Generální partner
Světlý režim
18. listopad 2013

Sympatický výkon na body nestačil, Hradec Králové-Karviná 2:1

Předehrávka 16.kola zakončila celou podzimní sezónu. Nutno podotknout, že papírový favorit z Hradce Králové se před televizními kamerami strachoval o výsledek až do závěrečného hvizdu. Ale vítězství 2:1 ubránil. Karvinští se prosadili zásluhou Matěje Fialy až čtvrthodinu před koncem.
FC Hradec Králové
pondělí 18.11.2013
2:1
(1:0)

Diváci: 1066
MFK Karviná
Lindr – Plašil, Pillár, Rolko, Poděbradský – Malinský (56. Shejbal, 76. Kraják), Schwarz, Zelený, Halilovič (72. Hochmeister) – Kulič, Vaněček.
Pindroch - Hoffmann, Uvíra, Cverna V., Knötig - Vaněk, Hottek - Cverna O. (70. Limanovský), Gonda, Eismann - Fiala.
Branky: 23. Rolko, 65. Shejbal - 76. Fiala
ŽK: Shejbal - Gonda
Rozhodčí: Marek – Peřina, Antoníček

Komentář

Karvinští v zápase ubránili nejlepšího střelce ligy Davida Vaněčka, ale nikoliv obra Adriana Rolka a střídajícího Jana Shejbala. Oba se prosadili hlavou a rozhodli o doslova vydřené výhře domácího celku 2:1. Karvinští si za svůj výkon v oslabené sestavě zaslouží absolutorium. Dřeli, makali, ale kýžené vyrovnávací branky se nakonec nedočkali.

Trenér Josef Mazura postrádal několik hráčů obvyklé základní sestavy a příležitost navíc dostal po dvou zápasech na lavičce rovněž brankář Branislav Pindroch, který nahradil Martina Lipčáka. Oba týmy začaly aktivně. Na začátku to slušně zkoušel domácí Halilovič a na druhé straně Michal Gonda.

Po pěti minutách musel na zem po střele Jakuba Hottka z osmnácti metrů domácí brankář Lindr. Z protiútoku hledal před brankou nohu Vaněčka jeho spoluhráč Zelený, ale naštěstí ji nenašel a míč skončil těsně vedle. Aktivní Halilovič byl vidět takřka celý zápas. Po dvaceti minutách se připomněl nebezpečnou hlavičkou po standardní situaci. Právě z té domácí za tři minuty vsítili úvodní gól. Zelený s Kuličem dokonale zmátli hostující obranu až tak, že se míč dostal k osamocenému Adrianu Rolkovi, který pohodlně hlavou skóroval – 1:0.

Karvinské gól nesrazil a snažili se o vyrovnání. Výborný přízemní centr adresoval Eismann na Fialu, ale u míče byl první Rolko a míč poslal pouze na roh, po kterém by ve skrumáži pískán útočný faul. Ve 36. minutě se hostující tým dožadoval penalty. Poděbradský evidentně stáhl nabíhajícího Uvíru, ale píšťalka zůstala němá. Nutno podotknout, že posledních deset minut úvodního dějství patřilo Karviné.

Ihned po změně stran zahrozil opět Halilovič. Jeho křižná střela letěla jen o malý kousek vedle. Chvíli potom to zkoušel z dálky Gonda a jeho rána Lindra v domácí bráně řádně vystrašila. Celkově ve druhé půli nebyl ani jeden z týmů nijak dominantní i z toho důvodu, že v 65. minutě domácí přidali díky Shejbalově gólové hlavičce po nadýchaném centru Schwarze druhou branku – 2:0. Ta jakoby domácí uspala.

A Karvinští toho uspokojení domácího týmu využili. Konkrétně Matěj Fiala byl u míče ve vápně po přihrávce Tomáše Knötiga dříve než Adrian Rolko a s pomocí tyče snížil - 2:1. Hosté ožili a domácí přehrávali. Do vyložené šance se však pořádně nedostali. Velkou příležitost měl kapitán Hoffmann po přiťuknutí Jakuba Hottka, ale střela mu nesedla.

V samotném závěru tak mohlo ještě udeřit na druhé straně. Vaněček úspěšně prošel přes Knötiga a Uvíru, ale jeho slalom mezi obránci zastavil až výborný zákrok Braňa Pindrocha. V poslední akci utkání, standardní situaci, si pro vysoký míč doskočil brankář domácích Lindr a fotbalový podzim definitivně skončil. Hradec přezimuje na vedoucí pozici a Karviná až na deváté příčce.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Luboš Prokopec: „Do prvního gólu jsme hráli velmi dobře, poté jsme však přestali kombinovat, vytratila se aktivita a snad jsme čekali až inkasujeme. Naštěstí jsme po změně stran přidali druhou branku, ale ten závěr už byl spíš boj. Stálo při nás i možná trochu štěstí. Jsem rád, že jsme utkání nakonec dovedli do vítězného konce.“

Hostující trenér Josef Mazura: „Pro nás je dobře, že je konec. Přeci jen máme velkou marodku a závěr podzimu se nám hrubě nevydařil. Toto utkání však z naší strany nebylo vůbec špatné a musím hráče pochválit. Škoda dvou inkasovaných gólů. Bohužel jsme se málo tlačili do vápna a zakončení, ale kluci to odjezdili a odmakali naplno. Bylo to jedno z našich nejlepších utkání na soupeřově hřišti.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo