Generální partner
Světlý režim
2. březen 2013

První utkání na přírodní trávě s hořkou příchutí

Fotbalisté Rybnika vezou z Karviné během čtyř dnů druhé vítězství. Na Bažantnici vyhráli, tentokrát proti áčku, gólem z 87. minuty 1:0. Domácí celek v prvním poločase nedal penaltu, což bylo vzhledem k průběhu hry klíčové.
MFK Karviná
sobota 2.3.2013
0:1
(0:0)
Bažantnice
Diváci: 50
Energetyk ROW Rybnik
Paleček (46. Pindroch) - Fiala (46. Cverna O.), Mikula (71. Cverna V.), Cverna V. (46. Homola), Hottek (46. Limanovský) - Hoferica (60. Puškáč), Sobala (46. Vaněk) - Ciku, Fischer (60. Vaclík), Knötig - Besta (60. Legierski).
Branka: 87. Szatkowski

Komentář

První pětačtyřicetiminutovka patřila domácím. Rozjezd sice nebyl z nejlepších, ale přechod na přírodní trávu po třech měsících se podepsat musel. Karvinští drželi více míč na svých kopačkách, ale několikrát o něj také zbytečně přišli. Solidní příležitost měl Roman Fischer, ale netrefil ideálně. Hosté si vytvořili dvě slušné šance, které však perfektně zlikvidoval dobře chytající Lukáš Paleček. Po půlhodině hlavní rozhodčí odpískal ve prospěch Karviné penaltu po ruce v pokutovém území. Jakub Hottek však trefil pouze tyč.

Závěrečná pětiminutovka nabídla karvinské šance. Nejprve Mariusz Sobala těsně minul hlavou a chvíli po něm našel přízemním centrem Elvist Ciku nabíhajícího Aleše Bestu, který z deseti metrů neproměnil vyloženou šanci, kterou mu tygřím skokem zlikvidoval hostující brankář. „V úvodním dějství jsme byli lepším mužstvem. Kdybychom proměnili penaltu nebo jinou šanci, tak by zápas vypadal úplně jinak,“ řekl po utkání trenér Jan Pánik. Poločas zakončila dalekonosná dělovka Hottka, která však letěla těsně nad bránu.

Ve druhé půli šancí ubylo, naopak to na hřišti začalo úplně zbytečně jiskřit. Patnáct minut před koncem se jeden odpískaný moment nelíbil polským hráčům a ti jako jeden muž vyběhli ze střídačky na hřiště. Od toho momentu začal hrát Rybnik agresivně. „Některé zákroky a skluzy byly na kriminál. Šlo o přípravný duel, navíc za týden nás čeká mistrovské utkání. Nechtěli jsme, aby se někdo zranil,“ bál se o své hráče z pochopitelných důvodů kouč Pánik.

Slušnou šanci měl střídající Ondřej Cverna, ale jeho bomba jen trefila jednoho z jeho spoluhráčů. Rozhodující moment tak přišel tři minuty před koncem. Po brejkové situaci se nemýlil hostující Szatkowski, který tak otevřel skóre. „Polské celky jsou známé tím, že spoléhají na brejky. Pak už jsme měli málo času na odpověď. Ale utkání splnilo účel, hráči si vyzkoušeli poprvé od listopadu přírodní trávu, což je to hlavní,“ dodal trenér Jan Pánik.







Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo