Generální partner
Světlý režim
14. srpen 2013

Lukáš Kurušta: Až teď přijdou ty nejtěžší zápasy

S kapitánem staršího dorostu U19 Lukášem Kuruštou jsme probrali vstup do soutěže, který se celému týmu vydařil. Nováček I. dorostenecké ligy je prozatím na vynikajícím čtvrtém místě za tři výhry a jednu porážku.

Jak se kapitánovi zamlouvá zisk devíti bodů po čtyřech odehraných zápasech?

No zamlouvá, to je jasné. Věřili jsme, že body ze začátku budeme sbírat. Měli jsme, v uvozovkách, lehčí los a ty týmy byly kvalitativně na stejné úrovni jako my. Až teď přijdou opravdu těžké zápasy, ne-li nejtěžší. Čeká nás trojice Sigma Olomouc, Baník Ostrava a Plzeň. Ale pochopitelně jsme za tyto výhry šťastní.

Takže tyto body přišly vhod?

To ano. Říkám, následující tři zápasy budou strašně obtížné a jakýkoliv bodový zisk bude pro nás úspěchem. Ale nikam nepojedeme s hlavou dole. Budeme se rvát a bojovat.

Který zápas byl prozatím nejtěžší?

Asi ten poslední s Mostem. Po kontaktním gólu jsme byli celkem pod tlakem, což se nám příliš nestávalo. Vždy jsme soupeře tlačili my, ale tak aspoň jsme si to taky vyzkoušeli (úsměv).

Výsledkově jste tzv. anglický týden, kdy jste hráli středa-sobota-středa zvládli na výbornou, tři zápasy a tři výhry. Co po fyzické stránce?

Náročné to pochopitelně bylo. Především po tom utkání s Pardubicemi jsme toho měli dost. To bylo strašně náročné. Ve Zlíně to bylo v pohodě, tak jsme domácí jasně přehráli a snažili se hrát kombinačně a pro oka diváka. A s Mostem v sobotu to už bylo opět na krev. Následující tři týdny budeme hrát pouze o víkendu, takže snad to bude v pohodě.

Podle výsledku ve Zlíně jste si zřejmě vzpomněli na minulou sezónu, kdy pět nastřílených branek bylo naprostou samozřejmostí. Přitom v generálce jste s Fastavem zachraňovali remízu až chvíli před koncem.

Věřili jsme si na bodový zisk, ale takový výsledek jsme nečekali ani náhodou. Rozhodl rychlý gól, který jsme do poločasu potvrdili ještě druhým. Domácí pak ve druhé půlce hru otevřeli a to nám přesně vyhovuje. Určitě je potřeba říct, že jsme využili své šance. Ne jako v Hradci Králové, kde to v koncovce bylo špatné.

V tabulce máte devět bodů. Na vedoucí duo Příbram a Plzeň ztrácíte pouhý bodík. Prozatímní čtvrté místo je nad očekávání, ne?

Ano, ale zatím to nic neznamená. Důležitý bude pohled na tabulku po konci podzimu. Ale začali jsme výborně.

Celostátní ligu hrají ty nejlepší a nejzvučnější celky z celé republiky. Na jaký zápas se vy, Lukáši, těšíte nejvíc?

Určitě na ten v Plzni, protože tam hraje Nino Jakirovič, který působil tady v Karviné a bydlel s námi. Těším se, že ho zase uvidím. Další věc je ta, že právě do Plzně jedeme den předem. Na to se těším, že budeme s týmem pospolu.

Kdo podle vás bude mít v soutěži problémy a naopak, kdo bude hrát na špici?

Nahoře bych to viděl na Baník, Sigmu nebo Mladou Boleslav. Možná i tu Příbram. I když u té si nejsem jistý, protože jsem je v životě neviděl hrát. Kousat by mohla i Sparta, která má ročník 1995 výborný, to vím z reprezentace. A dole? Hlavně ať to nejsme my, jinak mi to je úplně jedno (úsměv). Ale asi Opava, Zlín, Jihlava nebo Frýdek Místek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905