Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2013

Vladavič: Momentálně si všechno užívám

Ve velké pohodě je karvinský špílmachr, Bosňan Admir Vladavič. Celému týmu i jemu samotnému se daří, proto není důvod ke špatné náladě.

Admire, jarní část minulé sezóny jste strávil doma, konkrétně v týmu Velež Mostar. Co vás k vedlo k tomuto rozhodnutí?

Jsem odchovanec tohoto klubu a tým bojoval o záchranu. Mostar je specifický v tom, že na pravé straně města je chorvatská komunita s rivalem HŠK Zrinjski Mostar a na levé ostatní. Je to něco jako Celtic a Rangers ve Skotsku. Chtěl jsem pomoct svému klubu, aby nespadl z nejvyšší soutěže.

A to se nakonec podařilo.

Ano, skončili jsme na třinácté příčce. Bylo to těžké jaro, hráli jsme neustále pod tlakem.

Vám osobně se momentálně celkem daří. Dostáváte se do mnoha šancí, ale s proměňováním je to horší, i když jste se trefil už čtyřikrát.

Vím, vím. I s pohárovým utkáním ve Vřesině jsem na čtyřech trefách, což je slušné a jsem s tím spokojený. Přeci jen nejsem typický útočník. Na druhou stranu těch gólů mohlo být určitě víc, to přiznávám. Ne vše jsem řešil úplně ideálně. Ale taky mám radost, když dají gól jiní. Teď se daří Karlovi Pavelkovi, což je jenom dobře. Všichni včetně mě si tyto chvíle užíváme.

Začátkem srpna jste se zúčastnil coby host projektu Fair play Tour Karviná 2013. V besedě s mladými fotbalisty jste téměř třičtvrtě hodiny mluvil o své kariéře a odpovídal na dotazy malých fotbalistů. Líbilo se vám to?

Myslím si, že se to líbilo všem. Možná si z toho něco pro sebe vezmou do budoucí kariéry. Oni jsou teprve na jejím začátku a možná udělají některé věci jinak než jsem udělal já a dotáhnou to třeba i dál.

V létě do týmu přišel Srb Mihailo Jovanovič. Spolu si asi musíte rozumět možná nejvíc. Jste rád, že je tady?

Řeknu to jinak, i když jsem pochopitelně rád, že Mihailo přišel. Nechtěl bych, aby tady bylo například pět nebo šest hráčů z bývalé Jugoslávie. Začali bychom totiž mluvit svým jazykem a to by v kabině určitě nedělalo dobrotu. Ale s Mihailem si rozumíme. Je to dobrý hráč i kluk, který vychází i s ostatními.

Celý rozhovor vyjde v nedělním zápasovém zpravodaji, který bude k dostání na pokladnách a ve stánku Fanshopu za pouhých 10 korun.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo