Generální partner
Světlý režim
14. květen 2012

Starší žáci si odvezli z Olomouce bod

Dvojutkání na hřišti Sigmy Olomouc zvládli lépe karvinští starší žáci kategorie U14, ti uhráli cennou remízu 3:3. Starší žáci U15 smolně prohráli.

SK Sigma Olomouc - MFK OKD Karviná U15 3:2 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná U15: 9. a 26. Blanik.

Sestava MFK OKD Karviná U15: Mušec - Matějek, Ženíšek (55. Čermák), Stallmach, Budina - Hilbert (51. Kolek), Mareček, Blanik, Putyera - Řapek (49. Lichtblau), Kubiena.

"Výborný zápas z obou stran rozhodli pro sebe šťastnější domácí, kteří dokázali potrestat naše chyby v obraně. První poločas byl v naší režii, od začátku jsme byli aktivnější, dobře kombinovali a po zásluze jsme po 26 minutách vedli o dvě branky. Nejprve v 9. minutě Kubiena výborně uvolnil Blanika a ten s přehledem umístěnou střelou dal první gól. Ve 26. minutě důrazným napadáním vybojoval míč Putyera, přihrál Blanikovi a ten si gólovou trefu zopakoval. Bohužel jsme, ale dovolili domácím do poločasu zkorigovat," litoval koncovky prvního poločasu trenér MFK OKD Karviná U15 Jan Laslop.

"Druhý poločas začali zase lépe domácí a už v 37. minutě po nákopu před naší branku jsme chybovali a bylo vyrovnáno. I za tohoto stavu jsme si dokázali vytvořit šance, ale koncovka už tak dobrá nebyla. Ve 49. minutě nás soupeř potrestal potřetí a bylo to opět jen po nákopu před naší branku a naší nedůslednosti při bránění. V těchto fázích hry jsme nedokázali už tolik udržet míč a to domácím pomohlo k obratu ve skóre. Posledních 10 minut jsme jsme soupeře zatlačili ve snaze o vyrovnání, ale ten už své vítězství udržel. Mužstvo musím zvláště za první poločas pochválit," uzavřel trenér Laslop.

SK Sigma Olomouc - MFK OKD Karviná U14 3:3 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná U14: 18. Lingr, 43. S.Jaworski, 52. Egri.

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa - Berešík, Michailidis, Dostál, Hujo - Ligocký, Lingr, Poštulka (67. A.Jaworski), Egri, Brevčinský - S.Jaworski.

Zisk jednoho bodu ze hřiště nejlepšího mužstva jarní části, olomoucké Sigmy je pro nás jednoznačně ztrátou. V deštivém utkání jsme byli lepším týmem, lépe jsme kombinovali, individuálně se snáze prosazovali než soupeř, byli agresivnější a lépe hrály pod tlakem. Jen díky individuálním chybám jsme se připravili o vítězství a lepší výsledek, protože soupeř měl jedinou vážnější šanci, kterou brankář zlikvidoval. Kluci předvedli velice kvalitní výkon a potvrdili, že předvedená hra proti Opavě v minulém kole nebyla náhoda," řekl na úvod trenér Aleš Hujík.

"Do prvního poločasu jsme vstupovali s podobnou taktikou jako proti Opavě. Dát v úvodu zápasu soupeři prostor na vlastní polovině a začít jej napadat okolo středového kruhu. Soupeř se snažil kombinovat, ale přes náš dobře postavený obranný blok se neprosadil. Po 15ti minutách jsme zahájili celoplošný presink, se kterým měl soupeř značné problémy až do konce zápasu. Velice brzy se nám to začalo vyplácet a Olomouc jsme nutili k chybám. V 18. minutě jsme vybojovali aut na pravé straně. Ligocký hodil míč na nabíhajícího Egriho, který obešel protihráče, zatáhl míč na brankovou čáru a přihrávkou pod sebe do prostoru pokutového kopu vyzval nabíhajícího Lingra ke skórování. Ten přesnou střelou zařídil vedení 1:0. Kluky jsme po brance naváděli ke stejné hře, která na Olomouc platila. Soupeř si nevěděl rady s naším napadáním a jen díky vysoko postavenému gólmanovi a naší nepřesné finální přihrávce se naši útočící hráči nedostávali po zisku míče do sólových nájezdů. Hru jsme kontrolovali a Olomouc nebyla příliš nebezpečná. Ke konci poločasu jsme přes to obdrželi vyrovnávací branku. Ve 33. minutě si šel pro dlouhý míč za naší obranu brankář Ciupa. Na mokrém terénu podklouzl. Minul míč, ale v pádu podrazil dobíhajícího soupeře, který byl už v pokutovém území, a kopala se penalta. Kopající hráč penaltu i přes uklouznutí se štěstím proměnil," pokračoval v hodnocení šlágru proti Sigmě Aleš Hujík.

"Druhý poločas jsme zahájili aktivně, vytvářeli tlak na soupeře a z toho si vytvářeli šance. Jen v úvodu se po pravé straně uvolnil záložník Olomouce, přesným centrem našel svého útočníka, který nebezpečně zakončil. Brankář Ciupa svým zákrokem tuto situaci s přehledem vyřešil. Ve 43. minutě jsme vstřelili druhou branku. Při odkopu gólmana soupeře vybojoval míč ve středovém kruhu Poštulka, přihrál míč Lingrovi. Ten poslal míč mezi obránce na nabíhajícího S. Jaworského, který své sólo zakončil přesnou střelou k tyči. Soupeř brzy vyrovnal. Ve 49. minutě kopala Olomouc roh. Ten jsme ubránili, ale balón se vrátil ke kopajícímu hráči, který se snažil o centr. Centr mu nesedl a míč mířil doprostřed brány. Brankář Ciupa chtěl míč vytlačit nad bránu, ale míč skončil v síti. Za tři minuty jsme potřetí vedli. V 52. minutě prodloužil výkop od brány S. Jaworski na Egriho. Ten přihrál volnému Lingrovi a v situaci 2 na 1 vrátil míč rozběhnutému Egrimu zpět, který se osamocen před gólmanem nemílil. Vytvářeli jsme si i další šance, ale bohužel ani jedna z nich se neujala. V jednom případě nám nebyla uznána branka po rohovém kopu, kdy se hlavou trefil Michailidis a v druhém případě se krásně uvolnil přes tři hráče Egri, ale jeho střelu brankář domácích s obtížemi vytáhl na roh. Poslední slovo však měli domácí. V 70. minutě kopali roh, ze kterého po schrumáži před brankou vstřelili branku. Tento gól mrzí o to více, protože na podzim jsme s tímto soupeřem dostali branku ze standartní situace také v poslední minutě a utkání prohráli. Kluky musím pochválit, protože předvedli výborný výkon. V tomto utkání jsme měli vyhrát, což uznal i trenér soupeře," uzavřel asistent trenéra MFK OKD Karviná U14 Aleš Hujík.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo