Generální partner
Světlý režim
18. květen 2014

Béčko sestřeleno sedmi góly opavskou rezervou

Tak tohle hrubě nevyšlo. Karvinské béčko si odvezlo doslova výprask z hřiště opavského béčka. Domácí demonstrovali sovu sílu celkově sedmi góly a vyhráli zcela zaslouženě 7:1. Čestný úspěch zajistil karvinských hráčům David Ryšavý. Ale to bylo zoufale málo.
Slezský FC Opava B
neděle 18.5.2014
7:1
(3:0)

Diváci: 83
MFK Karviná B
Štencel – Demel (62. Pfleger), Hrabina, Švec, Můčka – Jurečka, Wirth, Kuzník (77. Žídek), Kužel – Komenda (70. Černohorský), Továrek.
Pecha - Derík (46. Ryšavý), Wowra (22. Molnári), Hottek (77. Wenglorz), Káňa - Kubiena, Taraba, Siekiera, Koutný - Puchel, Kurušta.
Branky: 12. a 51. Továrek, 36. a 45. Kužel, 60. Komenda, 65. Švec, 76. Jurečka - 56. Ryšavý
ŽK: Můčka - Káňa, Kubiena
Rozhodčí: Hanák

Komentář

Karvinští trenéři vzali k utkání do Opavy hned deset fotbalistů, kteří v minulé sezóně vybojovali postup do celostátní dorostenecké ligy. Ač se to na první pohled nemusí zdát, tak výborný zápas odchytal Vladimír Pecha. Sedmkrát sice inkasoval, ale další minimálně čtyři naprosté tutovky pochytal, a tak jeho spoluhráči mohou děkovat hlavně jemu, že neodjeli ze slezské metropole s potupnou „desítkou“, což reálně hrozilo. Z A-týmu se přišel po zranění rozehrát pouze Jakub Hottek, pomáhal také Lukáš Kurušta, který se už v pondělí musí hlásit v Praze reprezentačnímu kouči U19 Pavlu Hoftychovi před kvalifikací o EURO.

Od samotného úvodu se na hlavním hřišti lídra MSFL hrálo jen na jedné polovině. Domácí byli hladoví po úspěchu a gólech. Ten první přišel už po dvanácti minutách. Po centru z pravé strany zůstal na zadní tyči neobsazený Továrek a rezerva Opavy vedla. O osm minut později musel opustit hřiště se zlomeným nosem Mateusz Wowra, který byl takřka ihned odvezen do nemocnice. Za minutu předvedl parádní zákrok gólman Pecha, když konečky prstů vyrazil míč směřující do šibenice.

Po půl hodině navíc Opavští nastřelili břevno, ale to je nemuselo vůbec mrzet, protože do poločasu se stejně ještě dvakrát radovali z gólu. Obě branky vstřelil přesně k tyči Lukáš Kužel a bylo po zápase. Ve druhé půli domácí svůj tlak ještě vystupňovali, a přestože Karvinští po chybě gólmana Štencela snížili zásluhou střídajícího Davida Ryšavého, tak na zvrat neměli ani náhodou. Velkou šanci měl ještě Kurušta, ale netrefil odkrytou bránu.

V pohodě hrající domácí přidali další góly, a když ostatní obří příležitosti pochytal Pecha v bráně, tak se skóre na jejich straně zastavilo až u číslice sedm. „Domácím jsme se nevyrovnali bojovností a nasazením. Na nich byla vidět chuť hrát, u našich hráčů jsem toto prostě postrádal. Srazila nás branka na 0:2, která byla z kategorie laciných,“ řekl po utkání asistent Marek Bielan.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo