Generální partner
Světlý režim
23. duben 2013

Reprezentant Kurušta: Zápas ve FM nepodceníme

Minulý týden strávil Lukáš Kurušta s reprezentačním výběrem do 18let. V rámci soustředění sehrála reprezentace dva přípravné duely s Polskem. Z obou odešla poražena. Nyní se už karvinský útočník plně koncentruje na středeční klíčový zápas staršího dorostu U19 na půdě Frýdku-Místku.

Lukáši, oba zápasy s Polskem jste prohráli. Trenér Csaplár byl nespokojený hlavně s prvním utkáním v Polsku. Co bylo špatně?

Byli jsme z nich zaskočeni. Celkově na tom byli lépe. V odvetném utkání v Opavě to už bylo z naší strany lepší, víc jsme si dovolili. Ale bohužel jsem hned ve druhé minutě inkasovali. Což nám samozřejmě moc nepřidalo. My jsme prakticky začali hrát až za stavu 0:2, ale podařilo se nám pouze snížit.

Jaký máte celkový dojem z tohoto srazu?

Škoda těch porážek. Ale jinak to bylo dobré. S klukama jsme všechno probrali, popovídali si. Celkově jsme na chvíli změnili prostředí, byli jsme s jinými trenéry. Sraz hodnotím opět jednoznačně jen pozitivně.

Co vás teď s reprezentací čeká, jaký je nejbližší program?

Pokud mě trenér Csaplár nominuje, tak v květnu poletím na turnaj do Portugalska, kde minulý rok startovali kluci, kteří jsou nyní v týmu U19. Organizátoři nás opět pozvali. Všichni se tam těšíme.

Program je teď hodně nabitý. Ve čtvrtek jste měl ještě reprezentační povinnosti, ale už v sobotu byl na programu duel Karviné ve Vítkovicích. Na hřiště jste se však dostal až ve druhém poločase. Bylo to kvůli únavě nebo jste se tak s trenérem Gibalou domluvili?

Na pátečním tréninku mi trenér řekl, že sestavu trošku prostřídá a do utkání půjdu až ve druhé půli. Nastoupil jsem pak místo Fulnyho (Jakub Fulnek - pozn).

O výhře bylo prakticky rozhodnuto během prvních dvaceti minut, kdy jste vstřelili čtyři branky. Bylo to o to příjemnější, že jste mohli ušetřit síly na středeční zápas ve Frýdku-Místku?

Asi ano. Zápasy teď lehce vyhráváme, ale nesmíme se uspokojit a žádný tým nepodcenit. Nemuselo by se nám to v konečném důsledku vyplatit.

Nějaké podcenění Frýdku-Místku asi ve středu nehrozí. Bude to přímý souboj o první místo dvou suverénů. Na podzim jste doma vyhráli 1:0. Brali byste takový výsledek i nyní?

Určitě ano. Bude to klasický zápas o šest bodů. Musíme být maximálně koncentrovaní. Jde opravdu o hodně, pokud neprohrajeme budeme na tom opravdu velice dobře k vytyčenému předsezónnímu cíli.

Frýdek o víkendu vyhrál v Hlučíně hubeným výsledkem 1:0. Naopak vy jste Hlučín před deseti dny vyprovodili šesti brankami. Dá se z toho něco vyčíst?

Na zápas jsme se byli s klukama podívat. Frýdek nehraje moc kombinačně, spíš jen nakopává míče dopředu. Troufám si tvrdit, že Hlučín měl v některých pasážích více ze hry. Nemáme se vůbec čeho bát. Budeme hrát svoji a věřím, že vyhrajeme.

Zápas by se měl hrát na hlavním stadionu ve Frýdku-Místku. Určitě dorazí hodně domácích fandů. Asi i pro vás by byla důležitá případná podpora, je to tak?

Ano, samozřejmě. Tímto zvu všechny rodiče a fanoušky. Budeme jejich podporu v tomto zápase hodně potřebovat. Můžu slíbit, že se budeme snažit hrát pohledný fotbal, s pěknými akcemi zakončené nějakým gólem.



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo