Generální partner
Světlý režim
31. srpen 2013

Nejlepší útok proti nejlepší obraně, Karviná-Most (ne,16)

Nepřekonatelnou domácí tvrz budou svěřenci Josefa Mazury hájit v šestém kole FNL proti Baníku Most. Zápas začne o hodinu dříve než bylo původně v plánu. Úvodní výkop obstará jeden z celků v neděli už od 16 hodin.

Po výhrách ve Vlašimi a v Brumově se karvinští fotbalisté představí svým fanouškům, které prozatím může těšit střelecká potence. Karvinští vstřelili v pěti zápasech Fotbalové národní ligy už čtrnáct branek, což je průměr 2,8 branky na utkání. Mostečtí naopak ve stejném počtu duelů pouze dvakrát inkasovali. Navíc poprvé a hned dvakrát až v minulém kole doma proti Pardubicím. Jinak v prvních čtyřech utkáních vždy udržel slovenský gólman Belaň čisté konto.

Ale vzpomeňme si na dva týdny staré utkání proti Ústí nad Labem, které si nakonec z Karviné odvezlo „šestku“, přestože do té doby obdrželo pouze jediný gól. „Je pravděpodobné, že diváci uvidí kvalitní fotbal. Most má momentálně sílu v defenzivě, ale i ofenzivě. Hlavně Šlapák, borec z Příbrami. Pak nebezpečný Surynek nebo Vojta. Opravdu čekám dobrý zápas,“ řekl před utkáním kouč Karviné Josef Mazura.

Most se podle Josefa Mazury prezentuje nejen kombinační hrou, ale rovněž má na vysoké úrovni přechodovou fázi. „V té hraje prim záložník Vojta. Je rychlý a hodně nepříjemný,“ všiml si Mazura. Co se týče zdravotního stavu, tak do utkání kvůli zranění určitě nezasáhne stoper Mihailo Jovanovič, který se zranil ve Vlašimi a Róbert Mego. Ten si přivodil zdravotní komplikace v zápase rezervního týmu v Petrovicích. Mimo je stále i Elvist Ciku.

Celek ze severozápadu Čech jede do Karviné podle útočníka Jiřího Procházky bodovat. „Karviná má dobrou formu, ale my máme její hru nastudovanou z videa. Chceme uhrát co nejlepší výsledek,“ prohlásil pro klubový web Procházka. V Karviné bodovat se mosteckým borcům podařilo prozatím pouze jednou a to tady jezdí pravidelně od sezóny 2008/2009. Až v minulém soutěžním ročníku skončilo utkání 2:2. Bylo to ten zápas, ve kterém domácí vedli po půlhodině o dvě branky, ale nakonec brali pouze bodík. Expertem na nedělního soupeře je Vladimír Mišinský, který tomuto týmu dokázal v historii vzájemných duelů vstřelit už čtyři góly.

Zápas MFK OKD Karviná – FK Baník Most 1909 bude mít na starost jako hlavní rozhodčí pan Jaroslav Bílek. Na čarách mu budou pomáhat pánové Kříž a Pochylý. Výkop je v neděli 1.září v 16 hodin. Tradičně bude také připraven zápasový zpravodaj (bulletin). Ten bude samozřejmě slosovatelný a tři šťastlivci se budou moci těšit na ceny od partnera poločasové soutěže společnosti Bytservis. Hlavní cenou bude vysavač.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo