Generální partner
Světlý režim
7. říjen 2012

Karviná zdolala lídra ze Žižkova 2:1

Dvě výborně zahrané standardní situace v úvodní půlhodině zápasu rozhodly o třech bodech pro domácí MFK OKD Karviná v utkání s pražskou Viktorií Žižkov. Ta v závěru stav jen kosmeticky upravila.
MFK Karviná
neděle 7.10.2012
2:1
(2:0)

Diváci: 683
FK Viktoria Žižkov
Rakovan - Cverna O., Mikula, Cverna V., Hoffmann - Ciku, Gonda (76. Fischer), Hottek, Vladavič - Presl (73. Besta), Vrána (81. Knötig).
Kudrna - Šťastný, Kiidron, Besta P., Čermák - Bartl (32. Kotyza), Sloboda, Jílek, Mareš (73. Bartošák) - Hejný, Surynek (68. Roubal).
Branky: 4. Vrána, 27. Vladavič - 90. Sloboda
ŽK: Vladavič - Hejný
Rozhodčí: Adámek - Pilný, Kotlík

Komentář

Ve vytrvalém dešti a na těžkém promočeném terénu se hrál zajímavý fotbal, kterému pomohl rychlý gól Karviné. Domácím trenérům vyšel tah s nasazením Jakuba Hottka. Ten se v základní sestavě objevil vůbec poprvé v sezóně. Byl to právě on, kdo rozehrál už ve čtvrté minutě rohový kop a Pavel Vrána míč hlavou umístil do sítě - 1:0. Za šest minut mohlo být zle, brankář Matej Rakovan však hlavičku hostujícího Surynka výborně vyrazil.

V sedmadvacáté minutě se k přímému kopu postavil kapitán Admir Vladavič a jeho tečovaná bomba skončila v síti - 2:0. Pro domácí celek to byla snová půlhodinka. Žižkov i přes dvoubrankovou ztrátu zlobil. Mareš zkoušel štěstí sám, později hledal Surynka. Ten však ve skluzu bránu minul. Krátce před pauzou se ještě dělovkou prezentoval Michal Gonda. Jeho střelu však vytěsnil na roh brankář Kudrna, který v tomto zápase zaskočil za jedničku Marka Boháče.

Druhý poločas začali hosté aktivně, nic jiného než pokusit se vstřelit kontaktní gól jim také nezbývalo. Domácí tak mohli chodit do brejkových situací. Jednu takovou měla dvojice legionářů v karvinském dresu Ciku-Vladavič. Elvist Ciku však nahrál o chvíli později a v ne úplně dobré pozici Vladavič těsně minul. Poslední velkou příležitost měl střídající Aleš Besta, když jeho střela z kroku šla přesně do šibenice, ale výborný zákrok předvedl Kudrna v žižkovské bráně.

Drama zařídil až Anton Sloboda, který hlavou využil centru z levé strany a snížil - 2:1. Závěrečné dvě minuty nastavení už domácí přežili bez úhony a zaslouženě se radují ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jan Pánik: „Potvrzuje se, že druhá liga je obrovsky vyrovnaná. My si velmi vážíme, že jsme vyhráli a připsali si tři veledůležité body. Velmi nám pomohl rychlý gól z rohového kopu. Věděli jsme, že Žižkov bude silný po krajích, což se potvrdilo, ale my jsme se snažili to co nejvíc eliminovat. Škoda, že jsme nepřidali třetí branku, což by definitivně rozhodlo. Při pár šancích soupeře jsme měli i potřebné štěstí, ale podržel nás rovněž brankář Rakovan.“

Hostující trenér Roman Nádvorník: „Zaskočil nás rychlý gól ze standardní situace. Více jsme drželi balon na kopačkách, ale branky stříleli domácí. Je těžké otáčet nepříznivý stav 0:2, ale nějaké šance na vyrovnání tam byly. Ty jsme však bohužel neproměnili a odjíždíme s prázdnou.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo