Generální partner
Světlý režim
26. květen 2014

Kapitán Richard Vaněk: Ztratili jsme dva body

S kapitánskou páskou na ruce přivedl svůj tým na hrací plochu proti Táborsku defenzivní záložník Richard Vaněk. Celý tým podal velmi dobrý bojovný výkon podpořený solidní kombinací. Scházelo tomu jediné, ale to nejpodstatnější - góly. Šancí bylo dost, ale jejich neproměnění stálo domácí vítězství.

Kdy jste se dozvěděl, že budete pro tento zápas kapitánem?

Až na předzápasové přípravě. Miki i Gondič nemohli nastoupit, ale byli tam jiní a zkušenější aspiranti. Například Kuba Hottek nebo Pavel Eismann. Potěšilo mě to, ale není to úplně nejdůležitější.

Především v první půli jste soupeře naprosto vymazali. Byl jste z toho překvapený, že dosavadní lídr soutěže tady vlastně v celém utkání nic nepředvedl?

Takový vývoj jsme úplně nečekali. Hosté mi přišli celkem zakřiknutí, ale na druhou stranu jsme hráli dobře. Dařila se nám kombinace, aktivně jsme proti nim vystupovali. Možná jsme je překvapili.

Ale bohužel jste neproměnili ani jednu ze čtyř tutovek.

To mrzí a je to strašná škoda. Před zápasem bychom bod brali. Přijel tady první mančaft, který je v laufu, ale teď jsme zklamaní. Ztratili jsme dva body. Ale je potěšitelné, že jsme hráli jako tým a soupeře do ničeho nepustili.

V bráně proti vám stál asi nejlepší gólman soutěže. Měli jste to v hlavě?

Tak především gólman Toma hodně situací ustál, i když jsme šli na něho v samostatném úniku a to dělá hodně. Určitě měl i trochu štěstí, ale to k tomu patří.

V jedné velké šanci jste se zjevil po hodině hry také vy. Můžete popsat tu situaci?

Byl jsem trochu z úhlu a chtěl to dát na zadní tyč. Malinko jsem to měl na dlouhou nohu, ale nevymlouvám se. Byla to vyložená šance.

Po delší době se vedle vás postavil parťák ze středu zálohy Jakub Hottek. Jak jste viděl obnovenou spolupráci po jeho doléčeném zranění?

Měl jsem z toho malinko strach, ale myslím si, že nám to celkem fungovalo a zvládli jsme to.

Defenzivní hráči totálně vymazali kanonýra Strnada. S tím musí panovat spokojenost, ne?

Oba stopeři to zvládli fantasticky. Nepustili jej vůbec k ničemu a asi mu hru dost otrávili.

Bohužel se vám rozpadla pro další zápas obrana. Prince Ofori je zraněný, David Mikula ještě nebude moci kvůli karetnímu trestu nastoupit a navíc se vykartoval i Václav Koutný.

Fakt? No před utkáním v Sokolově to nejsou vůbec dobré zprávy. Dá se říct, že v každém utkání hrajeme s jinou obrannou čtveřicí. V tomto utkání musel dokonce Mihailo Jovanovič zaskočit na levém beku a zvládl to výborně - klobouk dolů. S absencemi se musíme nějak poprat. Zbývají dvě kola do konce.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905