Generální partner
Světlý režim
5. duben 2014

Povinnost velí vyhrát, Karviná-Bohemians (ne,16:30)

Karvinští fotbalisté budou v neděli odpoledne potvrzovat tři body z Mostu na domácím trávníku proti poslednímu celku Fotbalové národní ligy, střížkovské Bohemce. Jiný než tříbodový zisk by byl velkou ztrátou.

„Ale v žádném případě to nebude jednoduché utkání. Bohemka je sice poslední, ale má nového trenéra a hodně borců s ligovými zkušenostmi. Nedaří se jí výsledkově, herně to až tak zlé není. Aspoň tedy v zápasech, které jsem měl možnost vidět,“ prohlásil před utkáním trenér Karviné Josef Mazura.

Ve sportu se běžně stává, že pokud jakýkoliv tým nastupuje proti poslednímu celku, hrozí určité podcenění. Jak je to v karvinské kabině? „Kluci si moc dobře uvědomují, že minulou výhrou se vrátili do hry o přední příčky. Tudíž o nějakém podcenění nemůže být ani řeč,“ upozornil Mazura, který se bude muset v neděli obejít bez Jakuba Hottka a Richarda Vaňka, protože oba jsou zranění. Horší je situace kolem Hottka, který má na noze sádru a minimálně měsíc bude mimo. „To je velká škoda, protože se nám v posledních dvou duelech rozstřílel,“ mrzí zkušeného kouče.

Jak už Josef Mazura zmínil, kádr Bohemky se hemží několika zajímavými jmény, které by měl fanoušek sledující český fotbal znát. V bráně je zkušený Michal Daněk a do pole může kouč Veselý nasadit Ježdíka, Hochmeistera, Klapku, Laštovku, Slobodu, Klapku, Ibragimova a další. „Mančaft mají zkušený a sám jsem zvědavý, s jakou taktikou sem přijedou. Už ale nemají na co čekat. Na nesestupovou příčku ztrácí sedm bodů. Na druhou stranu každý bod se v bojích o záchranu počítá,“ přemýšlel nahlas Josef Mazura.

FK Bohemians Praha je aktuálně posledním celkem Fotbalové národní ligy. Tým zelenobílých se sídlem na pomezí Letňan a Střížkova se na jaře trápí. Všechny čtyři dosavadní duely totiž prohrál. Zatím ani nepomohla změna na trenérské pozici. Kouče Miloše Sazimu vystřídal před domácím duelem se Zlínem pětačtyřicetiletý Roman Veselý, který naposledy působil v třetiligovém Kolíně. Ani tento impuls nezabral, protože zlínští fotbalisté si z Prahy odvezli tři body za výhru 1:0.

Roman Veselý je od roku 2005 trenérem číslo 11. Prakticky však Bohemku vedlo jen devět mužů. Proč? Odpověď je jednoduchá - Luboš Urban a Jaromír Jindráček se na lavičku po nějakém čase vrátili. Ze vzájemné bilance, která čítá pět utkání, vyplývá vyrovnanost. Oba týmy dvakrát vyhrály a jeden zápas skončil remízou při skóre 6:4 pro hráče Karviné. Podzimní zápas v Praze vyhrála Bohemka 1:0 gólem ze šesté minuty.

Zápas 21. kola FNL MFK OKD Karviná - FK Bohemians Praha startuje na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji v neděli 6. dubna v 16:30 hodin pod taktovkou hlavního rozhodčího Emanuela Marka. Na čarách mu budou asistovat pánové Hájek a Vysloužil.

V přestávce zápasu proběhne soutěž ve střelbě penalt z řad majitelů vylosovaných bulletinů. Do brány se postaví brankář mladšího dorostu Jiří Ciupa, který je v širším kádru reprezentace U16. Partnerem poločasové soutěže je pivovar Radegast, tudíž se bude hrát o pěnivý mok. Soutěžit může přijít osoba mladší 18 let, ale cenu může přebrat jen s plnoletým doprovodem. První cenou bude třicetilitrový sud, druhou cenou budou dva kartóny piv Radegast Premium a třetí šťastný výherce obdrží kartón stejné značky. Cena bulletinu je lidových 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo