Generální partner
Světlý režim
26. prosinec 2012

U19: Excelentní podzimní část v MSDL

Na druhý svátek vánoční přinášíme hodnocení nejúspěšnějšího týmu MFK OKD Karviná v podzimní části sezóny 2012/2013. Čtrnáct výher v řadě a jen jediná porážka. To je bilance týmu U19 v Moravskoslezské dorostenecké lize.

Po pomalejším rozjezdu a debaklu v úvodním kole na hřišti Sigmy Olomouc starší dorostenci zabrali a ve zbývajících zápasech jen vítězili, což překvapilo snad všechny. „Podzim jsme zakončili na vedoucí pozici, což je pozitivní věc. Ale jsem realista a nelítám v oblacích. Jaro bude hodně složité a do poslední chvíle všechno otevřené,“ mírní euforii trenér Petr Gibala, který se ujal týmu v průběhu září. Do té doby vedl družstvo Jan Pánik, který však povýšil k A-týmu Karviné.

Čím si Petr Gibala vysvětluje takovou vítěznou sérii? „Kluci si věřili, to je strašně důležité. Většinu zápasů vyhrávali o tři nebo čtyři góly. To samozřejmě ukazuje kvalitu a ne to, že jsme měli třeba jen štěstí, i když také právě štěstíčko je potřeba,“ narážel kouč U19 na zápas ve Znojmě, kde o vítězství rozhodl až v nastaveném čase Jakub Fulnek.

Kádr má Petr Gibala vyrovnaný a o góly se většinou podělilo více fotbalistů. „Kluci předváděli kolektivní výkony. Jsem spokojený s ofenzivou, tam to klapalo. Neméně důležitá je rovněž defenziva a tam to také bylo velmi solidní. Dostatek zápasů jsme odehráli s nulou, což je vlastně vysvědčení celého týmu,“ podotkl Gibala. Překvapil trenéra nějaký hráč svými podzimními výkony? „Musím říct, že ano. Tomáš Berešík. To je pro mě opravdu překvapení. Zápasy odehrál kvalitně a myslím si, že se fotbalově posunul dopředu. To samé pravý bek Roman Káňa,“ jmenoval.

Pro jarní část nemůže být jiný cíl než dotáhnout výborně rozehranou sezónu do zdárného konce a postoupit do celostátní ligy staršího dorostu. „Toto je priorita, o které mluvíme od začátku sezóny. Jak už jsem však říkal, tak to bude ještě obtížné. Varováním pro nás musí být ta loňská, kdy jsme nezvládli utkání s Brnem a Frýdkem-Místkem, který se tak před nás dostal,“ řekl Petr Gibala, který bude chtít během tříměsíční dlouhé zimní přestávky celý tým naladit na správnou notu tak, aby se šňůra výher co nejvíc protáhla.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo