Generální partner
Světlý režim
5. březen 2009

Fotbalisté MFK OKD v přípravě hlavně vítězili

Fotbalisté Karviné odehráli v zimním přípravném období 14 utkání, z toho osm vyhráli a pouze jednou prohráli.

„Přípravu hodnotíme jako velmi kvalitní. Absolvovali jsme ji v domácích podmínkách, které zde máme perfektní a na týden jsme odjeli do Nymburka, kde jsme si především psychicky odpočinuli od důvěrně známého karvinského prostředí,“ konstatoval trenér MFK Leoš Kalvoda.

Kapitán týmu Jan Buryán se domnívá, že kádr je určitě silnější než na podzim a že nebude mít takové problémy s obranou jako doposud.

„Naše obranná čtveřice hrála přípravu ve stabilním složení, navíc před námi v roli defenzivního štítu funguje zkušený Marcel Pavlík, který je pro tuto činnost stěžejním hráčem. To na podzim nebylo, proto si myslím, že výsledky v přípravě byly kvalitní i dílem lepší součinnosti v defenzivě. Pochopitelně věřím, že si formu přeneseme i do mistrovské soutěže,“ konstatoval zkušený stoper.

V obraně však bude na úvod scházet Josef Hoffmann, jenž si svými výkony hodně nahlas říkal o základní sestavu, ale bohužel se zranil a je na čas mimo hru.

Největší zimní posila Karviné Radek Slončík věří, že se týmu podaří dostat do vyšších příček tabulky. „Kádr je opravdu kvalitní, a tak doufáme, že se brzy odpoutáme od nebezpečného pásma sestupu a postupně půjdeme nahoru. Příprava, to byla především potřebná dřina, ale věříme, že ji zúročíme v soutěži. Když budeme poctivě makat, dočkáme se jistě odměny my i naši fanoušci,“ podotkl očekávaný špílmachr karvinského týmu.

Startu do sezony přikládají Karvinští velkou důležitost. Hned v prvním jarním kole mají doma Ústí nad Labem a rovněž nejbližší konkurenti v boji o záchranu hrají doma, tedy Vítkovice, Slovácko a Sparta B, a ten čtvrtý – Třinec – hraje ve Fulneku...

„Start je vždy důležitý, protože od něj se můžete odpíchnout k dobré jízdě soutěží, anebo vás naopak zabrzdí hned v úvodu, ale to nechceme. Ústí je určitě velmi těžký soupeř, v přípravě prokazoval kvalitní výkony, ale hrajeme doma a věříme si. Když uděláme z prvních tří utkání nějaké slušné body, můžeme se rázem ocitnout přesně v těch místech tabulky, kde si to všichni přejeme,“ vzývá povedený jarní start Leoš Kalvoda.

„Naším cílem je pravidelně bodovat a rychle se dostat nahoru, aby se nás netýkaly záchranářské starosti. Pak můžeme dát šanci i mladým hráčům, aby se mohli plnohodnotně zapracovávat do sestavy,“ poznamenal sportovní manažer klubu Petr Mašlej.

Karvinští v zimní přestávce prokázali nejen zlepšenou defenzivní činnost, nedopouštěli se školáckých kiksů, ale také v útoku se prezentovali smysluplnou hrou a proměňováním šancí. Měla by tedy být právě ofenziva hlavní karvinskou devízou?

„To ukáže až samotná soutěž. V přípravě se velmi dobře jevili oba naši útočníci Mišinský s Opicem, nejlepší střelci mužstva, ale celkově byla hra dopředu kvalitní. Ani v jednom utkání jsme nevyšli střelecky naprázdno a pouze v pěti dali jeden gól. Z těch pěti jsme však prohráli jediný zápas,“ připomněl na závěr Leoš Kalvoda.

„Pokud se nám bude dařit výsledkově, pak půjdeme nahoru i celkově jako klub a budou se nám snáze prosazovat i ekonomické záměry,“ završil optimistické vyhlídky pro jaro a další období předseda karvinského MFK Jan Wolf.

Karviná v přípravě

Frýdek-Místek D 5:1 Juska 2, Opic 2, Jursa

Zlín V 1:2 Juroszek

Olomouc V 3:3 Mišinský 2, Sourada

Bielsko-Biala D 3:0 Novák, Juska, Mišinský

Jastrzebie D 4:0 Mišinský 2, Opic, Juska

Ružomberok V 1:1 Pavlík

HFK Olomouc D 3:0 Opic 2, Mišinský

Skoczów D 3:0 Reichl, Mišinský, Látal

Katowice D 3:2 Opic, Juska, Čeman

Jablonec n. N. B N 4:1 Látal, Čeman, Jursa, Opic

Slavia Praha B N 1:1 Čeman

Vlašim N 1:0 Sourada

Orlová D 3:2 Milosavljev 2, Diviš

Katowice D 1:1 Sourada

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo