Generální partner
Světlý režim
23. duben 2013

Žáci U14 remizovali s Baníkem

Tým U14 uhrál velmi cennou remízu s ostravským Baníkem. Patnáctka (na fotkách) proti stejnému soupeři začala dobře a dostala se do vedení. Poté však svými chybami Baníku usnadnila skóre otočit. Střeleckou formu má celek U13. Ten vstřelil ve čtvrtek dvanáct branek Valmezu a v neděli ještě o jeden víc Hlučínu.

U15

MFK OKD Karviná U15 - FC Baník Ostrava U15 1:6 (1:3)

Branka Karviné: 18. Poštulka

Sestava Karviné: Jóba - Kondziolka, Michalidis, Poštulka, Hujo - Jaworski (50. Chloň), Lingr, Štěrba, Brevčinský (50. Bolec) - Berešík - Dostál.

Trenér Jan Laslop: „Vysoká porážka se začala rodit krátce před půlhodinou hry, kdy jsme během minuty dostali lehce dvě branky. Do té doby byla hra vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Tu největší spálil Štěrba po čtvrthodině, když byl sám před prázdnou brankou a přestřelil. V osmnácté minutě se však po rohu prosadil Poštulka, čímž jsme se dostali do vedení 1:0. Potom přišla šestadvacátá minuta a my dvou hrubkách v obraně lehce inkasovali. A když hosté ještě do přestávky vstřelili po další chybě v obraně třetí gól, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. Baník se uklidnil a druhý poločas už měl ve své režii a přidal další tři branky. Nutno podotknout, že to byly opět naše hrubé chyby, které jim k tomu pomohly. Utkání nám v plné míře ukázalo nedostatky, které v jiných zápasech až tolik nevyzní. Se špičkovým družstvem, jakým Baník v této kategorii je, se však projevily naplno. Je jen škoda, že takových zápasů není během soutěže více. Kluci by aspoň sami viděli, v čem se musí zlepšit, aby jejich výkonnost rostla."

U14

MFK OKD Karviná U14 - FC Baník Ostrava U14 1:1 (0:0)

Branka Karviné: 44: Feik

Sestava Karviné: Jedynak - Hejda, Kožusznik, Cieslawski, Swaczyna - Piecha, Feik, Macko, Pawlowicz, Kostorz (63. Szotkowski) - Kvapil.

Trenér Martin Špička: „Proti Baníku jsme odehráli první mistrovské utkání na přírodní trávě. O soupeři jsme věděli, že dobře kombinuje, proto jsme apelovali na kluky, aby se nebáli hrát kombinačně a zbytečně neodkopávat míče do zámezí. Myslím si, že se nám to povedlo a byli jsme Baníku více než vyrovnaným soupeřem. O tom svědčí i poměr rohů v náš prospěch 5:3 a devět střeleckých pokusů na soupeřovu bránu. Ve 44. minutě jsme se ujali vedení, když si dobře naběhl Feik na centr Hejdy a hlavou nás poslal do vedení. V 55. minutě se řítil sám na bránu Piecha, ale brankář soupeře předvedl skvělý zákrok. Následná dorážka Kostorze do prázdné brány neměla potřebnou přesnost. Baníku se podařilo vyrovnat v 65. minutě Brejchařem po standardní situaci a tím stanovil konečné skóre 1:1."

U13

FC Hlučín U13 - MFK OKD Karviná U13 1:13 (1:5)

Branky Karviné: 2., 16. a 52. Brzóska, 7., 28. a 45. Soušek, 33. a 58. Bijok, 25. Vlachovský, 37. Ponča, 42. Kretek, 55. Mrózek, 60. Seriš.

Sestava Karviné, I.sestava: Kux - Kretek, Mrózek, Bielan - Soušek, Seriš, Ponča (40. Wasniowski) - Bijok. II.sestava: Skocz - Zorychta, Motloch, Madej (40. Dobeš) - Vlachovský, Bystroň, Kaczmarczyk - Brzóska.

Trenér Zbyšek Gazda: „V utkání s Hlučínem, hraném na malé umělé trávě, nám dělal velký problém malý prostor za obranou. Soupeř byl neustále zatažený a jen sporadicky odkopl míč a čekal znovu před vlastní brankou. Kluci měli velmi těžké dostat se kombinačně do volného prostoru a vytvořit si brankovou příležitost. Druhý poločas jsme se prosazovali a individuálně jeden na jednoho s šli do zakončení, což vyznělo ve statistice střel (celkem 47, z toho 28 nepřesných a 19 přesných). Celkově hodnotím utkání kladně poněvadž jsme neustále hráli svoji hru a trpělivě čekali na šanci ohrozit soupeřovou branku. Někteří podali velmi dobrý výkon, ale bylo jich málo, proto pochvala jen jim."

U12

FC Hlučín U12 - MFK OKD Karviná U12 7:5 (3:3)

Branky Karviné: 17. a 18. Buzek, 22. Coufal, 58. Kývala, 59. Zach

Sestava Karviné, I.sestava: Kunz - Štromp, Klepek, Toroň - Šenkýř (31. Kývala), Holzer, Zach - Brabec (31. Zielina). II.sestava: Rylko - Tobola (31. Doskoč), Věčorek, Mendlík - Coufal, Streit, Kubiena - Gráca (31. Buzek).

Trenér Lumír David: „Další podobné utkání, jako v Přerově nebo doma s Valmezem, jsme odehráli v neděli na hřišti Hlučína. Předvedený výkon a učení fotbalu bylo pro nás opět prioritou před konečným výsledkem. I když jsme opět výsledkově utkání nezvládli, musím být spokojen, protože vím, že kluci byli opět fotbalovější a v budoucnu se to na jejich hře i výsledku projeví."

st. žáci C

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí - MFK OKD Karviná st. žáci C 4:1 (4:0)

Branka Karviné: 43. Lotter

Sestava Karviné: Egermajer - Pindur (18. Tannert), Gatnar, Zeisberger, Szafarczyk, Skalka, Salamon, Špernoga, Kandaras (35. Stařičný), Lotter, Kajstura.

Trenér Petr Špička: „Výsledek zápasu ovlivnily první minuty, kdy soupeř vstřelil dva rychlé góly. Ve druhém poločase jsme měli převahu, ale bohužel bez efektu."

ml. žáci C

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí - MFK OKD Karviná ml. žáci C 2:2 (1:1)

Branky Karviné: Meisner z pen. a Franek po 1

Sestava Karviné: Marikovec - Mareš, Meisner, Tannert, Szturc, Franek, Borowski, Alabán, Kuljovský, Kardoš, Ernst, Szczygiel, Gasior.

Trenér Petr Kendzior: „Všem hráčům děkuji za výkon, který podali proti papírovému favoritu utkání. Při troše štěstí to mohlo dopadnout ještě líp. Pokud budeme v takových výkonech pokračovat i nadále, tak nás i to štěstí neopustí."











Více fotek na facebooku MFK OKD Karviná.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo