Generální partner
Světlý režim
16. duben 2014

Adam Leibl: Na body proti pražským „S" jsme měli

Kvůli zranění Lukáše Dudy navléká kapitánskou pásku v týmu staršího dorostu U19 pravý obránce Adam Leibl. Právě s ním jsme se ohlíželi za zápasy z minulého týdne proti Slavii a Spartě a nakousli také páteční duel v Opavě.

Adame, s týmem máte za sebou zápasy proti pražským „S“, ve kterých jste bohužel nezískali ani bod. Ale asi se shodneme, že v obou utkáních jste na bodový zisk měli, že?

To měli a strašně nás štve, že nemáme nic. Myslím si, že herně jsme se oproti minulým zápasům zvedli, ale sráží nás hloupé chyby v obranné fázi a špatná koncovka.

V utkání se Spartou jste v prvním poločase dominovali, ale ani jedna střela z řady velmi zajímavých akcí a šancí neskončila v síti. Naopak Spartě pomohl šťastný gól po nedorozumění mezi obráncem a brankářem Pastornickým. Byl to ten klíčový moment?

Mohlo to tak být. Ale spíš se mi zdálo, že jsme ve druhé půli přestali hrát. Nevím, možná to byl důsledek únavy ze středečního náročného zápasu se Slavií. Ale jednoznačně jsme proti Spartě doplatili na neproduktivitu v útoku.

Tomu asi moc nepřidalo ani zranění Jana Šuláka, který musel už v 17. minutě střídat a na stopera se zasunul útočník Moskál. Jak jste to viděl vy z pozice pravého obránce? Navíc mimo hru je i kapitán a mozek týmu Lukáš Duda…

Asi to tak bude. Už nějakou dobu hrajeme my čtyři obránci pospolu a jsme na sebe zvyklí. Zranění Honzy byl určitě zásah do obrany, ale bohužel. Přeci jen Pavel Moskál byl nějakou dobu zraněný a dlouho s námi vzadu nehrál. Určitě chyběl vepředu, je vysoký a dokáže sbírat míče.



Takřka celé jaro se musíte obejit bez lídra a podzimního kapitána Lukáše Kurušty, který se snaží prosadit v A-mužstvu a v dorostu už příliš nenastupuje. Jak velké je to oslabení a vnímáte ten rozdíl, když je s vámi na hřišti?

Je to znát. Kuru (Kurušta - pozn.) má zkušenosti, je v reprezentaci. A přestože třeba teď nestřílí góly, tak je to ten správný lídr, který dokáže tým nabudit.

Ve středu proti Slavii, která soutěž vede, jste dokázali během dvaceti minut druhé půle srovnat krok z 0:2 na 2:2. Věřili jste v ten okamžik, že byste mohli v tom zápase bodovat?

Za sebe říkám, že ano. Po vyrovnávací brance jsme možná i věřili, že máme na výhru. Ale bohužel zase přišla chyba, po ní další a bylo to zase o dva góly.

Právě proti Slavii jste vstřelil kontaktní gól. Branka levačkou to byla výstavní…

No podařilo se (úsměv). Trenér Bielan mi říká, že nemám špatnou levačku, tak ať to zkouším. Sice jsem mířil na bránu, ale opravdu jsem nečekal, že by to tam tak hezky mohlo zapadnout.

V pátek vás čeká derby v Opavě, která se na jaře hodně zvedla. Přitom v generálce, kterou jste sehráli v půlce února, jste ji celkem bez problémů 4:1 porazili. Není to zvláštní?

Mají celkem nepříjemné hráče, i když ne úplně nejlíp technicky vybavené. Ale jsou nepříjemní, tvrdí a agresivní. Bude to obtížné utkání, ve kterém potřebujeme vyhrát. A co se u nich před zimu stalo? Sám nevím. Akorát se jim vrátil gólman, který je v širším kádru reprezentační devatenáctky. Ten jim hodně pomáhá.

Opavě však máte co vracet. Byla to právě ona, která vás na podzim v domácím prostředí jako první obrala o všechny body a ukončila tak spanilou nováčkovskou jízdu, která trvala prvních jedenáct kol. Vybavujete si to?

Máte pravdu. Od té porážky to šlo s námi výsledkově i herně z kopce. Už to nebylo ono. Tak možná se u nich zase nastartujeme, bylo by to fajn.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo