Generální partner
Světlý režim
17. květen 2014

Karviná hraje v Č. Budějovicích, u aspiranta na postup

Fotbalisté s logem OKD na hrudi se pokusí v neděli na jihu Čech překazit domácímu Dynamu cestu o patro výš do Gambrinus ligy. Svěřenci Luboše Urbana budou v zápase, který startuje v 17 hodin, favoritem - to však před zápasem nic neznamená.

Jihočeši hrávají svá domácí utkání vždy v pátek. Tentokrát se bude hrát až v neděli z důvodu konání sobotního finále Poháru České pošty mezi Plzní a Spartou. Fotbalisté ze Slezska se na Střelecký ostrov vydají v neděli ráno s vědomím, že zápas bude velmi obtížný, neboť Dynamo má velkou kvalitu. „V ofenzivě i defenzivě jsou velmi silní, což dokazují vlastně neustále. Až minulý týden ve Zlíně poprvé po šesti výhrách v řadě ztratili body za remízu. Ta síla je obrovská,“ uvědomuje si trenér Josef Mazura. Na druhou stranu je nutné dodat, že Dynamo hraje spíš účelově a velmi často mu stačí hubená a šťastná výhra 1:0. To ostatně dokazují tyto domácí výhry s Varnsdorfem, Vltavínem nebo Pardubicemi.

Na Mazurovy svěřence čeká druhý zápas za sebou s týmem z první čtyřky. Navíc tento je žhavým aspirantem na postup do Gambrinus ligy. „Budějovice do nejvyšší soutěže patří a myslím si, že si postup na konci tohoto ročníku vybojují. Jasně to dokazují jarní výsledky. Svým způsobem jim určitě pomohla zimní výměna trenéra. Takový impuls zabere takřka na každé mužstvo,“ prohlásil Mazura.



Jaký impuls má kouč přesně na mysli? „Podle mě zjednodušili hru, nekomplikují si situaci, jsou přímočaří, dávají góly a hlavně jich moc nedostávají. V bráně navíc mají zkušeného Křížka. Toto všechno dohromady je posunulo k postupovým příčkám,“ uvedl zkušený karvinský trenér, který pro tento zápas nehlásí žádnou novou absenci, spíš naopak – vrací se uzdravený Prince Ofori. Karvinský tým si přeje navázat na nedělní druhý poločas zápasu proti Žižkovu. Potom by mohla vést cesta k dobrému výsledku. „Důležité budou určitě i standardní situace. A to na obou stranách,“ má jasno Josef Mazura.

Podzimní duel v Karviné vyhrálo Dynamo 2:1 díky dvěma hrubkám Jakuba Hottka. Ten je již po zranění v plném tréninkovém procesu, ale jeho nasazení do tohoto zápasu se ještě nejeví jako reálné. „Kuba ještě potřebuje potrénovat, popřípadě se rozehrát za béčko. Uvidíme, zda odjede k derby s rezervou Opavy, které se hraje v neděli dopoledne,“ dodal na závěr Mazura.

Utkání 27. kola FNL SK Dynamo České Budějovice – MFK OKD Karviná startuje v neděli 18. května v 17:00 pod dohledem hlavního rozhodčího Jaroslava Bílka, kterému na čarách budou pomáhat pánové Kubr a Vaňkát.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo