Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2013

To byla kanonáda! Karviná-Ústí nad Labem 6:1

Minulý zápas je zapomenut! Karvinští v nedělním odpoledni rozložili do té doby jednu z nejlepších obran šesti zásahy. O každou z branek se postaral jiný hráč.
MFK Karviná
neděle 18.8.2013
6:1
(3:0)

Diváci: 1533
FK Ústí nad Labem
Pindroch – Hoffmann, Mikula, Jovanovič, Knötig – Vaněk, Hottek – Svatonský (63. Fiala), Vladavič (78. Gonda), Eismann – Mišinský (46. Pavelka).
Novák – Zeman, Valenta, Švec, Dvořák (72. Mujagič) – Martykán, Peterka (46. Vacek), Leibl (46. Benčík), Jursa – Moulis, Smola.
Branky: 4. Mikula, 8. Svatonský, 45. Mišinský, 75. Hottek, 77. Vladavič z pen., 89. Pavelka - 60. Jursa z pen.
ŽK: Mikula - Švec, Valenta
Rozhodčí: Jech – Kotalík, Vaňkát

Komentář

Fantastický vstup do utkání rozhodl. V osmé minutě Karvinští vedli o dvě branky a do poločasu přidali ještě třetí. Soupeř z Ústí nad Labem doplatil na mizernou koncovku a snížil pouze z penalty. K vidění byly dokonce penalty dvě. Tu karvinskou proměnil Admir Vladavič.

První gól padl už ve čtvrté minutě. Výborně zahranou standardní situaci Jakubem Hottkem zužitkoval David Mikula přesným náběhem a zakončením pod břevno - 1:0. Za čtyři minuty to už bylo o dva góly. Vladavičovu střelu zpoza šestnáctky neudržel brankář Novák a dobíhající Jan Svatonský už měl snadnou práci - 2:0. Poté se do útoku vrhli také opaření hosté. Do střelecké pozice se dostal po čtvrthodině exkarvinský Jursa, ale z výhodné pozice netrefil bránu. V dalších okamžicích podnikali domácí do otevřené hostující obrany rychlé protiútoky, ale bez úspěchu. Největší šance Ústí přišla v 38. minutě, kdy Martykán uvolnil na vápně vysokého Smolu, ten projevil obratnost při práci s míčem a dostal se do gólové pozice. Pindroch jeho ránu vytěsnil mimo. Když už to vypadalo, že poločas skončí o dvě branky, tak vybojoval kapitán Mikula u postranní čáry míč a adresoval jej Svatonskému. Ten viděl na čtrnácti metrech zcela osamoceného Mišinského, který napálil míč z voleje přesně do šibenice - 3:0.

V nezáživné úvodní čtvrthodině druhé půle se nic podstatného nestalo, až na jeden podstatný okamžik z 59. minuty. Mihailo Jovanovič zahrál v pokutovém území rukou a sudí Jech zapískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Tomáš Jursa - 3:1. Za osm minut se v zajímavé situaci ocitl Vladavič, ale nebylo mu přáno. Krásný fotbalový okamžik nastal v 75. minutě. Jakub Hottek napřáhl z pětadvaceti metrů a střelou přesně k tyči rozvlnil síť za gólmanem Novákem počtvrté.

A to zdaleka nebylo vše. Za minutu se střídající Fiala prohnal hřištěm až do vápna, kde byl Pavelka sražen a kopala se penalta i na druhé straně. Míč si postavil Admir Vladavič a trefil přesně, 5:1. Poslední hřebíček do pomyslné rakve zatloukl Ústeckým dvě minuty před koncem svým premiérovým gólem v karvinském dresu Karol Pavelka. Ten se pohotově vyhnul obránci i brankáři a do prázdné branky uzavřel účet utkání. Domácí tak plnými doušky rozdávali gólovou radost a s jedenácti zásahy ve čtyřech utkáních jsou společně s Frýdkem Místkem nejlépe střílejícím celkem ve Fotbalové národní lize.

Fotky ze zápasu najdete v přiložené fotogalerii. Kompletní fotogalerie je k dipozici na facebooku.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Josef Mazura: „Začátek utkání nám vyšel a to vlastně rozhodlo. Poté už to bylo pouze o tom, zda nás Ústí dostihne či nikoliv. Hosté pak museli hru otevřít a my jsme podnikali rychlé protiútoky. Také mě těší, že každý z šesti gólů vstřelil jiný hráč. Celkově přístup k utkání byl od hráčů zcela odlišný než ten ve Frýdku. Vyhrávali jsme osobní souboje, to bylo extrémně důležité. Máme tři body, to je nejdůležitější.“

Hostující trenér Lukáš Přerost: „Ostuda, nemám slov! Jsem hrubě nespokojený s výkonem celého týmu. Nemyslím si, že by domácí byli herně lepší, ale rozhodl úvod utkání. Nezachytili jsme standardní situaci a brejky, přestože jsem hráčům opakoval, že právě toto jsou karvinské zbraně. Taktická porada u videa byla zcela zbytečná. Poté jsme už hráli naivně, ale i přesto jsme si vytvořili několik gólovek, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Po první půli bylo po zápase. Velmi tvrdě jsme dopadli na zem.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905