěkné kombinaci na pravé straně se dostal k míči Egri, který přesným centrem do malého vápna našel Slawomira Jaworskeho , který se hlavou nemýlil. V 7. minutě po našem autu na levé straně a následné rychlé kombinaci se opět dostal míč k Egrimu. Ten se uvolnil v pokutovém území a přesnou přihrávkou po zemi našel rozběhnutého Poštulku, který střelou ze 14ti metrů překona soupeřoval brankáře podruhé. V 11. minutě to bylo 3:0. Po rohu Lingra se míč dostal k Michailidisovi, který zakončil hlavou. Jeho zakončení bylo zblokováno, ale pohotový Poštulka dopravil míč za gólmanova záda. Ve 25. minutě utekl po levé straně S. Jaworski . Přes celé pokutové území přihrál rozběhnutému Štěrbovi, který zvýšil vedení na 4:0. Další gól se nám podařilo vstřelit ve 27. minutě. Lingr rozehrával standartní situaci z levé strany. Jeho rozehraný míč si našel S. Jaworski, který s přehledem zakončil. Ve 30. minutě se na pravé straně zbavil soupeře Lingr. Vběhl do šestnáctky a přesným centrem našel Egriho, který hlavou skóroval. Ve 33. minutě se nám podařilo vstřelit ještě jednu branku a jak se později ukázalo, tak bohužel poslední v tomto utkání. Egri na levé straně v pokutovém území obešel obránce. Z brankové čáry přihrál mezi malé vápno a značku pokutového území. Do tohoto volného prostoru si naběhl Štěrba, který ve skluzu střelou o tyč nedal gólmanovi šanci."

"Do druhého poločasu jsme za rozhodnutého stavu vstupovali s několika změnami v sestavě. Nutno podotknout, že se již nehrálo z naší strany v tak vysokém tempu jako v poločase prvním. I když jsme měli častěji míč na kopačkách, naše mezihra vázla a soupeři jsme tím umožňovali přechody do rychlých protiútoků, často i v přečíslení. Soupeř těchto možností nevyužil a prakticky nevystřelil na branku. My sami jsme se do brankových příležitostí dostávali složitěji a navíc jsme tyto situace špatně řešili. Proto utkání neskončilo větším rozdílem. Kluky musím pochválit především za výkon v prvním poločase. V defenzivě jsme předváděli naši typickou nátlakovou hru a v ofenzivě byl z mužstva cítit hlad po gólech."

MFK OKD Karviná U13 - Fotbal Třinec 7:2 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná U13 I: 1. Swaczyna, 5. Macko, 19. Chmiel

Branky MFK OKD Karviná U13 II: 35. a 39. Kvapil, 46. Pawlowicz, 52. Szotkowski

Sestava MFK OKD Karviná U13 I: Lipták - Király (30. Motyčka), Piecha, Kožusznik - Hejda, Macko, Swaczyna - Chmiel (30. Hruška)

Sestava MFK OKD Karviná U13 II: Szafarczyk - Sembol (30. Vrba), Cieslawski, Szotkowski - Pawlowicz, Kvapil, Feik (30. Egermajer) - Janík

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "Dnešní utkání bylo pro naše kluky složité, jelikož přijel soupeř, který bránil v sedmi lidech na vlastní polovině a bylo velice složité se přez zhuštěnou obranu prosadit.Tato situace byla pro nás nová a v této soutěži netypická .Kluci si ale poradili i s tímto broblémem a skvělou kombinační hrou soupeře jasně přehráli."

MFK OKD Karviná - Fotbal Třinec 6:5 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná U12 I: 16. a 43. Kretek, 5. Kaczmarczyk, 21. Bijok

Branky MFK OKD Karviná U12 II: 42. Coufal, 56. Buzek

Sestava MFK OKD Karviná U12 I: Kux - Urban (30. Toroň), Mynář, Waśniowski - Zorychta, Seriš, Kaczmarczyk (30. Kretek) - Bijok

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "Během čtyř dnů nás čekal dvakrát stejný soupeř, už ve čtvrtek jsme odehráli pohárový zápas v Třinci, který jsme vyhráli 8:6 po velmi dobrém výkonu. Dnes nás čekal reparát v podobě mistrovského utkání doma. Pro nemoc a absenci některých hráčů, jsme museli sahnout po hráčích ročníku 2001 (Toroň, Buzek, Coufal). Všichní tři se jevili velmi dobře a svými výkony mužstvu pomohli i vstřelením dvou branek. Co se týče utkání, jedna skupina byla úspěšnější v koncovce, druhá byla bojovnější a předváděla pěkné akce. Všem patří poděkování za předvedený výkon."

MFK OKD Karviná st.žáci C - Lokomotiva Petrovice 3:3 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná C: 34. Galusek, 55. Lotter, 69. Gasior

Sestava MFK OKD Karviná C: Kucza - Jung, Gatnar, Skalka, Gasior - Tancoš, Kielkowski, Molnári, Galusek - Lotter, Bobčák

Hodnocení trenéra Romana Franka: "První "herně" nepovedené utkání. Do dnešního utkání jsme své soupeře přehrávali, ale umírali na šance. Dnes kluci soupeře zřejmě podcenili a celé utkání jen dotahovali. Jsem spokojen pouze s výkonem Kielkowského který vypracoval všechny 3 góly, pár skvělých zákroků předvedl také Kucza v bráně."

MFK OKD Karviná ml.žáci C - Lokomotiva Petrovice 5:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná C: 50. 52. a 55. Schutze, 35. Kardoš, 59. Motyčka

Sestava MFK OKD Karviná C: Lipták - Vrba, Szafarczyk, Motyčka - Zezulka (30. Schutze), Kandaras (40. Turoň), Košíček (45. Kardoš) - Egermajer (30. Franek)

Hodnocení trenéra Romana Franka: "Dnes jsme odehráli utkání rozdílných poločasů - v prvním jsme svou převahu ještě neproměnili v branky, v tom druhém už ano. Všichni kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a touhu nastřílet co nejvíce branek. Velkou pochvalu zaslouží Schutze - autor 3 branek."

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo