Generální partner
Světlý režim
21. říjen 2011

Sobotní hornické derby: MFK OKD Karviná - FK Baník Sokolov

MFK OKD Karviná hostí v sobotním 12. kole druhé nejvyšší soutěže FK Baník Sokolov.

Sokolov je v tabulce na čtvrtém místě. Především jeho venkovní bilance (3-1-1) budí respekt. "Hosté mají sehrané mužstvo, před sezónou navíc kádr posílili zkušenými hráči s ligovými zkušenostmi, například brankářem Bučkem nebo zadákem Dvorníkem," hodnotí soupeře Karel Kula. "Své kvality Sokolov potvrzuje aktuálním umístěním v tabulce, ale my ho chceme konečně porazit, nemůžeme si dovolit další domácí zaváhání," dodal karvinský kouč.

MFK OKD Karviná je v tabulce devátý. Hráči mají za sebou náročný program, v pátek uhráli cenný bod na hřišti Jihlavy a ve středu podlehli v odvetě osmifinále Ondrášovka Cupu Teplicím 1:3. "Proti Teplicím dostali šanci mladíci a zaslouží si pochvalu. Naše výkony v posledních druholigových kolech hodnotím pozitivně, ale pořád máme nedostatky, na kterých musíme zapracovat. Třeba produktivita útočníků je špatná," uvedl kouč Karel Kula.

Karviná v historii vzájemných duelů ještě nikdy Baník Sokolov neporazila. Třikrát vyhrál hostující Baník a třikrát utkání skončilo nerozhodně - naposledy na jaře na Městském stadionu 0:0.

Hornické derby MFK OKD Karviná - FK Baník Sokolov začíná v sobotu od 15:30 na Městském stadionu.

Bilance z minulé sezóny:

25. kolo: MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov 0:0

Žluté karty: Slončík, Motyčka – Chupač, Dřížďal. Rozhodčí: Matějek – Slavík, Paták. Diváci: 1381

10. kolo: FK Baník Sokolov – MFK OKD Karviná 1:0 (0:0)

Branky: 58. Podrazký. Žluté karty: Franěk, Schut – Štajer. Rozhodčí: Makovička – Kovařík, Pilný. Diváci: 1324

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo