Generální partner
Světlý režim
27. duben 2013

Je třeba oplatit podzimní prohru, Karviná-Ústí (ne,17)

V neděli odpoledne vyběhnou Karvinští už k třetímu jarnímu utkání na domácím hřišti. Určitě by se nikdo nezlobil, kdyby se opakoval zápas s Opavou, v němž se vysoko zvítězilo. Ale nedělní soupeř z Ústí nad Labem bude jistě tvrdší oříšek.

V týdnu se dohrávaly přeložené zápasy z března, kdy fotbalu nepřálo počasí. Oba celky, které se nachází pod naším týmem (Opava a Čáslav) své domácí zápasy nezvládly, což celý tým s radostí kvitoval a na patnácté místo zůstal solidní osmibodový náskok. „Samozřejmě nás to potěšilo. Ale nyní se už soustředíme pouze na nedělní utkání. Ústí hraje kombinační fotbal, hodně v bloku. Celkově je to nebezpečné mužstvo,“ prohlásil trenér Josef Mazura.

O tom, že nemluví do větru svědčí fakt, že také před tímto zápasem vyveze celý tým na krátké soustředění. „Mám s tím pouze dobré zkušenosti. Mužstvu to prospěje, kluci vypustí z hlavy případné rodinné problémy, vyčistí si hlavu, dobře se vyspí a budou se soustředit pouze na utkání. K předzápasové přípravě to podle mě prostě patří,“ vysvětlil trenér Mazura.

Karvinský kouč stále nemůže počítat s kompletním kádrem. „Chybět ještě bude Aleš Besta, fit není ani David Puškáč,“ informoval kouč. S jedním uzdraveným však může Josef Mazura počítat. V úterý se do tréninkového procesu zapojil Ondřej Cverna, který se zranil během březnového utkání s Bohemians Praha 1905 a od té doby léčil poraněný kotník. V karetním ohrožení jsou Jakub Hottek a Richard Vaněk. Hottek má sedm žlutých karet, Vaněk tři.

Ústí rozjelo jarní část velmi dobře. O jarní neporazitelnost přišlo až minulý týden v domácím zápase proti rozjetému Sokolovu, kterému podlehlo 1:2. Tým, který minulý rok druhou nejvyšší soutěž vyhrál a jen vinou nevyhovujícího stadionu nyní nehraje Gambrinus ligu, se aktuálně nachází s pětatřiceti body na osmém místě tabulky. V zápase hraném na podzim se z těsné výhry 3:2 radovalo Ústí gólem z 90. minuty. O branky Karviné se tehdy postarali Vladavič a Fischer.

Zápas začíná v neděli v 17:00. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Ochotnický, na čarách mu budou pomáhat pánové Vlasjuk a Marek. V poločase utkání proběhne tradiční soutěž v přesnosti střelby z řad vylosovaných majitelů zápasových zpravodajů. Hlavní cenou bude ruční vysavač, ale zkrátka nepřijdou ani zbývající dva účastníci.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905