Generální partner
Světlý režim
31. květen 2013

V sobotu na východě Čech, Pardubice-Karviná (so,17)

V předposledním utkání sezóny se karvinští fotbalisté představí na půdě nováčka z Pardubic, který momentálně okupuje sedmé místo s dvaačtyřiceti body. Svěřencům Josefa Mazury patří devátá příčka s jednobodovou ztrátou.

Do konce jara zbývají pouhé dva duely. V minulém týdnu hráči absolvovali dva zápasy. Byl tedy tento týden čas na „dobití baterek“ a regeneraci? „Ani moc ne, protože někteří kluci šli hrát za béčko. Takže tento týden byl malinko nabouraný. Ale samozřejmě se snažíme vyhovět trenéru Dohnalovi, aby se výsledky rezervního celku zlepšily, což se zatím bohužel nedaří,“ prohlásil trenér Josef Mazura.

Zápasy áčka i béčka se v sobotu kryjí, proto do východních Čech odcestují s týmem také tři dorostenci, pro které to bude křest ohněm. Lukáš Duda, Erik Puchel a Jozef Roman začnou na lavičce a v průběhu zápasu se uvidí, zda nastoupí aspoň na pár minut. „Několik áčkových hráčů pojede s B týmem do Hranic k existenčnímu zápasu a my si s sebou do Pardubic bereme nadějné mladíky,“ řekl Mazura a pokračoval. „Například Jožka Roman jede z důvodu, že nám onemocněl Venca Cverna a nemůžeme si dovolit jet bez dalšího stopera,“ dodal s tím, že tento tah je jasným signálem právě mladým hráčům. „Pokud na sobě budou pracovat, tak budou mít dveře do áčka otevřené."

Zajímavé věci se děly u soupeře. Během tohoto týdne tým opustil kouč Martin Svědík, který hodně stál o nabídku z Baníku Ostrava a vedení klubu mu vyhovělo. V sobotním zápase tak Pardubice povede z pozice hlavního kouče dosavadní trenér dorostu U19 Jiří Krejčí. „Téměř okamžitě jsme se shodli na tom, že bychom rádi, aby se týmu ujal Jiří Krejčí. Pak už jsme jen čekali, zda novou roli přijme. Je to potvrzení toho, co stále říkáme - chceme jít především cestou vlastních odchovanců a to se netýká jen hráčů," prohlásil pro klubový web sportovní manažer Vít Zavřel.

Zda tento tah tak nějak ovlivní atmosféru v kabině nechtěl karvinský kouč hodnotit. „Oni jsou v pohodě, mají dostatek bodů. Zbývají dvě kola do konce, nějak to dohrají. Tým je vhodně poskládaný, určitě to bude velmi těžké utkání. Velmi nebezpečný je především útočník Petrus. Pardubičtí jsou pro každého soupeře nepříjemným protivníkem,“ je si dobře vědom Josef Mazura.

Zápas 30. kola Fotbalové národní ligy FK Pardubice - MFK OKD Karviná na stadionu Pod Vinicí začne v sobotu od 17 hodin. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Ondřej Berka. Na čarách mu budou pomáhat pánové Jiřík a Blažej. Podzimní duel, jenž otvíral tuto sezónu, vyhráli Karvinští díky brance Romana Fischera 1:0.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo