Generální partner
Světlý režim
19. leden 2013

TL: Karviná dala Frýdku pět branek

Karvinští mají v přípravě střeleckou formu. Po třech brankách do sítě Sigmy Olomouc se v v sobotním zápase proti Frýdku Místku trefili hned pětkrát a mohli se radovat z vítězství 5:2. Tato výhra také zaručuje konečné druhé místo v základní skupině Tipsport ligy.
MFK Karviná
sobota 19.1.2013
5:2
(1:1)

Diváci: 100
MFK Frýdek - Místek
I. poločas: Čaba - Fiala, Sobala, Hottek, Cverna O. - Matoušek, Fischer - Besta, Mišinský, Ciku - Juřena. II. poločas: Čaba - Cverna O., Mikula, Cverna V., Puškáč - Sobala, Hoferica - Limanovský, Ciku, Knötig - Vaclík.
Branky: 63. a 68. z pen Ciku, 21. Fischer, 80. Sobala, 87. Knötig - 23. Mozol, 70. Teplý
Rozhodčí: Priesl - Vojkovský, Viščor

Komentář

Výhra se však nerodila lehce. Především v prvním poločase byl nebezpečnější právě soupeř, který ale úvodní dvě slibné situace nevyužil a do vedení šli zásluhou Romana Fischera domácí. Ten dostal ideální přihrávku z pravé strany a zamířil přesně. Vedení Karviné nevydrželo dlouho. Za dvě minuty vyrovnal z trestného kopu hostující Mozol. Strhnout vedení na domácí stranu mohl Elvist Ciku, ale jeho oblouček z dobré pozice skončil nad brankou.

Ve druhém poločase viděli diváci lepší fotbal okořeněný dalšími pěti góly. V 63. minutě zužitkoval standardní situaci Ciku a ten samý hráč zvýšil o pět minut později z penalty už na 3:1 pro Karvinou.Za dvě minuty byl Frýdek znovu na dostřel, když se prosadil střídající Jakub Teplý. Závěrečné dvě branky si domácí fotbalisté schovali do poslední desetiminutovky. Nejprve se podruhé v karvinském dresu trefil Polák Mariusz Sobala a konečnou podobu skóre dal po hokejovém blafáku Tomáš Knötig.

Trenér Petr Mašlej byl po zápase spokojený především s druhou půlí. „V té první to nebylo dobré. Chyběl nám pohyb a důraz. Frýdek tam měl dvě nebezpečné situace. Ty jsme naštěstí ustáli bez újmy. Druhý poločas byl kvalitní směrem dopředu a výkon jsme korunovali dalšími brankami,“ prohlásil po utkání.

Mašleje potěšily výkony několika hráčů. „Vyzdvihl bych Elvista Cikua nejen kvůli dvěma brankám, ale celkově hrál velmi dobře. To samé platí o brankáři Ladislavu Čabovi. Zápas zvládl, komunikoval se spoluhráči, dirigoval je. Zanechal velmi pozitivní dojem,“ chválil karvinský kouč. Dalším borcem, který opět zaujal byl střelec čtvrté domácí branky Mariusz Sobala. Gólem tak navázal na střelecký úspěch z utkání proti Olomouci. „Mariusze jsme v prvním poločase zkusili na stoperu. Vázla tam komunikace a trošku se hledal. Druhou půli odehrál na svém klasickém místě v záloze, kde to zvládl bez problémů a navíc dal gól,“ spokojeně kýval hlavou Petr Mašlej.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo