Generální partner
Světlý režim
10. listopad 2008

Karvinský fotbalista Sourada: Gól a bolest

Bolest přebila radost karvinského útočníka Davida Sourady z vyrovnávacího gólu. V 66. minutě přehodil opavského brankáře Nováka, ale srazil se s ním a zůstal ležet na zemi. Z hřiště odkulhal a musel střídat. Slezské derby MFK OKD Karviná - Slezský FC Opava v 15. kole druhé ligy fotbalistů skončilo 1:1.

"Gólman mi šel pod nohy a trefil mě přímo do holeně," povzdechl si David Sourada. "Zpočátku to bylo hodně špatné, nateklo mi to, ale po zápase to už bylo lepší." To, že musel střídat mrzí Davida Souradu o to víc, že se po přestávce stejně jako celý karvinský tým dostával do hry. "První půle nebyla z mé strany dobrá. Ve druhé jsem se rozjezdil, dostal jsem se do tempa. Bohužel." Podle Sourady domácím v první půli, kdy se bránili náporu Opavy, chyběla bojovnost z domácích duelů s Čáslaví a Fulnekem. "O půlce jsme si to vyříkali a bylo to lepší," podotkl. "Opava ale potvrdila, že má kvalitní mančaft. V první půli hrála velmi pěkný, kombinační fotbal, přehrávala nás."

Opavští hrozili především ze vzduchu. Už ve 4. minutě se trefil Šultes. Ve 35. minutě Barteska hlavičkoval do břevna a čtyři minuty nato Halaška nad. "Podobné akce nacvičujeme," přiznal opavský útočník Pavel Šultes. "Zdena Partyš hodně rád centruje, docela to umí. A vyšlo to." Remíza je pro Šultese zklamáním. "Ale jeli jsme tady uhrát nějaké body, a to se podařilo." Zatímco v prvním poločase se hostům dařilo odvracet nakopávané míče domácích na Opice, ve druhém už ne. "Každý nákop pak smrděl šancí," přiznal opavský kapitán Jaroslav Kolínek. "Prodloužené míče jsme špatně hlídali, nevyhráli jsme souboj. Tím nás přehráli."

První gól sudí Bíma Karviné ještě neuznal. "To bylo štěstí, byla to stejná situace jako při vyrovnání, ale karvinský hráč, který dorážel, byl v ofsajdu," uvedl Kolínek. "S nakopávanými balony na Opice jsme měli problémy," uznal opavský trenér Radoslav Látal. "Remíza je spravedlivá, ale náš první poločas byl pro mě velkým zklamáním," podotkl karvinský kouč Leoš Kalvoda.

Utkání poznamenala smrt pořadatele, který zkolaboval během prvního poločasu. "To je smutné, to už není o fotbale," řekl opavský záložník Milan Barteska.

(Jiří Seidl, Mladá Fonta, 10. 11. 2008)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905