Generální partner
Světlý režim
29. září 2013

Karviná si napravila reputaci, ševce zdolala 1:0

Svěřenci Josefa Mazury celkem bez problémů prodloužili domácí neporazitelnost a zároveň se rehabilitovali za vypadnutí z pohárového utkání v Domažlicích. Hosté ze Zlína nepředvedli v Karviné takřka nic. Vítěznou branku vstřelil už po půlhodině Admir Vladavič.
MFK Karviná
neděle 29.9.2013
1:0
(1:0)

Diváci: 1389
FC Zlín
Pindroch – Hoffmann, Mikula, Jovanovič, Knötig – Uvíra, Gonda – Ciku (89. Svatonský), Vladavič (90. Limanovský), Eismann – Mišinský (82. Pavelka).
Dostál – Malý, Kubica, Hubáček, Hájek – Bartolomeu (68. Holík), Salachna (85. Kroča), Polách, Bublák (85. Elšík) – Železník, Hruška.
Branka: 30. Vladavič
ŽK: Vladavič - Hájek
Rozhodčí: Ochotnický – Kubr, Plesar

Komentář

Karvinský trenér musel krátce před samotným duelem oželet účast Richarda Vaňka. Příležitost na jeho postu defenzivního záložníka tak dostal Martin Uvíra. Místo vykartovaného Hottka se vedle něj poprvé v sezóně v základní jedenáctce objevil Michal Gonda. „Zápas zvládli oba velmi dobře. Možná mi tam od nich chyběl nějaký dlouhý míč za obranu, ale proti kombinačnímu soupeři zvládli duel opravdu dobře," prohlásil spokojeně kouč Josef Mazura.

Hosté ze Zlína na karvinském trávníku potvrdili, že se jim venku nedaří. V dosavadním průběhu soutěže totiž získali na cizích hřištích pouze bod u nováčka z Loka Vltavín. A v Karviné toho také směrem dopředu moc nepředvedli. Do utkání vstoupili lépe dle předpokladů domácí. Už v šesté minutě měl na noze vedoucí branku Michal Gonda. Ale jeho krásnou střelu mířící k tyči vyrazil obratným zákrokem zlínský brankář Dostál. Za minutu mířil hlavou nad Martin Uvíra.

První a zároveň vítězný gól přišel na řadu ve 30. minutě. Elvist Ciku vybídl přihrávkou „do uličky“ Admira Vladaviče a ten poslal míč přesně k tyči za bezmocného Dostála - 1:0! Vladavič gól tak vehementně slavil, až si za sundání dresu vykoledoval žlutou kartu. Za deset minut byl blízko gólu také Ciku. Ten si krásně pohrál s Kubicou, ale míč skončil pouze na tyči. Za tento krásný fotbalový okamžik si aspoň vysloužil aplaus od fanoušků.

Na začátku druhé půle to byl opět Ciku, který se dral do šance. Bohužel prováhal vhodný moment k zakončení. První ze dvou vážnějších zlínských šancí měl až v 76. minutě Lukáš Železník. Jeho dělovka však neměla ty nejlepší parametry. Domácí mohli definitivně rozhodnout tři minuty před koncem. Vladavič se na levé straně zbavil Elšíka a adresoval přihrávku na Tomáše Knötiga. Toho bohužel zradilo zpracování míče a bylo po příležitosti.

Už v nastaveném čase se ještě udály dvě příležitosti. Nejprve postupovali v brejku na zlínskou branku Vladavič s Pavelkou, ale slovenský hráč asi přihrávku nečekal. Mohlo tak udeřit na druhé straně. Hájek hlavičkoval zcela osamocený z deseti metrů a jen pohotový skok brankáře Pindrocha zachránil domácí od pohromy. Karvinští tak zvládli čtvrtý z pěti domácích duelů s plným bodovým ziskem a vyhřívají se na druhém místě tabulky Fotbalové národní ligy.

Fotky ze zápasu najdete v přiložené fotogalerii. Kompletní fotogalerie je k dipozici na facebooku.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Josef Mazura: „Hráče musím pochválit. Kdybychom přidali druhý gól, tak by zápas vypadal jinak, ale jsme rádi i za výhru 1:0. Přeci jen jsme teď neměli příliš dobré období. Věřím, že zase přijde doba, kdy budeme šance proměňovat a nebudeme muset spoléhat na jediný gól."

Hostující trenér Alois Skácel: „V utkání nám scházela předfinální fáze. Podle představ jsme začali hrát až od 70. minuty, což je prostě málo. Ve venkovních utkáních nám schází větší klid a asi i odvaha vzít to na sebe."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo