Generální partner
Světlý režim
24. leden 2013

První zimní posilou je Peter Hoferica

Devětadvacetiletý Peter Hoferica je první posilou před jarní části druholigové soutěže. S vedením klubu se domluvil na roční smlouvě s následnou rok a půl dlouhou opcí. Na velmi dobré cestě je také příchod Mariusze Sobaly, ale zatím to není definitivní.

Karvinské vedení definitivně dotáhlo příchod slovenského záložníka Petera Hofericy z Ružomberku. „Peter s námi podepsal smlouvu na rok s následnou opcí na další rok a půl. Jsme rádi, že se nám podařilo tohoto hráče získat. Už v minulosti jsme o něj stáli, ale nedohodli jsme se s jeho klubem,“ prohlásil sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk. Hoferica přichází z Ružomberku, ale naposledy hostoval v Rimavské Sobotě, která hraje druhou nejvyšší slovenskou soutěž.

Hoferica je v Karviné od začátku zimní přípravy a zasáhl do všech čtyř zápasů Tipsport ligy, ve kterých se mu podařilo jednou skórovat. „Peter přesně zapadá do naší herní koncepce. Chceme hrát aktivní kombinační fotbal a on jako zkušený střední záložník navíc technicky velmi vyspělý hráč, nám určitě hodně pomůže. Za tu dobu, co tady je, nás přesvědčil o svých kvalitách,“ řekl trenér Karviné Jan Pánik.

Blízko k dohodě je klub také s dalším záložníkem, Mariuszem Sobalou. „Můžu potvrdit, že to je na dobré cestě. Stačí doladit pouze detaily, ale podepsáno zatím nic není," doplnil Lubomír Vlk.

Peter Hoferica se narodil 28. června 1983 v Žilině. Nastupuje na pozici záložníka.

Dosavadní působiště

2012 – hostování Rimavská Sobota

2010 – Ružomberok

2008-2009 Lučenec

2008 – Dunajská Streda

2007-2008 Senec

2007 – Banská Bystrica

Považská Bystrica

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo