Generální partner
Světlý režim
26. září 2013

Richard Vaněk: Inkasovali jsme naivní góly

Kolem druhé hodiny ranní se svěřenci Josefa Mazury vrátili z neúspěšného pohárového zápasu v Domažlicích. Záložník Richard Vaněk se na nic nevymlouval a přiznal, že po všech stránkách to byl slabý výkon. Cesta Pohárem České pošty je tak u konce.

Richarde, z poháru jste vypadli ve třetím kole. Co se stalo v Domažlicích? Přeci jen třetiligový soupeř by se měl porážet.

Všechno bylo špatně. Nebyli jsme schopni vyhrát žádný souboj, chyběla agresivita, špatně jsme kombinovali. Naděje na zlepšení svitla po vyrovnávacím gólu. Bohužel po něm jsme dvakrát v krátkém čase inkasovali a bylo jasno.

Ale inkasovat od třetiligového celku tři branky za hodinu hry, je na pováženou.

To ano. Ale jde spíš o to, jakým způsobem jsme góly dostali. Byly to strašně naivní a hloupé góly.

Mysleli jste na to, že pokud vyhrajete, tak byste se s největší pravděpodobností postavili Plzni?

Pro lidi by to pochopitelně bylo skvělé. My ale chceme vyhrát vždy. Musíme podávat stabilně dobré výkony a takovéto soupeře i klidně po dvanáctihodinové cestě autobusem porážet.

Takže s dalekou cestou problém nebyl?

Vůbec ne.

Šanci odčinit nepovedený zápas budete mít už v neděli na vlastním hřišti proti Zlínu.

Nadcházející zápas považuji za klíčový. Pokud ho zvládneme, tak to bude dobré. Naopak, jestli se nepodaří vyhrát, tak sebe sami dostaneme před derby s Třincem pod tlak. Tabulka je hodně našlapaná a klidně se může stát, že v případě neúspěchu spadneme někam k osmému místu. A to nechceme.

Zlín se po špatném začátku chytil. V posledních dvou duelech posbíral šest bodů a v úterý prohrál pouze o gól v poháru se Spartou.

Každý zápas ve FNL je těžký a tento nebude jiný. Navíc to bude prestižní duel. Přeci jen Zlín má dobré jméno v Česku.

Patříte k nejvytíženějším hráčům. V základní sestavě jste nastoupil ve všech zápasech včetně tří pohárových. Těší vás důvěra trenéra?

Já jsem za to rád. Každý zápas je lepší než pouhý trénink. Důvěru trenéra cítím, ale musím zapracovat na ustálení svých výkonů. Sám cítím, že jednou to je dobré a podruhé zase ne. Mám to hodně kolísavé.

Celý velký rozhovor nejen o fotbale najdete v zápasovém zpravodaji (bulletinu) u příležitosti nedělního utkání s FC Fastav Zlín.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo