Generální partner
Světlý režim
4. říjen 2013

Karviná zdolala v přípravném utkání Frýdek-Místek 4:1

Vítězstvím o tři branky skončil přípravný duel dvou geografických sousedů. Karvinští zdolali díky gólům Jana Svatonského, Karola Pavelky, Richarda Vaňka a kapitána Davida Mikuly hosty z Frýdku-Místku 4:1.
MFK Karviná
pátek 4.10.2013
4:1
(1:0)

Diváci: 0
MFK Frýdek - Místek
Pindroch (46. Lipčák) - Hoffmann, Mikula, Jovanovič, Hottek - Uvíra - Svatonský (62. Fiala), Gonda, Vaněk, Eismann - Mišinský (46. Pavelka).
Prepsl (46. Polach) – Literák (46. Javorek), Coufal, Žídek, Silveira – Švrček, Talián (46. Korneta), Mozol, Šrom – Steve Ojini, Prokeš H. (46. Lukáš).
Branky: 27. Svatonský, 58. Pavelka, 78. Vaněk, 86. Mikula – 68. Silveira
ŽK: Silveira (FM)

Komentář

V zajímavém zápase, který se hrál v rychlém tempu, viděli diváci celkem pět branek. K jejich radosti hned čtyři do sítě hostů. Utkání skončilo totožně, jako mistrovský zápas obou soupeřů v srpnu, tedy výhrou domácího celku 4:1. Škoda jen, že v srpnu Karvinští v ostrém zápase prohráli...

Skóre otevřel v 27. minutě hlavou Jan Svatonský, který dokonale využil centru Pavla Eismanna. Zbytek poločasu se spíše hrál uprostřed hřiště. Po přestávce zvýšil na dvougólový náskok střídající Karol Pavelka, který se dokázal nejlépe zorientovat v pokutovém území a přesně zakončil. Hosté za deset minut snížili. Po rohovém kopu se ze skrumáže prosadil Thiago Silveira. Za minutu mohlo být srovnáno. Krásnou střelou se prezentoval hostující Korneta, jehož pokus stihl konečky prstů tečovat gólman Lipčák. Míč se pak následně otřel o levou i pravou tyč až do náruče Martina Lipčáka.

Frýdek-Místek měl po vstřelené brance výbornou desetiminutovku, ve které dostával domácí pod tlak. Karvinští však odolali a sami zásluhou Richarda Vaňka zvýšili už na 3:1. Poslední gól utkání vstřelil symbolicky kapitán David Mikula po centru do pokutového území. Chvíli nato měl ještě šanci znovu Vaněk, ale karvinskému záložníkovi se ani nepodařilo zakončit, byť byl v solidní příležitosti.

Trenér Josef Mazura si přípravný zápas pochvaloval. „Kvalitní zápas z obou stran. U obou týmů nechybělo nasazení a hrálo se nahoru-dolů. Podařilo se nám vstřelit pěkné branky, škoda opět inkasovaného gólu po standardce. Soupeř měl po vstřelené brance velmi dobrou desetiminutovku, kdy nás přehrával, ale ustáli jsme to a naopak z brejků přidali další dvě branky. Zápas splnil účel. Vyzkoušeli jsme si nějaké věci a hráče, které jsme chtěli vidět v akci, jsme viděli,“ řekl po utkání spokojený karvinský trenér.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo