Generální partner
Světlý režim
2. březen 2009

Generálka nevyšla, v sobotu se jde na mistrák

Fotbalisté MFK OKD Karviná mají za sebou nepříliš vydařenou generálku na jarní mistrovské boje ve druhé lize.

Hlavní kádr se rozešel na umělé trávě s druholigovými polskými Katowicemi smírně 1:1, přičemž hra nebyla nic moc. Spíš nic než moc.

Ještě předtím si kombinovaný tým hráčů A týmu s náhradníky širšího kádru poradil s divizní Orlovou v poměru 3:2. Na toto utkání však nebude v dobrém vzpomínat jeden z nejlepších hráčů zápasu útočník Diviš, jemuž orlovští borci nadvakrát přerazili nos. Zápas rozhodl dvěma góly Srb Milosavljev a doufá, že mu obě trefy pomohou do základní sestavy. V kontextu s tím, co předvedli někteří hráči v utkání s Katowicemi, to není věc nereálná.

V hlavním utkání, které se hrálo od 12.38 hodin, se domácí ujali proti Katowicím vedení díky agilnímu Souradovi, po změně stran však nepochopitelně vyklidili hřiště a nevypracovali si téměř žádnou slušnou možnost. Naopak přibývalo nedorozumění v kombinaci a finální fázi. Poláci nakonec zaslouženě srovnali.

„Dnes jsme rozhodně nepředvedli výkon, jaký bych si představoval. Bylo to bojácné, ustrašené, bez agresivity. Měli jsme pomalý přechod do útoku, nepodrželi jsme balon. Nemám, za co bych hráče pochválil,“ hodnotil trenér karvinských fotbalistů Leoš Kalvoda nepodařený duel. Mohl si tak jedině přát, aby platilo pravidlo – když je špatná generálka, o to lepší je start do soutěže.

„Samozřejmě, ale to se musí rapidně zlepšit úplně vše, co jsme dnes předvedli špatně,“ poznamenal v sobotu zklamný Kalvoda. Čím to, že hráči nepodali v posledním utkání přípravy takový výkon, jaký je zdobil v uplynulých dvou měsících? Že by měli jisté místo v sestavě? „To v žádném případě. Řekl jsem sice, že mám na devíti postech v sestavě jasno, ale neřekl jsem, které posty to jsou a navíc s takovým výkonem by hráči rychle ze základní jedenáctky vypadli. Bojovat o sestavu se musí pořád, v každém utkání,“ nebyl spokojen kouč MFK.

Potěšit jej tak alespoň mohl výkon některých dalších hráčů kádru, kteří odehráli vítězný zápas s Orlovou. Tam se pár světlých momentů najít dalo. „Jistě, ale zase tolik změn v sestavě udělat nemohu. To by nám nabouralo celý systém a kompletní příprava, sehrávání základní jedenáctky, by postrádala smysl,“ podotkl Kalvoda.

Nyní Karvinou čeká již ostrý start do druholigové soutěže proti Ústí nad Labem, které mělo v přípravě snad ještě lepší výsledky než Karviná. Porazilo například ligové týmy Liberce 5:3, Kladna 1:0 i Teplic 3:1, zdolalo i Most 4:1. Karvinští doufají, že se v týdnu před zahájením fotbalového jara dostanou na hlavní plochu Městského stadionu, na které byl ještě včera sníh. „Snad se oteplí a budeme tam moci aspoň jednou, dvakrát trénovat. Ale moc růžově to nevidím, bude tam asi hodně vody,“ povzdechl si Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo