Generální partner
Světlý režim
29. březen 2014

Padne mostecká pevnost? Most-Karviná (ne,16)

Velmi těžký úkol je před karvinskými fotbalisty. V rámci 20. kola Fotbalové národní ligy zajíždí přes celou republiku do Mostu, kde se představí proti domácímu Baníku. Ten ještě v této sezóně na domácím hřišti neprohrál. Zápas začne v neděli v 16 hodin.

V karvinské kabině zavládla po nedělní výhře nad Vlašimí velká úleva. Aby také ne, když svěřenci Josefa Mazury prolomili sedmizápasovou šňůru bez výhry. „Úleva byla znát, to je jasné. Na výhru jsme čekali hodně dlouho. Víme, že samotný výkon nebyl ideální, ale nejdůležitější bylo zvítězit a to se podařilo. V dalších zápasech, doufejme, přidáme taky na atraktivitě hry samotné,“ prohlásil před utkáním v Mostu karvinský trenér Josef Mazura.

Právě vítězstvím nad Vlašimí se Karvinští svému nedělnímu soupeři přiblížili na rozdíl jednoho bodu. „To je pravda. Ale čeká nás ohromně těžké utkání. Most je v domácím prostředí velmi silný, vždyť v této sezóně z domácího trávníku ještě neodešel poražen. Navíc na podzim si od nás odvezl bod. Každý zápas je však jiný a uvidíme,“ nechal se slyšet Mazura, který už bude moci do utkání nasadit uzdraveného Michala Gondu. „Mohl by naskočit v průběhu střetnutí,“ potvrdil kouč Karviné.

Mostečtí se po tříbrankové porážce v Pardubicích připravovali na nedělní zápas svědomitě. Dokonce si uprostřed týdne zahráli přípravný zápas proti Loko Chomutov, který vyhráli jasně 5:0. „V Pardubicích jsme hráli v sobotu a Karviná nás čeká až v neděli. Právě z toho důvodu, že mezi oběma zápasy je relativně dlouhá doba, jsme se rozhodli k plnohodnotnému utkání,“ uvedl na klubovém webu trenér Mostu Stanislav Hofmann, mezi jehož nejzkušenější hráče patří stoper Petr Johana, kterého většina fanoušků zná z působení v Mladé Boleslavi. Do Mostu se vrátil v únoru po téměř šesti letech.

Z Mostu se Karvinští v posledních třech sezónách vraceli vždy s prázdnou. Naposledy tam brali bod za bezbrankovou remízu v sezóně 2009/2010. A remízou 0:0 skončil také podzimní duel na karvinském trávníku. Na stadion Josefa Masopusta nemá podle svých slov špatné vzpomínky karvinský útočník Martin Holek. „Ještě v dresu Ústí se mi tam docela dařilo. Věřím, že to bude pokračovat i v dresu Karviné,“ hlásil vysoký útočník hned po zápase s Vlašimí, ve kterém vstřelil druhý a zároveň poslední gól zápasu.

Zápas FK Baník Most 1909 – MFK OKD Karviná začne na stadionu Josefa Masopusta v neděli 30. března v 16:00. Utkání bude možno sledovat na onlajnech. Hlavním rozhodčím tohoto zápasu bude pan Ondřej Pechanec. Na čarách mu budou pomáhat pánové Hock a Vlasjuk.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905