Generální partner
Světlý režim
5. březen 2009

Tiskovka: Chceme být postrachem soupeřů

V dopoledních hodinách se na Městském stadiónu v Karviné uskutečnila tisková konference našeho klubu. Na zvídavé otázky novinářů odpovídali: předseda představenstva Jan Wolf, sportovní manažer Petr Mašlej, trenér Leoš Kalvoda, kapitán Jan Buryán a největší posila Radek Slončík.

Přestože světem obchází strašidlo jménem finanční krize, našeho klubu se to netýká. „Naši generální partneři – statutární město Karviná a OKD – nám dávají jistotu. Podařilo se nám získat i dalšího stěžejního partnera – Dalkii. Z ekonomického hlediska jsme stabilizovaní“, uvedl na začátku briefinku Wolf.

Celý klub si vytýčil několik úkolů. Nejdůležitější meta stojí před A – týmem v podobě udržení 2. ligy. „Kádr jsme posílili, a proto záchranu neberu. Chci hrát střed tabulky,“ vyjádřil se trenér Kalvoda. Dalším cílem je stabilizace kádru. „I proto jsme nakupovali mladé talentované hráče, kteří mají budoucnost. Zmínil bych Diviše, Tchamiho, Látala a také našeho nejtalentovanějšího odchovance Petra Škutu. Přesto neusínáme na vavřínech a během jara se budeme ohlížet po vhodných adeptech, abychom zkvalitnili kádr,“ uvedl sportovní manažer Mašlej.

Vedení MFK OKD Karviná si hodně slibuje od práce s mládeží. „Chceme zkvalitnit práci s mládeží. K tomu by nám měl dopomoci bývalý šéftrenér Baníku Ostrava Petr Gibala a také Jan Laslop (bývalý brankář Vítkovic a Sigmy Olomouc),“ nastínil priority předseda klubu Wolf.

V druhé polovině tiskové konference se dostali ke slovu i Honza Buryán s Radkem Slončíkem. Vyjádřili přání, aby si fanoušci našli cestu do ochozů a byli „dvanáctým hráčem“ v poli. „Mančaft se hodně zkvalitnil. I v přípravě šlo vidět, že jsme výkonnostně dál, než jsme byli na podzim a na náš fotbal se dá dívat,“ lákal fanoušky na stadión Buryán. „Ale až čas ukáže, jak jsme zvádli přípravu. Nyní musíme na hřišti ukázat svou sílu,“ navázal na Buryánova slova Radek Slončík.

„Musíme být postrachem soupeřů. U každého týmu bychom měli budit respekt,“ doplnil Mašlej.

K vizím patří i zkvalitnění zázemí klubu. „V červenci nebo srpnu by mělo být v provozu nové tréninkové hřiště u Městského stadiónu. V současnosti se připravují i plány přestavby stadiónu. Vše je ale závislé na výsledcích áčka a také na divácích. Čím více fanoušků bude chodit, tím snadněji se nám bude celý projekt prosazovat,“ řekl závěrem Wolf.





Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo