Generální partner
Světlý režim
23. srpen 2013

Zápas u neoblíbeného soupeře, Vlašim-Karviná (so,17)

Už pátým kolem pokračuje o víkendu druhá nejvyšší fotbalová soutěž. Naši fotbalisté jedou k utkání do Vlašimi v určitě dobré náladě po nedělní šestigólové demolici Ústí nad Labem.

Pokud by měli karvinští fotbalisté vyjmenovat neoblíbeného soupeře, tak Vlašim bude v tomto žebříčku jistě na předních místech. Důvod je jasný. Ze vzájemných duelů hraných ve středních Čechách si Karvinští domů ještě nikdy neodvezli ani bod. Dvakrát skončilo utkání 2:0 a dvakrát 4:1 pro vlašimské fotbalisty. Je tedy nejvyšší čas to změnit. „Uděláme všechno, abychom historii změnili. Varováním však je šest nastřílených gólů do sítě Loka Vltavín v úterním pohárovém utkání,“ řekl trenér Karviné Josef Mazura.

Tzv. „anglický týden“ pro Vlašim sobotním zápasem skončí. Naopak pro Karvinské začne, protože už ve středu jedou k poháru do Brumova a příští neděli přivítají Most. Podřizoval tomu Josef Mazura společně se svými trenérskými kolegy nějak tréninkové jednotky? „Tento týden ještě ne, ten byl klasický. Ale po zápase ve Vlašimi to už bude zaměřeno spíše na taktiku. Přeci jen v rytmu sobota-středa-neděle toho moc nenatrénujete,“ ví dobře zkušený karvinský kouč.

Ten považuje vstup do soutěže po čtyřech odehraných kolech za vydařený. „Máme devět bodů, jsme nahoře a tam bychom také chtěli letošní ročník odehrát,“ prohlásil. Zdravotní stav je až na brankáře Lukáše Palečka a Elvista Cika v pořádku. „Kluci mají jen pár šrámů, nic vážného,“ dodal Mazura.

Středočeský klub rozjel sezónu celkem dobře. V úvodních čtyřech kolech hrál hned třikrát na hřištích soupeřů, přesto stihl posbíral šest bodů. Ty aktuálně znamenají pro svěřence trenéra Michala Horňáka sedmou příčku v tabulce Fotbalové národní ligy. „S předvedenou hrou i s počtem získaných bodů jsem spokojen, protože když se ohlédnu, že jsme hráli třikrát venku a jen jednou doma a máme šest bodů, tak si myslím, že je to dobrý počin,“ uvedl trenér Vlašimi pro klubový web.

Kromě FNL také Vlašim usiluje o co nejlepší představení v Poháru České pošty. V úterý, v rámci jejího druhého kola, porazil náš sobotní soupeř nováčka Fotbalové národní ligy Loko Vltavín 6:1. Zajímavostí je určitě skutečnost, že o víkendu v ligovém zápase Vltavín doma 1:0 vyhrál. Zápas FC Graffin Vlašim - MFK OKD Karviná začíná v sobotu 24.srpna v 17 hodin. Hlavím rozhodčím duelu bude pan Emanuel Marek, kterému budou na čarách asistovat kolegové Arnošt a Machálek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo