Generální partner
Světlý režim
11. květen 2014

Karviná se o body s Žižkovem podělila

V deštivém odpoledni bylo k vidění utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. První domácí prospali a Žižkov byl lepší, ale po změně stran to už bylo o něčem jiném. Domácím aspoň bod vystřelil po chybě gólmana Holého Pavel Eismann. Další šance obě strany nevyužily. Konečná remíza 1:1 je zasloužená.
MFK Karviná
neděle 11.5.2014
1:1
(0:1)
Městský stadion
Diváci: 826
FK Viktoria Žižkov
Pindroch – Koutný, Mikula, Jovanovič, Eismann – Fiala, Gonda, Vaněk, Halaška (79. Kurušta) – Svatonský (46. Cverna O.) – Juřena (66. Holek).
Holý – Dressler, Šťastný (89. Bodeček), Mareš, Koukal – Vukadinovič, Hadaščok (79. Škoda), Podrazký, Súkenník – Voltr, Folprecht (86. Folwarczny).
Branky: 54. Eismann - 36. Hadaščok
ŽK: Gonda, Holek (oba KAR.)
Rozhodčí: Ochotnický – Kovařík, Peřina

Komentář

Žádná strhující podívaná to v úvodním dějství určitě nebyla. Karvinští do zápasu nastoupili bez zraněného Prince Oforiho, kterého nahradil na pravé straně stoperské dvojice kapitán Mikula a vedle něj se postavil Mihailo Jovanovič. Ten si minule v Třinci odpykával karetní distanc.

Druhý poločas už měl naopak velké grády. Něco málo přes osm stovek diváků v nepříliš vlídném počasí sledovalo jakoby úplně jiný zápas. Útok střídal útok a výbornými zákroky se prezentoval domácí gólman Branislav Pindroch, který velmi jistě likvidoval pokusy žižkovských fotbalistů. Na druhé straně jednou chyboval Tomáš Holý, čehož využil k vyrovnání Pavel Eismann. Ostatní velké šance domácí hlavně díky své zbrklosti nevyužili.

V první půli to byli především hosté z hlavního města, kteří byli nebezpeční a asi zaslouženě šli po 36 minutách do vedení, když rychlou akci vypiloval gólovým centrem Patrik Dressler na nabíhajícího Vojtěcha Hadaščoka. Ten nakonec parádně uklidil míč za zcela bezmocného Pindrocha - 0:1. Takřka okamžitě po rozehrání mohl vyrovnat Juřena, ale jeho střela letěla těsně nad bránu.



Do druhé půle udělal domácí trenér jednu změnu. Na hřiště místo Jana Svatonského poslal Ondřeje Cvernu, který zamířil na svůj post levého beka, čímž vysunul Pavla Eismanna na levou stranu zálohy, a byl to velmi dobrý tah. Oba zahráli ve druhé půli velmi dobře. „To byl náš záměr a vyšel nám. Chtěli jsme vytvořit tlak na oba žižkovské stopery, aby měli problém s rozehrávkou,“ usmál se Mazura s tím, že ještě k Juřenovi posunul Milana Halašku.

A byl to právě on, který měl ve 48. minutě na noze gól. Ale snad z osmi metrů vysoko přestřelil. Poté už přišel na řadu avizovaný vyrovnávací gól po chybě gólmana Holého. Žižkovský brankář na hranici vápna špatně zasáhl, míč se dostal k Pavlu Eismannovi a ten jej chytře obloučkem z třiadvaceti metrů poslal přesně do sítě - 1:1. V dalších minutách si oba celky vytvořily po jedné šanci, ale nic z toho.

V 72. minutě to zavánělo gólem v karvinské síti, ale zákrok nedělního podvečera vytáhl proti hlavičce druhého nejlepšího střelce soutěže, Radka Voltra, domácí brankář Pindroch. Ten si zároveň pohlídal neposedný míč i před dotírajícím Folprechtem. Za tři minuty volala po gólu obrovská šance Matěje Fialy, když uprchl hostující obraně, ale nakonec ho zastavil Mareš.

Ještě větší příležitost měl v samotném závěru utkání střídající Lukáš Kurušta. Ten šel z levé strany sám na Holého, ale ještě se snažil o nahrávku. Proč? To ví asi jen on sám. Bohužel tím odmítl přívlastek hrdiny a zápas tak skončil zaslouženou dělbou bodů.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Josef Mazura: „První půli jsme prospali a hosté nás přehrávali. Ve druhé půli jsme nějaké věci změnili a myslím si, že to bylo vidět. Oba týmy mohly ve druhé pětačtyřicetiminutovce strhnout vedení na svou stranu. My můžeme litovat, že jsme v útočné fázi neměli více štěstí. Na druhou stranu nás podržel gólman Pindroch, který chytil Voltrovi jasný gól. Remíza odpovídá, i když pro nás je to pochopitelně ztráta, protože jsme hráli na vlastním trávníku."

Hostující trenér Jindřich Trpišovský: „Na druhou ligu jsme viděli velmi dobrý zápas. V prvním poločase jsme měli více ze hry my, v tom druhém zase domácí. Kdyby dneska někdo prohrál, tak by to asi bylo nezasloužené. Bod z Karviné má svou cenu."

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905