Generální partner
Světlý režim
30. duben 2014

Ve sváteční den derby dvou rivalů, Třinec-Karviná (čt,16)

První máj bude mimo jiné ve znamení fotbalu. Právě ve čtvrtek se na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci uskuteční derby mezi domácím týmem a Karvinou v rámci 25. kola Fotbalové národní ligy. Zápas začíná v 16 hodin.

Duel čtrnáctého týmu s pátým slibuje výbornou kulisu, neboť do Třince je to z Karviné kousek. Dá se očekávat, že kromě jednoho autobusu fanoušků dorazí hodně lidí po vlastní ose auty. „Atmosféra by mohla celkově zápasu pomoci. I pro samotné hráče obou týmů to bude lepší. Fotbalu to jen prospěje,“ prohlásil trenér Josef Mazura.

Karvinští mají ve čtvrtek co napravovat. V sobotu totiž utrpěli třígólovou porážku ve Zlíně, kde za prvním osm minut dvakrát inkasovali. „Musíme hráče připravit na to, aby byli koncentrovaní a nedělali triviální chyby jako v sobotu,“ uvedl Mazura. „Informace o soupeři máme. Teď to jen to převést na hřiště,“ usmál se karvinský kouč, který nebude moci využít služeb Mihaila Jovanoviče. Srbský stoper byl totiž v sobotním utkání vyloučen a bude minimálně jedno utkání nuceně odpočívat. Jeho místo s největší pravděpodobností zaujme buď Václav Koutný nebo Václav Cverna.

Specifický zápas to bude především pro gólmany na obou stranách. Třinecký Lukáš Paleček působil až do zimy v Karviné, ale potom byl do Třince vyměněn za Martina Lipčáka, který kryje záda Branislavu Pindrochovi. „Malinko specifické to pro nás bude, ale během utkání se asi nepotkáme. Ale před i po něm se pozdravíme a podáme si ruce,“ řekla k tomu brankářská jednička. Mazura se domnívá, že Paleček, který v Karviné působil od léta 2011, bude mít o motivaci postaráno a bude se chtít předvést. „Lukáš bude určitě připravený a nahecovaný. Ale oboustranně bude brankářský souboj zajímavý,“ má jasno kouč.

Třineckým svěřencům Karla Kuly patří aktuálně čtrnáctá pozice se sedmadvaceti body. Na prvního sestupujícího, Loko Vltavín, mají Třinečtí šest kol před koncem devítibodový náskok, navíc už čtyři kola neprohráli. „Je škoda, že na Karvinou narazíme zrovna v této době, když ještě nejsme zachráněni,“ uvedl pro klubový web Lukáš Paleček. Právě na hřišti pražského celku z Holešovic se Třinec představil v minulém kole. Góly začaly padat až v samotném závěru. Severomoravany poslal do vedení v 87. minutě Petr Joukl, ale domácím se podařilo v první nastavené minutě vyrovnat na konečných 1:1.

Podzimní duel skončil výhrou Karviné těsně 2:1, kterou zařídil šest minut před koncem Michal Gonda. Utkání 25.kola FNL FK Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná začíná na stadionu Rudolfa Labaje 1. května v 16 hodin pod dohledem hlavního rozhodčího Miroslava Zelinky. Jeho asistenty v tomto zápase budou pánové Gallo a Plesar.

Třinečtí pořadatelé žádají všechny fanoušky mířící z Karviné na čtvrteční zápas osobními automobily, aby využili parkování u WERK arény, která sousedí s fotbalovým stadionem! Vstup do sektoru hostů bude veden také od WERK Arény.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo