Generální partner
Světlý režim
4. listopad 2012

Ani dvougólový náskok nestačil, Karviná-Most 2:2

Zbytečná ztráta dvou bodů. Tak se dá označit nedělní utkání, ve kterém fotbalisté Karviné prohospodařili dvougólové vedení a darovali tak poslednímu Mostu bod za konečnou remízu 2:2.
MFK Karviná
neděle 4.11.2012
2:2
(2:1)

Diváci: 987
FK Baník Most
Rakovan - Hoffmann, Mikula, Cverna V., Knötig - Ciku, Gonda (88. Vaclík), Hottek, Vladavič - Besta (60. Vrána), Mišinský (62. Limanovský).
Belaň - Nguyen, Novotný, Lafrance, Procházka - Mujagič, Pilař, Kotlan, Štefko (77. Nobst), Pospíšil (62. Osumanu, 90. Černý) - Vodička.
Branky: 12. Besta, 32. Mišinský - 42. Lafrance, 79. Mujagič
ŽK: Hoffmann, Hottek - Nguyen, Belaň, Osumanu, Kotlan
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hock

Komentář

Přitom úvodní půlhodina byla z karvinské strany výborná. Dvě perfektní přihrávky Admira Vladaviče na Aleše Bestu a Vladimíra Mišinského znamenaly vedení 2:0. V tu chvíli asi nikdo na stadionu nepochyboval, že tři body zůstanou doma. Zlomový moment přišel chvíli před pauzou. Zcela neobsazený Kevin Lafrance měl dost prostoru na to, aby přesně hlavou umístil míč za brankáře Rakovana.

Od té doby jakoby si domácí přestali věřit. Sice během prvních deseti minut druhého poločasu měli dvě šance zásluhou Mišinského a Václava Cverny, ale gól z toho nevytěžili. Most trpělivě bránil a čekal na brejk či standardní situaci. Domácí se snažili, ale tak efektivní jako v úvodní půlhodině už nebyli. Přesto mohl přidat třetí gól Vladavič, ale jeho střelu z přímého kopu zastavila tyč. V 78. minutě utekl po levé straně Vladavič, probil se až před brankáře a přiklepl před zcela prázdnu branku Martinu Limanovskému, ale ten, stejně jako minulý týden na půdě HFK Olomouc v ještě vyloženější šanci, selhal.

Otřepané klišé nedáš-dostaneš se opět potvrdilo. Hned z protiútoku dala domácí obrana příliš prostoru Mujagičovi, který z otočky propálil domácího brankáře. Most si za celý zápas nevytvořil pořádnou šanci ani tlak, přesto potrestal dvě chyby domácí obrany a odváží si z Karviné určitě zlatý bod. Naopak Karviná musí spolknout další hořkou pilulku v podobě domácí ztráty.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jan Pánik: „Je smutné, že soupeř nás ze hry prakticky neohrozil, přesto dal dva góly. V tomto je fotbal krutý. S první půlhodinou můžeme být spokojení, hráči plnili taktické pokyny, dali jsme dva góly. Následně došlo k uspokojení z výsledku, z čehož vyplynul kontaktní gól v naší síti po hrubé chybě. Navíc jsme opět doplatili na pár neproměněných šancí. Tím pádem Most cítil šanci a potrestal nás jedenáct minut před koncem.“

Hostující trenér Michal Zach: „Přestože jsme rychle prohrávali o dvě branky, nabádal jsem hráče, aby zůstali trpěliví. Za klíčový moment považuji snížení těsně před přestávkou. Kdyby se nám to nepodařilo, tak by už bylo extrémně těžké s tím něco udělat. Ve druhé půli jsme trpělivě čekali na brejk a šanci. Ta přišla, využili jsme ji a vezeme si domů cenný bod.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo