Generální partner
Světlý režim
26. březen 2014

U19: V pátek na jihu Čech, středeční Slavia přeložena

Ligoví dorostenci mají za sebou na jaře už pět zápasů a šestý je čeká hned v pátek dopoledne v Českých Budějovicích s Dynamem. Následovat měl domácí duel se Slavií, ale ten byl o týden posunut.

Starší dorostenci získali z pěti jarních utkání pět bodů. V domácím prostředí remizovali se Zlínem a Plzní a vyhráli v Mostu. Trenér Petr Gibala s tímto ziskem příliš spokojený není. „Chtělo to aspoň sedm, lépe osm bodů. S osmi body bych byl spokojený. To znamená, že jsme buď měli porazit Zlín anebo vyhrát v Ostravě s Baníkem. V těchto zápasech jsme na výhru měli,“ prohlásil.

V posledním utkání s Plzní to však na tři body nebylo. Aspoň bod za remízu 1:1 zachránil dvě minuty před koncem Erik Puchel utěšenou střelou z dálky. Trenér Gibala před utkáním avizoval, že by rád, aby tým zlepšil obrannou fázi. „To se nám vcelku podařilo. Nemuseli jsme dostat žádnou branku, ale taky jsme měli i hodně štěstí, protože Plzeň dvakrát orazítkovala brankovou konstrukci,“ rekapituloval kouč.

Je také potřeba připomenout, že tým trápí velká marodka a navíc Lukáš Kurušta se připravuje s A-týmem. „Ti hráči chybí, to je pravda. Ale nechci se na tuto skutečnost vymlouvat, jsou tady přece další kluci. A ti ví, že herní projev především v domácích zápasech není optimální. Jakoby měli svázané nohy.“

Po pátečním utkání v Českých Budějovicích (na podzim v Karviné skončil zápas 3:3) měl hned ve středu 2.dubna následovat duel proti Slavii Praha. V tomto termínu se však hrát nebude, zápas byl přesunut přesně o týden na středu 9.4. od 14 hodin. „Slavia bude mít v původním termínu čtyři hráče ročníku 1996 na reprezentačním srazu. Proto jsme po vzájemné dohodě utkání o týden posunuli,“ potvrdil kouč Gibala.

Tomu týdenní odklad příliš nevadil, spíš naopak ho kvitoval. Zranění hráči se totiž pomalinku zapojují do tréninkového procesu a každý další den rekonvalescence přijde jistě vhod. „Navíc se nám v pondělí po pěti měsících vrátil k tréninku Martin Puškáč, který měl problémy s kotníkem a následně se zády,“ měl radost kouč staršího dorostu. Zda některé uzdravující se hráče nasadí už do zápasu s Dynamem, se teprve rozhodne. „Uvidíme ve čtvrtek před odjezdem,“ dodal Gibala s tím, že na jihu Čech se bude hrát už v pátek od 11 hodin dopoledne.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo