Generální partner
Světlý režim
14. říjen 2013

Martin Uvíra: Třinec nás svou aktivitou překvapil

Vítězný zápas proti Třinci hodnotí Martin Uvíra, který v posledních utkáních dostává pravidelně příležitost v základní sestavě, ve které rotuje. V nedělním utkání operoval na pozici štítového záložníka vedle Michala Gondy.

Martine, Třinec hodně kousal. Možná se tu představil nejlepší tým v dosavadním průběhu podzimu. Jak jste zápas viděl vy?

Nešla nám příliš kombinace, zkazili jsme hodně přihrávek. Na druhou stranu jsme to nahradili bojovností, což slavilo úspěch a naštěstí zápas dovedli do vítězného konce. Třinec nás hodně překvapil tím, že chodil ve spoustě hráčů dopředu a byl aktivní. To jsme nečekali, ale bylo to od nich sympatické.

Věřili jste po vyrovnávacím gólu, že ještě zápas dovedete do vítězného konce? Přeci jenom kromě velké šance Vladimíra Mišinského jste toho ve druhé půli moc neměli.

Je hodně deprimující dostat gól na 1:1 deset minut před koncem. Ale bylo vidět, že jsme makali dál a chtěli dát ten rozdílový gól.

Nastoupil jste možná trochu překvapivě vedle Michala Gondy v záloze a Jakub Hottek se stáhl na pozici levého beka. Fanoušci vás spíš mohli vídat na stoperské dvojici nebo na krajích obrany. Vnímáte nějaký rozdíl?

Je mi celkem jedno, kde nastoupím. Lépe se cítím v obraně, ale ani defenzivní štít mi nedělá problém.

Ze zápasu jste si odnesl také monokl na levém oku. Co přesně se v inkriminovaný okamžik stalo?

Po nákopu od gólmana jsem šel do hlavičkového souboje, aby do něj nemuseli stopeři. Ale bohužel na mě šli dva soupeřovi hráči a jeden z nich mě trefil hlavou do oka. Takže nic příjemného, ale nemělo by to být naštěstí nic vážného.

V posledních utkáních pravidelně nastupujete v základní sestavě. To vás musí těšit, ne?

Doufám, že se v ní udržím. Naneštěstí pro spoluhráče to tak vyšlo, protože mi pomohly jejich zdravotní problémy. Mihailo Jovanovič se zranil ve Vlašimi a před domácím zápasem se Zlínem nebylo dobře Richardu Vaňkovi, a tak padla volba na mě.

Pozice defenzivního záložníka váš úplně obvyklý post není, ale vyrovnáváte se s tím dobře. Máte z toho dobrý pocit?

Tak úplně nové to pro mě není, protože pár zápasů za Opavu jsem na této pozici už odehrál.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo