Generální partner
Světlý režim
5. duben 2014

Hořká porážka 0:1, béčko padlo popáté v řadě

Karvinské béčko si připsalo pátou porážku v řadě. Na domácím trávníku podlehlo smolně Lískovci 0:1 gólem Staška z 66. minuty, kterému předcházel faul na domácího hráče.
MFK Karviná B
sobota 5.4.2014
0:1
(0:1)

Diváci: 0
Sokol Lískovec
Lipčák - Cverna O., Zielonka, Kloda, Taraba - Kurušta, Siekiera - Koutný, Kubiena, Nowinski - Diaby (46. Molnári).
Hlaváč – Hopp, Korneta, Coufal, Musiol – Soukup, Juříček, Šigut (78. Kmoníček), Schroner – Kovařík, Staško.
Branka: 66. Staško
Rozhodčí: Adamec

Komentář

Hosté z Lískovce, kteří spadají pod hlavičku Frýdku-Místku, jehož jsou farmou, vyrukovali na domácí tým s řadou hráčů A mužstva. V základní sestavě se jich objevila víc než polovina. Domácí kouč Jan Pejša k této pomoci také sáhl, ale v ne takové míře. Do brány se postavil Martin Lipčák, na pravého beka Ondřej Cverna, v záloze operoval Lukáš Kurušta a na hrotu útoku Karim Diaby.

V bojovném utkání se příliš šancí neurodilo. Tu největší na straně hostů měl po čtvrthodině Staško, ale výborného Lipčáka nepřekonal. Domácí čekali na solidní příležitost do 38. minuty, kdy se míč po ose Kurušta, Koutný, Diaby dostal až k posledně jmenovanému, který to však měl v koncovce hodně těžké a nezamířil přesně.

Do druhé půle vystřídal Diabyho mladík Molnári, a tudíž trenér Pejša musel trochu přeskupit řady. Do útoku se například posunul Kurušta, Nowinski se ze zálohy stáhl na levý kraj obrany a jeho místo zaujal právě Molnári. Lískovec měl optickou převahu, ale nic světoborného a nebezpečného si nevytvořil. Po hodině hry ale bylo domácí obraně horko po velkém závaru v pokutovém území. V tuto dobu běžela pětiminutovka, ve které byli hosté lepší a domácím chybělo více důrazu.

Ve dvaašedesáté minutě přišla největší šance Karviné v celém zápase. Celá akce začala u gólmana Lipčáka, který lapil standardní situaci Lískovce, rychle rozehrál a následně šel z levé strany sám na gólmana Hlaváče Lukáš Kubiena. Bohužel hostujícího brankáře nepřekonal. Za čtyři minuty se urodil klíčový moment celého utkání. V domácím vápně byl zákrok na Siekieru, který rozhodčí nechal bez povšimnutí a míč se dostal ke Staškovi a ten propálil bezmocného Lipčáka. Ve zbytku zápasu hosté výsledek kontrolovali a uhájili těsný výsledek až do konce.

Zápasu by ale spíše slušela remíza, s čímž souhlasil domácí trenér Pejša. „Nezasloužili jsme si prohrát. Kluci dřeli a makali proti nesporně kvalitnímu soupeři. Bohužel pětadvacet minut před koncem přišel sporný okamžik, ve kterém byl náš hráč ve vápně jasně stažen, ale rozhodčí nechal hru pokračovat a Staško vstřelil šťastný gól,“ zlobil se Pejša a pokračoval. „Byly tam pochopitelně nějaké chyby, ale to k tomu patří. Mrzí nás šance Kubieny, který šel sám na brankáře. Přesně na takový okamžik jsme čekali, ale bohužel gól z toho nebyl,“ litoval.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo