Generální partner
Světlý režim
22. květen 2013

Z Mostu s prázdnou a bez gólu, Most-Karviná 2:0

Každá série jednou končí. Tu karvinskou ukončil Baník Most, když v domácím prostředí zdolal celek trenéra Josefa Mazury 2:0. Karvinští tak poprvé po čtyřech výhrách v řadě nebodovali. Navíc kromě bodů přišli o Vladimíra Mišinského, který se nechal hloupě vyloučit.
FK Baník Most
středa 22.5.2013
2:0
(1:0)
Stadion Josefa Masopusta
Diváci: 836
MFK Karviná
Belaň – Běloušek, Novotný, Žižka, Řehák – Vojta, Procházka, Kotlan (73. Pilař), Rosendo, Ibragimov (70. Mujagič) – Klavík (83. Němec).
Paleček - Hoffmann, Mikula, Homola, Knötig - Fiala, Puškáč (58. Vaněk), Hottek, Ciku (81. Besta) - Fischer (46. Limanovský) - Mišinský.
Branky: 7. Klavík, 74. z pen. Pilař
ŽK: Klavík - Homola, Mišinský, Paleček
ČK: 68. Mišinský
Rozhodčí: Kalenda – Mokrusch, Ratajová

Komentář

Do základní sestavy se po vypršení jednozápasové stopky za čtyři žluté karty vrátil Elvist Ciku. Trošku překvapivě se však v základní jedenáctce objevil David Puškáč, který nastoupil vedle Jakuba Hottka. Puškáč se v průběhu této sezóny objevil na hřišti pouze ve dvou zápasech, ve kterých odehrál dohromady padesát minut. „David má dobré předpoklady, chtěl jsem ho vidět v akci během mistrovského utkání,“ vysvětlil svůj tah kouč Mazura. Zápas ovlivnil brzký gól a také vyloučení Vladimíra Mišinského. Když navíc pět minut po tom kopali domácí penaltu, tak bylo jasno.

Úvod utkání hostům nevyšel. Most se ujal už po sedmi minutách vedení, když přesně zamířil mostecký útočník Klavík. Domácí zahrozili za dalších devět minut, kdy hlavička jednoho z domácích hráčů skončila těsně vedle tyče brankáře Palečka. Most vycházel ze zabezpečené obrany a hostům toho moc nedovolil. Karvinští začali „hrozit“ až v posledních deseti minutách prvního poločasu, ale nic světoborného nevymysleli.

Druhý poločas byl o něco lepší. Paradoxně při největší šanci se nechal zbytečně vyloučit Vladimír Mišinský. To běžela 66. minuta, kdy se v závaru před brankou dostal k míči Matěj Fiala. Míč se po jeho dorážce zřejmě otřel o tělo jednoho z Mosteckých a Mišinský žádal po rozhodčím Kalendovi penaltu. Bohužel si vykoledoval červenou kartu a tím karvinské akcie na bodový zisk rapidně klesly. „Ze střídačky jsem to přesně neviděl. Musíme se na to podívat na videu,“ nechtěl dělat unáhlené závěry trenér Mazura.

I v deseti se Karvinští drželi, měli pár náznaků šancí. Na domácích bylo jasně patrné, že čekají na brejky. V 74. minutě bylo hotovo. Tomáš Knötig nezvládl souboj v šestnáctce a musel faulovat. Z nařízené penalty se nemýlil Pilař a domácí vedli 2:0. Domácí byli namlsaní a mohli přidat ještě třetí branku. To se jim však ani z velkých příležitostí nepovedlo, přesto jim to určitě po závěrečném hvizdu vůbec nevadilo. Karvinští tak odjeli s prázdnou. Poprvé po čtyřech kolech, ve kterých získali maximální počet dvanácti bodů. Navíc vůbec poprvé pod koučem Mazurou nevstřelili ani branku.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Zbyněk Busta: „Zápas pravdy jsme zvládli. Pomohl nám úvodní rychlý gól z nohy Klavíka, po kterém jsme se uklidnili. Ve druhé půli jsme z brejků mohli vytěžit víc, přesto musím celý tým pochválit."

Hostující trenér Josef Mazura: „Celý zápas hlavně směrem dopředu nebyl dobrý. Bohužel se nám nepodařil úvod, kdy jsme rychle inkasovali a v té chvíli to nabouralo naše plány. Most spoléhal na zabezpečenou obranu, ze které podnikal rychlé protiútoky. Druhou půlku jsme začali slušně, vytvořili si pološance, ze kterých klidně něco mohlo být. Poté přišlo vyloučení Mišinského, který asi horlivě reklamoval ruku v pokutovém území. Pět minut nato domácí proměnili penaltu a bylo vlastně hotovo."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905